USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд реабілітував ще десятьох отаманів Холодного Яру

14 Грудня 2016 23:27
Суд реабілітував останніх із засуджених радянською владою до розстрілу 10 отаманів самопроголошених державних утворень часів УНР - Холодного Яру і Чорного Лісу. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook.

«Саме сьогодні виконано зобов'язання, яке я собі встановив у камері Лук'янівської в'язниці, де тримали перед стратою багатьох холодноярців. Тож сьогодні за поданням Київського обласного прокурора суд реабілітував останніх із засуджених радянською владою до розстрілу отаманів Холодного Яру – І. Грисюка-Гайового, М. Куценка, Г. Олійника, І. Мельниченка, П. Олійника, М. Забудського, П. Троценка, П. Савенка, К. Ніколаєнка, Г. Галущенка», – написав Луценко.

З його слів, суд встановив, що обвинувачення, яке сформульоване у вироку трибуналу, вказує на те, що «холодноярці» засуджені за боротьбу, в тому числі і збройну, проти радянської влади, за прагнення створення незалежної Української держави, за участь у збройних загонах Української народної республіки та інші дії, які стверджують їхню участь у боротьбі за незалежність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 15 Грудня 2016 07:58
Реабілітували і воскресили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus