USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Суд у Болгарії дозволив екстрадицію підозрюваного у вбивстві Каті Гандзюк

22 Лютого 2020 17:19
Обласний суд болгарського міста Бургас дозволив екстрадицію Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного в убивстві Катерини Гандзюк, до України, інформує УП з посиланням на власні джерела в Офісі генпрокурора України.

Зазначається, що під час слухання Левін та його болгарський адвокат зробили все можливе, щоб відкласти екстрадицію. Серед висунутих аргументів були погані умови ув’язнення в Україні.

Сам Левін наполягав, що не хоче повертатися на батьківщину. Він сказав, що якщо його екстрадують в Україну, його посадять у таємну в’язницю, де до нього застосовуватимуться силові методи.

Левін висловив повну готовність допомагати українським слідчим з Болгарії. Він навіть сказав, що погодився пройти детектор брехні.

У свою чергу, прокурор у справі Георгій Чинев заявив, що немає підстав для відстрочки екстрадиції.

Суддя Катя Георгієва відхилила аргументи захисту як необґрунтовані.

«Немає жодних причин чи доказів, які б погоджувались з тим, що особу в Україні будуть піддавати насильству, катуванню чи жорстокому, нелюдському або принизливому покаранню, або що її права, пов’язані з кримінальним переслідуванням відповідно до вимог міжнародного права, не гарантуються», повідомляє Бургаський окружний суд.

Джерела в Офісі генпрокурора України підтвердили «Українській правді» прийняття рішення про екстрадицію судом Бургаса, водночас підкресливши, що воно не набуло законної сили, оскільки може бути оскаржене протягом 7 днів.

Нагадаємо,24 січня у Болгарії затримали Олексія Москаленка (Левіна). 27 січня суд болгарського міста Бургас відправив його під варту на 40 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 22 Лютого 2020 17:40
Щоб суд в Украіні звільнив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus