USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Плакали під час перемоги: як мами трьох волинян із Kalush Orchestra зустрічали тріумф гурту на «Євробаченні»

15 Травня 2022 14:45
Мами трьох учасників гурту Kalush Orchestra з Волині – Ігоря Діденчука, Віталія Дужика та Тимофія Музичука –плакали із сім’ями під час перемоги гурту на «Євробаченні».

Про це йдеться в ТСН.

Перед виступом сина пані Світлана намагається заспокоїти себе співом. Жінка переживає одразу за двох своїх синів – Тимофія, який співає за Україну, і за молодшого Назара, який зараз її боронить. «Молю Бога, щоб скоріше закінчилася ця війна», – каже Світлана.

Жінка – викладачка гри на бандурі. Саме вона і прищепила старшому сину любов до музики. У музичну школу Тимофій їздив за шість кілометрів від їхнього села, вчився грати одразу на кількох інструментах. «Він пішов на баян, а через деякий час ще на сопілочку, я його скрізь за собою, так як мама-музикант», – каже Світлана Музичук.

Повірити в те, що за Тимофієм ці слова зараз наспівує весь світ – батьки й досі не можуть. «В мене тут щось вистрибує, гордість розпирає», – кажуть батьки.

Читати ще: Студенти жартують, хто наступним поїде на «Євробачення»: троє учасників гурту Kalush Orchestra – волинські сопілкарі

Загорнувшись у прапори, у телевізорі намагаються спіймати погляд сина. Сльози на очах з’являться не лише у матері, але й у батька.

Аби бодай якось підтримати Тимофія – мати співає разом з ним. Її серце, каже жінка, зараз там, у Турині. А за секунду завмирає: чує останні слова, сказані солістом гурту Олегом Псюком після виступу, із закликом врятувати людей із «Азовсталі».

Вона не може дочекатися, коли ведучі оголосять результати голосування глядачів. На останній цифрах серце ледь не вистрибує.

Читати ще: «Азовсталь» та ризик дискваліфікації: Kalush Orchestra тріумфально переміг на «Євробаченні-2022»

За хлопців вболіває і родина іншого учасника – Віталія Дужика. Після оголошення результатів конкурсу, батьки не стримують емоцій.
І хоча вже глибока ніч, телефон пані Світлани не замовкає ні на хвилину. Але ж вона чекає на головний дзвінок – від сина. І поки він ще на сцені не втримується, пише йому повідомлення. Жінка впевнена, після сьогоднішньої перемоги мусить бути інша – головна – на полі бою.

«Україна переможе», – каже жінка, бо цього чекає найбільше за усе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 15 Травня 2022 15:36
Згадайте про талановитого вчителя наших хлопців Юрія Фокшея. Адже в їх перемозі є і його частка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus