USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Студенти СНУ бояться повернення до «совкової» системи освіти

28 Січня 2013 13:41
Студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки почнуть здавати обов’язкові екзамени з профільних дисциплін. Такі зміни до положення «Про поточне та підсумкове оцінювання знань студентів СНУ імені Лесі Українки» планує прийняти ректорат Східноєвропейського університету.

Як йдеться у повідомленні прес-служби ВОО «Національний Альянс», під час зустрічі з ініціативною групою студентів проректор з навчальної роботи СНУ Світлана Гаврилюк заявила, що зміни до Положення були розроблені наприкінці минулого року з урахуванням всіх пропозицій, які подала Студрада університету після обговорення на факультетах.

Голова ВОО «Національний Альянс» Майя Москвич стверджує, що студенти університету обурені таким нововведенням, адже зміни нібито не сприятимуть наближенню нинішньої системи оцінювання до загальноєвропейських вимог, а навпаки є поверненням до системи освіти колишнього Радянського Союзу, де екзамени з профільних предметів були обов’язковими.

«Такі принципи перевірки знань студентів суперечить усім вимогам Болонської системи освіти. Належного обговорення змін до положенні проведено не було, тому що з середини грудня в студентів розпочалася сесія, а на формальних зборах, організованих Студентською радою, лише оголосили про зміни, не обговоривши їх»,- наголосила Майя Москвич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
анонімус Показати IP 28 Січня 2013 15:55
який жах! гуманітаріїв примусять вчити математику, мову і історію, а не флористику, культурологію і китайську мову.
Я Показати IP 28 Січня 2013 20:56
Селюхи боятся того-что облажаются на экзаменах.
Семен Показати IP 28 Січня 2013 23:01
Неуж то учится надо будет! А то думают в два шага обойтись - поступил - диплом получил.
Студент Показати IP 28 Січня 2013 23:54
Я пропоную щоб студрада подала до ректорату ВУЗу пропозицію всім студентам достроково видати дипломи з відзнакою.... Не розумію в чому суть питання, а що студент філфаку повинен поглиблено вивчати хімію? Все питання криється в тому, що після таких іспитів різко впаде кількість студентів, які отримують підвищену стипендію. В Східноєвропейському університеті найбільша кількість "обдарованих" студентів в порівнянні з іншими ВУЗами в Україні
))) Показати IP 29 Січня 2013 08:49
молитесь, чтобы вам вернули хоть что-то.
Александр Показати IP 29 Січня 2013 12:21
Лучше быть сборщиком клубники или сиделкой с "европейским" дипломом, правда, Майя? Тебе что больше нравится?
Майя до Александр Показати IP 29 Січня 2013 18:38
Мені більше подобаються такі, в яких як ти називаєш мама "сідєлка" в Європі, а я живу за рах. неї, купив машину за рах. мами рідної і таксую,-ось це більше нашим Олександрам під силу,живу в її квартирі, а ще ночами не сплю,бо бухаю,за мамині гроші, але зато без ДИПЛОМУ!!!
Александр до Майя Показати IP 30 Січня 2013 09:26
А с дипломом за мамины деньги они тебе понравятся еще больше!
угораю Показати IP 29 Січня 2013 14:18
у этой наци фамилия типично украинская - МОСКВИЧ
Тетяна Показати IP 29 Січня 2013 15:12
Правильно,так хоч якісь знання будуть. Моя знайома вчиться у КНУ, так вони здають екзамени, як колись за «совкової» системи освіти. У них напівболонська система навчання. І нічого - не плачуться, бо переживають, що їм треба здати екзамени на стипендію. В той час, коли студенти СНУ вже втомились відпочивати - у них ще не закінчилась сесія,а канікули тільки з 1 по 10 лютого.
колишній студент КНУ імені Шевченка Показати IP 29 Січня 2013 15:42
Полішучці Майї. Студенти кращих унівеситетів світу виходять з хімічного кабінету, перебігають на лекції з проблем сучасної світової літератури, а після цього спішать взяти в руки скрипку... Погано, що так званий СНУ окупували забацані полішуки-москвичі з села Нічогівка Маневицького району, де ще пальцем сраку підтирають.
Майя до колишній студент КНУ імені Шевченка Показати IP 30 Січня 2013 09:34
Сам ти полішук!Пр чому реальний! Якби ти закінчив КНУ ім. Т.Г. Шевченка ти б такої єрісті та таких нісенітниць тут не писав! Адже це тобі б не личило... Хто тобі сказав,що я ВДУ захищаю??? Кращі студенти навіть у тій самій Великобританії профілі собі обирають вже з класу так 8 і вчать переважно лише їх, тому там і працюють "всі з дипломами,але за своєю спеціальністю", а не там ,де мама й тато влащтували!!! ЯКЩО ДЛЯ СЕБЕ ВОНИ ХОЧУТЬ ДОДАТКОВО,але не більше того займатися ще й мистецтвом-то вони займаються,але переважно ті люди,які цікавляться хімічними сполуками не будуть цікавитися Моцартом чи Шопеном, адже воно їм чужде! Такщо перш ніж щось писати подумай сірою речовиною-для того вона і є, а наша проблема в тому,що ми вчимо все і більшість з того є НЕПОТРІБОМ, адже замість реальних речей ми здаємо залікі з інформатики,які взагалі не є важливими, це напр., а знають комп ютери в нас усі...,без винятку і тому замість годин інформатики я б краще бассейн запропонувала відвідувати студентам, щоб діти оздоровлювалися,а не пили,курили та пари прогулювали... і ще є безліч речей таких яких треба змінити в ВДУ та в м. Луцьк в першу чергу!
Інженер комп. систем СНУ до Майя Показати IP 1 Квітня 2013 15:26
Дивлячись як студенти працюють на парах з інформатики, їм явно і однієї години на тиждень мало. Дехто поштову скриньку 3 пари реєструє... а в бази даних на кілька звязаних таблиць і за пів семестру створити не можуть..
пані Показати IP 29 Січня 2013 17:26
Питання не в тому, що студент філфаку має вчити хімію. Просто Вуз не хоче (чи не може) виплачувати стипендії, тому це один із шляхів завалити дітей і не дати стипендію. Таке хотіли зробити ще у 1 семестрі, та студенти бучу підняли. якщо зараз промовчать, так і будуть сидіти без копійки
Александр до пані Показати IP 30 Січня 2013 08:47
А с каких пор стипендия в вузе стала пособием по безработице?))
О.Л.В Показати IP 29 Січня 2013 19:59
Студентам лишь бы не учиться!Чем плоха суть экзаменов по профильным предметам? Кто сказал, что это возврат в советскую систему обучения?Эти экзамены существовали ещё лет 9 назад. Это раз. Два: в Западной Европе спокойно сдают обязательные экзамены по профильным предметам. Студентам следовало бы глубже поинтересоваться сутью ОБолонского процесса, после чего подняться на протест, допустим, по причине того, что им не предоставлена опция выбора дисциплин. А это одна из целей Болонского процесса, но никак не той пародии, о которой по всем углам кричит руководство ВУЗов. Система ECTS у нас тоже далека от оригинала. Так что, поддерживаю ))) - "молитесь, чтобы вам вернули хоть что-то".
Лучанка до О.Л.В Показати IP 30 Січня 2013 09:48
А Ви мені скажіть ХТО ТАМ МАЄ ЗМОГУ НАВІЧАТИ ТА РІВЕНЬ ЗНАНЬ ОЦІНЮВАТИ? ВСІ ПРОФЕСОРИ,які позалишалися там-це кафедра історії, укр. мови, математики- тобто старих предметів та часів, на кафедрах таких як економіка, психологія, юридичний фа-тет, фіз. підготовка, польска мова, англ. мова, нім. мова, француз. мова, прикладна лінгвістика, міжн. відносини СВОЇХ ПРОФЕСОРІВ НЕМА, вони залучають з ін кафедр цих людей,якщо ті мають змогу,але у переважній більшості-це старші люди,яким все дедадлі важче стає виконувати свою роботу! То в кого там вчитися? В "хвальоних" доцентів,які вже отримавши це звання за гроші не відчувають "землі під ногами?"! Які заставляють своїх студентів працювати на їхніх синків, писати їм в Польщу дисертації по захисту,щоб тут в аспірантуру молоду дівчину взяти? Це так в нас рівень знань там оцінюється? В КОГО ТАМ ВЧИТИСЯ? ТАМ ВИКЛАДАЧІВ ДУЖЕ МАЛО,ЯКІ ЦІКАВО ТА ДОСТОЙНО ВМІЮТЬ СВОЇ ПРЕДМЕТИ ВИКЛАДАТИ та так,щоб студенти на їхні пари хотіли ходити, а не хотіли вдома сидіти чи спати, чи каву у кав ярні пити... Що ж там за наука? Та там дають гірші знаня ніж в ЗОШ м. Луцька!!!ЦЕ ФАКТ, ТАМ НЕ РОЗВИВАЄШСЯ, НЕ САМОВДОСКОНАЛЮЄШСЯ- А ТУПІЄШ!!! ЯКЩО ВИЙДЕШ ЗА РАМКИ "КСЕРОКОПІЇ" ТО БІЛЬШІСТЬ ВЧИТЕЛІВ, ВИКЛАДАЧІ -ЦЕ ПОНЯТТЯ НЕ ДЛЯ НИХ,НАВІТЬ ВЧИТЕЛІ-ЦЕ ЗАВИСОКО СКАЗАНО, адже вчителі вчать,а тут так-АСПІРАНТИ,ЯКІ НЕ ЗНАЙШЛИ МІСЦЯ СОБІ У ЖИТТІ І ПІШЛИ "КРОВ ПИТИ" у дітей!!! Про який рівеь розвитку студент та бажання навчатися там може взагалі говорити? ТАМ КОРУПЦІЯ, СТРАШНА ПРИ ЧОМУ,ВСЕ КУПЛЯЄТЬСЯ ТА ПРОДАЄТЬСЯ, ВСІХ ПОСУНУТЬ ТАК ЯК ЇМ ТРЕБА, А "РОЗУМНИМ" дадуть червоні дипломи, хоча половина з тих,які там їх мають НІЧОГО НЕ ВАРТА, адже кум-брат-сват-подруга-сестра і так далі...все це купили своїй дитинці,а мудру дитину загнобили!!! В ТОГО ГАДЮШНИКА ПОРА ЛІЦЕНЗІЮ ЗБИРАТИ,А НЕ ІСПИТИ ПРИДУМУВАТИ НОВІ!!! Я РОЗУМІЮ,ЩО ГРОШЕЙ ХОЧЕТЬСЯ ЩЕ,БО ВЖЕ НЕ ЗНАЮТЬ З ЧОГО "ЗДЕРТИ", що так придумали! А автоматично там отримати дуже і дуже важко, ДО БОЛОНСЬКОГО ПРОЦЕСУ ВДУ ЩЕ ЯК ДО НЕБА РАЧКИ,там реальна совдепія..., там автоматично "відмінно" отримують лише свої і все...
|Знайка Показати IP 29 Січня 2013 21:06
Студенти просто розівчились здавати іспити або відповідати без конспекту. Тому і плачуться!
Марк Показати IP 29 Січня 2013 22:31
Ганьба Коцану!!! робить з СНУ корупційне кубло!
студент до Марк Показати IP 30 Січня 2013 09:28
а ну про корупційне кубло більш детально
НЕВІГЛАС Показати IP 30 Січня 2013 08:55
а для чого сьогодні якась там освіта? Що вона дає? Головне-хто твій тато! Україна вже давно перетворилася на кастову державу! Касти митників, прокурорів, міліціонерів, суддів, нотаріусів, освітянські, медичні, аптекарів, чорних підприємців і прочая, прочая, прочая ... які забезпечують затишне і спокійне життя громадянам (тих, хто ще не драпанув звідси).
Пані Показати IP 30 Січня 2013 10:03
Студент має право вибори чи погодитися з балами поточними плюс за контрольні, або піти покращувати на екзамен. А Сну позбавляє цього права. Ось вам і корупція. Хоча насправді студенти не вміють здавати екзамени і на державних в них паніка
Па....ця Показати IP 30 Січня 2013 10:31
А ви хочете задарма мої гроші отримувати?:)Вибори вже пройшли,і тепер гроші задарма від мене отримує лише Коцан та купка його друзів:)
СТУДЕНТИ СНУ Показати IP 30 Січня 2013 14:10
10 НІ! 1. Нечесне формулювання у тексті положення, адже не всі факультети виступили з такою ініціативою. 2. Такий крок апріорі не є адаптацією до загальноєвропейських вимог, хоча саме зближення з європейською традицією освіти декларується вступом положення. 3. 4-5 питань екзамену з навмання витягнутого білета не можуть компетентно відобразити повну картину знань студента із певної профільної дисципліни. 4. Модель обов’язкових іспитів для всіх вже не є способом справедливого оцінювання різних студентів, хоча б з огляду на те, що реалізовуватиметься вона не в рівних умовах. 5. Бувають різні випадки в житті. Але ніхто не повірить студенту-державнику, що він мав поважну причину пропустити іспит, навіть якщо протягом семестру він демонстрував високі досягнення. Його просто лишать стипендії, адже не поява на іспиті рівноцінна виклику на перездачу, тобто другу відомість. 6. Далеко не кожен студент уже сформувався як досконалий мовець. І в силу різних психологічних обставин далеко не кожен студент здатен виважено і всеохопно відповідати на іспиті, хоча протягом семестру старанно навчався. 7. Обов’язкові спити з профільних предметів – це ще кілька кроків на зустріч корупції. 8. Студент вбиває дорогоцінний час на сесію, зважаючи на те, що попередньо він ще семестр регулярно навчався. За таких умов коефіцієнт ефективності його дії досить низький. І це тоді, коли з нас вимагають підкорення наукових висот. 9. Шкільна пора із навалою розмаїття предметів уже пройдена. Для того і є вища освіта, щоб студент став профі в обраній ним галузі. Хочете великих досягнень? Зробіть викладання по-справжньому цікавим, звільніть студентів від другорядних дисциплін. 10. Є чимало більш нагальних і важливих проблем щодо якості освіти в університеті. І на завершення: МИ не щурі – досить ставити на нас досліди!
Пушкін Показати IP 30 Січня 2013 14:39
Шановна Майя,от скажіть, для чого ви піднімаєте кіпіш не розібравшись в проблемі????Ви навіть не розумієте про що пишите.Не Болонська система а кредитно-модульна(бо Болонською системою в нас і не пахне).По-друге, з чого ви взяли що проти всі студенти??Проти ті, які дійсно бояться екзаменів і звикли до "автомату",або такі непроінформовані як Ви і не розумієте дійсності проблеми.Я вас запевняю як студентка СНУ,студентам байдуже.Я давно спостерігаю за вашими писанням оцих звернень і жодного разу не побачила жодної пропозиції (нормальної).Це питання потрібно вирішувати нормальними шляхами ,а не мітингами і безтодковим кричанням.
... Показати IP 30 Січня 2013 17:04
До болонської системи освіти українським університетам ще далеко і довго йти... Я не знаю жодного українського університету, де б навчалися за справжньою болонською системою. Так. В КНУ імені Тараса Шевченка складаємо всі іспити обов*язково. Цієї сесії у мене 5 іспитів. До цього ще була залікова сесія. Нічого всі живі)) Чого плакатися через профільний іспит? Я не розумію. Обрали профіль при вступі. І логічно складати іспити з цього ж профілю. Хоча б знань у дітей буде більше)
вс Показати IP 27 Лютого 2014 20:38
Скажіть, чому в журналах прописано, що 74 це категорія С, а викладачі прописують, що це D ДЯКУЮ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus