USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Студент з Волині назбирав у Німеччині 5 тонн гумдопомоги та привіз її в Луцьк біженцям

3 Травня 2022 10:05
Тарас із села Небіжка Луцького району привіз на Волинь 5 тонн гуманітарної допомоги з Німеччини. Він – студент одного з тамтешніх університетів, тож разом із небайдужими людьми зумів зібрати найнеобхідніше для українців, які постраждали від ворожих обстрілів та бомбардувань.

Про це інформує 12 канал.

Юнак навчається в одному з німецьких вишів. З початком повномасштабної війни в Україні, розповідає, взявся волонтерити.

«Навчаюся в місті біля Гановера. Там я спочатку зробив збір допомоги, в університеті нам це дозволили, і наступні чотири дні я збирав у грузинському ресторані, де працював. І там дозволили збирати з 10-ї до 15-ї кожен день», – розповів студент.

Юнак сконтактував з волонтерами Луцького центру допомоги переселенцям, аби скласти список потреб і завдяки спільній роботі доставити вантаж на Волинь.

Читати ще: Луцький центральний пункт допомоги за тиждень видав понад 10 тонн вантажів

Інформація швидко розійшлася серед німців, і за кілька тижнів вдалося назбирати 5 тонн гуманітарної допомоги.

«Бачимо, що дуже багато є дитячих речей, дитячих візків, того, що якраз і потребують, бо сім’ї приїжджають і не мають можливості взяти найнеобхідніше для дитини,адже проходили або зеленими коридорами, або поспіхом збиралися», – каже очільниця міського управління соціальних служб Ліна Галан.
Також є засоби гігієни, посуд, іграшки, постіль і навіть електрична техніка. Через свята вантаж дещо затримався в дорозі, втім нині все вже на місці. Волонтери посортують допомогу і відправлять сім’ям, деякі речі залишать у центрі. Тарас же каже, що на цьому зупинятися не збирається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus