USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Суд у Франції відпустив Жеваго під заставу в 1 млн євро

6 Січня 2023 13:23
Французький суд у місті Шамбері вирішив звільнити українського мільярдера та ексдепутата Костянтина Жеваго під заставу в 1 мільйон євро до слухання справи про його екстрадицію в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Згідно з рішенням суду, Жеваго має передати місцевій владі свої два паспорти, тричі на тиждень з’являтися до місцевої поліції та відповідати на судові виклики.

Спочатку суд мав провести слухання щодо екстрадиції в четвер, 5 січня, але адвокати Жеваго та прокурор заявили, що їм потрібно більше часу для підготовки. Судді погодилися перенести слухання на 19 січня.

Адвокат українського мільярдера заявив, що він оскаржуватиме запит на екстрадицію.

27 грудня українського бізнесмена, екснардепа Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах на запит української сторони.

Суд французького міста Шамбері виніс рішення про екстрадиційний арешт українського олігарха-втікача Костянтина Жеваго.

Раніше Бюро економічної безпеки викрило гірничо-збагачувальні комбінати одного з олігархів в ухиленні від сплати 10 млрд грн податків. За даними джерела ЕП у БЕБ, йдеться про ГЗК Костянтина Жеваго.

У пресслужбі Жеваго заявили, що інформація про відкриття БЕБ кримінальної справи щодо ухилення від сплати податків компанії бізнесмена не відповідає дійсності.

У липні 2021 року повідомлялось, що Інтерпол оголосив олігарха Костянтина Жеваго в міжнародний розшук за запитом Державного бюро розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 7 Січня 2023 14:42
Фірташ порадив Жеваго, як тягнути кота за хвіст.. Пошкодуйте котів !..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus