USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.95

Субсидії й пільги виплачуватимуть по-новому: що зміниться для волинян з 1 жовтня

30 Вересня 2022 07:00
З 1 жовтня 2022 року виплачувати субсидії і пільги буде Пенсійний фонд України.

Детальніше про нововведення розповіли директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод та її заступниця Олена Маркусик під час брифінгу 28 вересня, повідомили у Волинській ОВА.

16 вересня Кабмін прийняв постанову №1041, якою передав повноваження щодо підготовки виплатних документів та проведення фінансування виплат субсидій та пiльг Пенсійному фонду України.

«Відповідно до документа, призначені та нараховані субсидії та пільги у вересні буде виплачувати Пенсійний фонд вже у жовтні. Така ж ситуація буде і в жовтні, i в листопаді. Тобто органи соціального захисту призначать субсидії і пільги, а Пенсійний фонд виплатить. А з 1 грудня Пенсійний фонд буде і призначати, і виплачувати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, – зазначила Оксана Гобод. – Зміна функцій між державними органами влади не вплине на отримувачів субсидій і пільг».

Читати ще: Субсидія на опалювальний період: як отримати і скільки лучан на неї претендують

З 1 жовтня подавати документи на субсидію в опалювальний період заново не потрібно. Органи соціального захисту населення переведуть їх автоматично. Однак якщо змінилися обставини в складі сім’ї чи доходи, то громадяни повинні прийти з новим пакетом документів для оформлення субсидії.

Також очільниця департаменту соцзахисту населення ОДА додала, що урядом максимально спрощені критерії отримання житлової субсидії, пільг та інших гарантій.

Зокрема, якщо люди в період воєнного стану втратили роботу, переїхали до інших місць та стали на облік до центрів зайнятості, то вони будуть мати право на таку допомогу.

Читати ще: Мінсоцполітики очікує, що взимку кількість отримувачів субсидій зросте до 2,8 мільйона

Крім того, при призначенні субсидії враховуватися не буде: допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам; компенсація для покриття понесених витрат, пов’язаних з розміщенням в своєму будинку внутрішніх переселенців за програмою «Прихисток»; перебування за кордоном впродовж воєнного стану та двох місяців після його завершення.

«Таким чином, якщо ви бачите, що вам потрібна допомога в оплаті за житлово-комунальні послуги, то обов’язково подавайте документи на отримання субсидій, – наголосила заступниця директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Маркусик. – Не вагайтеся: вийде, чи не вийде – подавайте».

Слід також зауважити, що з 1 січня 2023 року усi пiльги будуть лише в готівковій формі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus