USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Суд відмовив у відстороненні Мангера від посади голови Херсонської облради

15 Квітня 2019 11:26
Шевченківський районний суд Києва сьогодні не задовольнив клопотання прокурорів щодо відсторонення на два місяці Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, від виконання обов’язків голови Херсонської обласної ради.

Як передає УНІАН, в ці хвилини триває судове засідання з розгляду відповідного клопотання прокурорів.

В обґрунтуванні свого клопотання прокурори зазначили, що ще не всіх свідків, які працюють в облраді, допитали у кримінальному провадженні щодо вбивства активістки Гандзюк, в якому Мангер є підозрюваним, а відтак він може впливати на свідків.

Адвокати заявили, що Мангер не може впливати на будь-кого в облраді, оскільки його посада зводиться до ведення засідань депутатів обласної ради та підпису ухвалених рішень, і безпосереднього впливу на депутатів як керівник він не має.

Також вони запевнили, що вже були допитані практично всі депутати обласної ради.

В свою чергу суддя Наталя Притула запитала у прокурорів, кого саме з облради ще не було допитано. На це прокурори відповіли, що не можуть сказати кого конкретно, але вважають, що Мангер може тиснути на співробітників обласної ради.

Врешті-решт суддя винесла ухвалу, якою відмовила у задоволенні клопотання прокурорів, зауваживши, що на це рішення може бути подана апеляція впродовж п’яти днів.

Прокурори відмовились коментувати дане рішення, зокрема, чи будуть подавати апеляцію на сьогоднішню відмову у відстороненні Мангера.

Також сьогодні в Київському апеляційному суді також має розглядатися клопотання захисників Мангера щодо його запобіжного заходу, а саме адвокати проситимуть суд зняти з підозрюваного електронний браслет.

Як повідомлялося, у лютому 2019 року Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, яка померла внаслідок нападу, під час якого отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 3 березня з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн застави. Того ж дня після внесення застави Мангер вийшов із СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсон. Дія цього запобіжного заходу завершилося 3 березня.

6 березня суд відсторонив Мангера від посади голови Херсонської облради на один місяць. Того ж дня правоохоронці зняли з Мангера електронний браслет і повернули йому закордонний паспорт.

21 березня Мангеру вручили клопотання про зміну запобіжного заходу. Стосовно Мангера діяла лише застава, яка є безстроковим запобіжним заходом.

2 квітня суд ухвалив рішення надіти на Мангера електронний браслет і забрати у нього закордонний паспорт. Строк дії цього запобіжного заходу - 60 днів, до 1 червня. Водночас суд відмовився змінити Мангеру запобіжний захід із застави на тримання під вартою. 5 квітня на нього знову наділи електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus