USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Суд проти РФ в Гаазі: останнє слухання

9 Березня 2017 12:11
Сьогодні Міжнародний кримінальний суд (Гаазький трибунал) завершить чотириденні слухання за позовом України проти Росії виступом російської сторони.

Згідно з регламентом суду, сьогодні виступати в суді буде російський представник, надаючи чергові аргументи щодо невинуватості Росії у цій справі, пише «Сьогодні».

Видання відзначає, що слухання розпочалися 6 березня з виступу української сторони. Україна звинуватила Росію в підтримці бойовиків на Донбасі і обстрілі Авдіївки й закликала вжити заходів проти Москви.

7 березня виступив російський представник з контраргументами на звинувачення України. Так, серед іншого, Ілля Рогачов заявляв, що бойовики на Донбасі озброїлися зброєю, яку знайшли в шахтах, де вона зберігалася ще з часів СРСР. У той же час не зміг відповісти, звідки у них новітня російська зброя.

8 березня представник української сторони доктор Гарольд Кох звинуватив представників РФ в "перекручуванні законів і фактів", "законодавчій акробатиці", а також запевнив Суд в тому, що тимчасові заходи треба ввести невідкладно.
Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов щодо порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародний суд ООН в Гаазі.

У позові Україна стверджує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму шляхом надання зброї та інших видів допомоги незаконного збройного формування, які скоїли низку актів тероризму на території України. До найбільш трагічних терористичних атак російських маріонеток Київ відносить знищення літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17, обстріли житлових районів Маріуполя і Краматорська, знищення цивільного пасажирського автобуса неподалік від Волновахи і смертоносний вибух під час мирного зібрання в Харкові.

Крім того, Україна стверджує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, беручи участь в кампанії дискримінації щодо неросійських громад, які проживають на окупованій території Кримського півострова, зокрема, спільнот етнічних українців і кримських татар. Київ вважає, що, починаючи з незаконного "референдуму", російська окупаційна влада проводить політику культурного знищення цих громад.

Така дискримінаційна політика була засуджена Генеральною асамблеєю ООН і проявилася в заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, хвилі зникнень, вбивств, самовільних обшуків, затримань, спроб припинити мовлення ЗМІ, а також в обмеженні викладання української та кримськотатарської мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus