USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Студенти жартують, хто наступним поїде на «Євробачення»: троє учасників гурту Kalush Orchestra – волинські сопілкарі

15 Травня 2022 16:01
Цього року троє випускників Волинського фахового коледжу культури і мистецтв у складі гурту Kalush Orchestra принесли Україні перемогу на «Євробаченні». Відзначимо, вихованці закладу уже не вперше їздять на «Євробачення».

Читати ще: «Азовсталь» та ризик дискваліфікації: Kalush Orchestra тріумфально переміг на «Євробаченні-2022»

Нагадаємо, колектив з піснею «Стефанія» став переможцем цьогорічного конкурсу та зробив нашу державу господинею наступного. Гурт став третім, хто приніс Україні перемогу у «Євробаченні»: дебютувала у цій ролі 2004 року запальна Руслана зі своїми «Дикими танцями», а 2016 року – Джамала із проникливим хітом 1944.

У складі Kalush Orchestra є троє волинян: Ігор Діденчук, Віталій Дужик і Тимофій Музичук. Усі вони – випускники Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.

Читати ще: Плакали під час перемоги: як мами трьох волинян із Kalush Orchestra зустрічали тріумф гурту на Євробаченні

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини керівник закладу Тарас Войтович, вже не вперше на Євробачення у складі гуртів їздять сопілкарі-випускники волинського коледжу. І усіх їх виховав один педагог. Каже: у закладі невимовно пишаються своїми вихованцями і дуже за них вболівали. Особливо у такий непростий для України час, коли про нашу країну треба доносити світові з усіх можливих майданчиків.

«Наші студенти дуже вболівали і спостерігали за перебігом конкурсу. Це ж не перший рік наші випускники їздять на «Євробачення». Вже три роки поспіль у колективах, які обрані представляти нашу країну на цьому пісенному конкурсі, є наші випускники-сопілкарі: і в минулому, і позаминулому були саме наші вихованці. І це учні одного педагога – Юрія Євгеновича Фокшея. У нас вже жартують, хто наступного року поїде на «Євробачення» і серед студентів обирають, хто в який колектив має потрапити. Отаких випускників готуємо», – зазначив він.

Читати ще: Біт-бокс на сопілці у виконанні лучанина з гурту Kalush Orchestra. Архівне відео

Як ми писали, у ніч з 14 на 15 травня в італійському місті Турин відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2022», де виступили 25 учасників. За результатами голосування професійного журі та глядачів конкурсу представник України гурт Kalush Orchestra отримав найбільшу суму балів - 631 (192 від журі, 439 від глядачів) і став переможцем.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зробить усе, щоб наступного року прийняти пісенний конкурс «Євробачення».

15 травня Kalush Orchestra презентували кліп на переможну пісню «Stefania». Відео присвятили українським мамам, які змушені рятувати своїх дітей від війни. Кліп знімали у зруйнованих російською армією містах – Бучі, Ірпені та Гостомелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 16 Травня 2022 15:58
Молодці!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus