USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Студенти луцького вишу влаштували військовим мистецький захід

27 Листопада 2023 18:25
Днями творчий колектив факультету культури і мистецтв й факультету філології та журналістики ВНУ завітав уже з другим волонтерським концертом «Козацькому роду нема переводу» до військовослужбовців, які нині відновлюють здоров’я у Медичному центрі реабілітації учасників бойових дій.

Про це інформують на сайті вишу.

На початку зустрічі голова первинної профспілкової організації студентів Інна Пастушок висловила шану та вдячність від імені університетської спільноти нашим захисникам і працівникам реабілітаційного центру за їхній щоденний подвиг.

Оскільки студентська ініціатива набирає обертів, то цього разу мистецька спільнота презентувала чимало нових пісень і поезій, а подекуди й імпровізувала на прохання глядачів. Присутні тепло вітали майстерне виконання українських пісень студентами факультету культури і мистецтв Софією Кушнір й Ольгою Прокопенко, з особливим захопленням відгукуючись про сольні партії Анастасії Гордієнко та музичний супровід Богдана Лукашука. Приємно, що звучання пісень збирало все нових глядачів, які йшли на проникливі голоси та знані мелодії.
Читати ще: Фури допомоги та мітинги: студентка ВНУ допомагає Україні з Німеччини

Надзвичайно ніжно, й водночас торкаючи глибинні струни душі кожного, під акомпанемент гітари першокурсниці-філологині Вікторія Андрійчук, Ольга Мельник, Анастасія Наменюк й Ірина Повх виконали пісню Святослава Вакарчука «Човен».

Поміж піснеспівами юні поетки Катерина Бондарчук, Ольга Мельник і Юлія Матерацька декламували власні вірші, написані в часі війни.

Потужний заряд енергії отримали присутні від філологинь групи Укр-13ОА, що запалили піснею Jerry Heil «Козацькому роду нема переводу». На хвилі емоційного піднесення військовослужбовці запропонували на завершення разом виконати Гімн України – і це була імпровізація єдности та звитяжности.
Читати ще: Тренінги, виступи, продаж смаколиків: у ВНУ – масштабний ярмарок для допомоги військовим

Уже традиційно волонтери пов’язали захисникам плетені патріотичні обереги та пригостили солодощами. А представник групи Укр-32О Роман Поляк передав художню літературу на поповнення книгозбірні медичного центру, яку, до речі, вже не вперше оновлює колектив Університету.

Ділячись враженнями, Інна Пастушок зауважила: «Наше студентське життя можливе лише за умов, що ми маємо найкращих захисників і захисниць. Завдяки їм ми маємо мирні ранки. Про це треба пам’ятати завжди і будь-де. Варто віддавати належне – підтримувати наших героїв різноманітними способами. Збори коштів – це основна рушійна сила, але моральна підтримка не менш важлива. Військові повинні це бачити, адже це мотивація».
Дарина Галяс, студентка І курсу спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), коментуючи, сказала: «Я надзвичайно вдячна військовим за те, що ми спокійно можемо відпочивати, навчатись, жити. Безмежно рада, що наша діяльність робить їх хоч трішечки щасливішими, тому буду намагатись робити все, що в моїх силах!»

Студентка цієї ж спеціальності Ольга Мельник додала: «Група Укр-12ОА рада була долучитися до заходу та подарувати своє тепло військовим, які перебувають у реабілітаційному центрі. Своєю поезією, українськими піснями ми намагалися підняти настрій героям і були щасливі побачити на їхніх обличчях усмішки. Усі присутні в залі об’єдналися вірою, що ми особлива та сильна нація, йдемо правильною дорогою до Перемоги під єдиним мирним небом. Наші кроки, наша згуртованість наближають таку жадану Перемогу».

Читати ще: Студенти ВНУ імені Лесі Українки зустрілися з Героєм України Володимиром Жемчуговим

Третьокурсник Роман Поляк зазначив, що наші військові отримали літературу, яка б могла їх розслабити і відволікти в такий час. «Ми разом із кафедрою української літератури підібрали твори на різні смаки та вподобання, аби кожен зміг обрати саме те, що б хотів почитати. Сподіваюся, що читання книг принесе неабияке задоволення нашим військовим».
«Оскільки я навчаюся на спеціальності 025 Музичне мистецтво, – зауважила третьокурсниця Анастасія Гордієнко, – я рада, що маю змогу подарувати позитивні емоції та гарний настрій нашим військовим. Приємно, що Університет займається благодійністю і в нас діє співпраця з різними факультетами. Невимовна радість за студентство, яке завжди активне й долучається до ініціатив. Будемо і надалі намагатися проводити такі заходи».

Мистецька терапія від студентства триває, вони готуються до наступної зустрічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus