USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стрілки Годинника Судного дня цьогоріч вирішили не переводити

21 Січня 2022 22:59
Група вчених й експертів вирішила цього року залишити стрілки Годинника Судного дня на позначці 100 секунд до кінця світу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у бюлетені вчених-атомників, які створили цей символічний годинник.

Водночас експерти називають ряд загроз, через які стрілки вже цього року можуть перевести вперед. Зокрема зазначається, що відносини США з Росією та Китаєм залишаються напруженими, і всі три країни беруть участь у ряді зусиль щодо модернізації та розширення власних ядерних арсеналів.

Серед інших ядерних питань, які викликають занепокоєння: ядерна та ракетна експансія Північної Кореї та невдалі спроби відновити ядерну угоду з Іраном.

Також ситуація навколо Україні може потенційно може перейти в «гарячу» – нарощування російського військового контингенту біля її кордону збільшує напругу.

Як відомо, проєкт Годинник Судного дня з 1947 року веде американський журнал Bulletin of the Atomic Scientists. Годинник показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі). Рішення про переведення стрілок приймає рада директорів журналу і залучених експертів, у тому числі 18 лауреатів Нобелівської премії. Сам годинник зберігається у Чикаго.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus