USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд випустив Фірташа

23 Лютого 2017 17:27
Австрійський суд випустив українського бізнесмена Дмитра Фірташа без нової застави, але зі здачею паспорта.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Земельний суд Відня, розглянувши запит Іспанії про екстрадицію Фірташа, прийняв рішення звільнити його без внесення додаткової застави, йдеться у повідомленні.

Згідно з рішенням суду, український олігарх здав свій закордонний паспорт.

Як раніше уточнювали адвокати бізнесмена, застава в розмірі 125 млн євро за "американською" справою як і раніше існує, тоді як можливість виїзду з Австрії у Фірташа була в період між рішенням суду першої інстанції від 30 квітня 2015 року про відмову в його екстрадиції в США і протилежним рішенням апеляційного суду, прийнятим 21 лютого 2017 року. Так, позавчора, 21 лютого, колегія суддів Вищого земельного суду Відня задовольнила апеляцію прокуратури Австрії на рішення суду першої інстанції про відмову в екстрадиції Фірташа до США за запитом американської влади.

У той же день підприємця-мільярдера затримали. За інформацією австрійської прокуратури, затримання не пов'язано з рішенням суду і здійснюється на підставі ордера, виданого Іспанією, де олігарха звинувачують у відмиванні грошей.

Фірташ заперечує всі звинувачення і пов'язує це рішення з політичним переслідуванням в США.

ЧИТАТИ ЩЕ: ФІРТАША НЕ ТАК ПРОСТО ЕКСТРАДУВАТИ В США, – ЕКСПЕРТ

Нагадаємо, антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського газового магната Дмитра Фірташа. Його підозрюють у відмиванні великих сум грошей.

Також справу Фірташа розглядає прокуратура в рамках операції «Варіола», розпочатої в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького - Степана Черновецького, і ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей.

Магната розшукує і Україна, де він успішно керує своїм титановим бізнесом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Яків Показати IP 23 Лютого 2017 18:26
Цю Г**ду уже нічого не спасе. Лёд тронулся, господа присяжные заседатели!
1941—45 Показати IP 23 Лютого 2017 22:41
А глаза какиє добриє,ШУРА пилитє грати они нє золотиє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus