USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд виправдав бійця 14 бригади, якого звинувачують у вбивстві товариша

7 Жовтня 2019 16:47
Рубіжанський міський суд Луганської області виправдав військовослужбовця 14 окремої механізованої бригади, яка дислукується на Волині. Бійця звинувачують у вбивстві товариша по службі та інсценуванні його самогубства на даху Луганської теплоелектростанції (Щастя, Луганська область). Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські новини.

Встановлено, що 25 червня 2017 року звинувачений солдат 14-ої окремої механізованої бригади Збройних сил Мирослав Андріяш заступив зі своїм товаришем по службі, молодшим сержантом, на чергування на даху ТЕС у м. Щастя.

Під час чергування військові почали вживати спиртні напої (горілку і пиво), близько 2-ої години ночі між товаришами по службі сталася сварка, а потім бійка. За даними обвинувачення, Андріяш під час сварки взяв шматок арматури, вдарив опонента по потилиці і проломив йому голову. Для того, щоб приховати злочин, військовий вирішив інсценувати самогубство товариша по службі. Для цього він вистрілив зі свого автомата Калашникова в підлогу поруч з трупом, поклав зброю біля його голови і подзвонив черговому, повідомивши, що став свідком суїциду.

Прибулі на місце події правоохоронці не повірили у версію самогубства і запідозрили Андріяша у вбивстві товариша по службі. Звинувачений під час слідчого експерименту заявив, що тільки штовхнув молодшого сержанта - і той сам вдарився головою об кран, розташований на даху ТЕС.

Судово-медична експертиза показала, що смерть потерпілого настала від черепно-мозкової травми в результаті удару тупим предметом по потилиці.

Експертиза також спростувала доводи звинуваченого про характер ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого. На суді Андріяш заявив, що невинуватий, і відмовився надати свідчення. Проте суд 30 вересня поточного року вирішив виправдати звинуваченого.

Суд вбачає порушення процесуальних норм правоохоронцями при зборі доказів провини підсудного, зокрема, слідчі дії проводилися без участі адвоката. Крім того, огляд місця злочину проводився без санкції суду. З огляду на це, суд визнав неприпустимими всі докази сторони обвинувачення і виправдав звинуваченого Андріяша, звільнивши його з-під арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus