USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Завтра бійця 51 бригади судитимуть вчетверте

1 Липня 2015 11:12
Боєць 51 бригади Павло Середюк знову постане перед судом. Військова прокуратура оскаржила клопотання про закриття справи і вже завтра, 2 липня, в Апеляційному суді Волинської області буде намагатись довести, що Павло Середюк злочинець, якого треба посадити до в’язниці.

Про це на своїй сторінці у мережі опублікував правозахисник Василь Нагорний.

Нагадаємо, Павла Середюка з села Щедрогір Ратнівського району призвали під час другої хвилі часткової мобілізації. Вдома у чоловіка залишилося двоє батьків-інвалідів, вагітна дружина та двоє малолітніх дітей. Поки чоловік був на полігоні, дружина втратила їхнє ненароджене дитя.

«Він типовий селянини, який має гектари городу і худобу. «Непокору», яку йому «шиє» прокуратура, Павло вчинив в той час коли в частині десь згубились висновки про його звільнення зі служби, а в дружини на нервовому підґрунті стався викидень і командир відмовився надати відпустку, щоб той міг підтримати її», - пише Нагорний.

Так, суд першої інстанції виніс вирок, яким визнав Павла Середюка винним у вчиненні злочину згідно з частиною 1 статті 402 Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді службового обмеження терміном на 6 місяців та стягнення на користь держави 10% від заробітку військового на такий самий термін. Оскільки наказу командира частини про звільнення його з лав ЗСУ не було, то він залишився на службі.

18 листопада 2014 року апеляційний суд виніс ухвалу з приводу військовослужбовця 51 бригади, якого засудили за непокору. Оскільки захист не надав доказ про визнання невинним, апеляційну скаргу бійця задовольнили частково і передали справу на новий розгляд.

«30 квітня 2015 року Володимир-Волинський суд задовольнив клопотання про закриття справи. Але невгамовна військова прокуратура оскаржила таке рішення і завтра, 02.07.2015 року, об 11 годині в Апеляційному суді Волинської області буде намагатись довести, що Павло Середюк злочинець, якого треба посадити до в’язниці», - пише правозахисник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 1 Липня 2015 12:32
Су...и прокурорські, що тут скажеш. Його одного з другим в шкуру того хлопчини посадити - нехай би спробував.
ВОЛИНЯНКА Показати IP 1 Липня 2015 12:56
В АТО тих прокурорів недороблених, кудись в Піски або в Станицю, хоч на тиждень. Досить відсижуватись тут. Чи вони не військовозобов*язані? Скоти, ще й судити хлопців, що гинуть за їхні ср*ки , сміють. Гірше, ніж при ригах, їй Богу.
Анонім Показати IP 1 Липня 2015 13:40
СЛАВА УКРАИНЕ !!! ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СССР Показати IP 1 Липня 2015 14:34
Скоти, а не люди ті капіталісти. Одним злидні , а одним прокурори і гроші, .... ганьба
123 Показати IP 1 Липня 2015 16:06
Владі нашій п*******утій подякуйте. Пану солодкому і очкастому *****. А де ж зараз стада баранів разом з хитрозробленими районними активістами, крісла отримали і все всім пох....Захищати земляка діями треба, а не прапорами махати і на мітингах янчати як погано ім б..ть жити. Кругом одні валєти!!! А Ратному іх у 100 разів більше ніж будь де.
Mik (галицька миша) Показати IP 2 Липня 2015 08:56
Посадити, звичайно, не зможуть, адже, навiть суд I iнстанцiї восени торiк призначив покарання, не зв'язане з позбавленням волi (службове обмеження i стягнення грошей). Але, дiї прокуратури вартi лише тих "загальнопiслярадянських" слiв, яких модератор не пропустить. Тому мовчу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus