USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд заборонив розповсюджувати книгу про українського дисидента Стуса без дозволу Медведчука

19 Жовтня 2020 11:01
Дарницький райсуд Києва 19 жовтня оголосив своє рішення щодо позову Віктора Медведчука проти історика та журналіста Вахтанга Кіпіані і видавництва Vivat. Медведчук вимагав заборонити розповсюдження книги «Справа Василя Стуса».

Про це повідомляє 24 канал.

Дарницький суд заборонив розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука.

Суд вирішив, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність позивача. Крім цього, з Кіпіані та видавництва Vivat стягнули 860 гривень на користь Медведчука.

Зауважимо, що останнє засідання у справі відбулося 10 днів тому, 9 жовтня. Після цього суддя пішла у нарадчу кімнату. Своє рішення вона оголосила о 9 ранку.

Раніше Вахтанг Кіпіані наголошував, що його захисники своїми «блискучими виступами не залишили каменя на камені» від конструкцій адвоката Кириленка, який представляє Медведчука.

«Я не знаю, яким буде рішення. Чомусь здається, що «і вашим, і нашим». Буде відкинуто більшість позовних вимог, але 1 – 2 – 3 залишаться», – писав раніше Кіпіані у своїх соцмережах.

На захист Вахтанга Кіпіані виступили відомі українські діячі. Вони вимагали справедливого рішення служителів Феміди. Під зверненням до суду підписались письменник Сергій Жадан, співачка Олександра Кольцова, журналістка Зоя Казанжи, письменниця та редакторка Анастасія Левкова, письменник Макс Кідрук, музикант Олександр «Фоззі» Сидоренко та інші.

У чому суть справи щодо книги про Василя Стуса

Книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком ще у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, де пояснюється, як і за що насправді судили українського дисидента.

Віктор Медведчук був тоді державним захисником українського поета Василя Стуса. Його звинувачують у порушенні адвокатської етики під час судового процесу. Сам він своєї провини не визнає.

Ще влітку 2019 року Медведчук заявив, що проситиме суд заборонити книжку Кіпіані про Василя Стуса, бо там начебто є «висловлювання, які не відповідають дійсності». Журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

Нагадаємо, з фільму про українського дисидента «Стус» зі сценарію видалили усі згадки про того самого Віктора Медведчука нібито «за дзвінком» з офісу політика. Тоді його адвокат Ігор Кириленко назвав цю інформацію «брехнею».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2020 11:17
Ну так всім відомо, що український суд найчесніший і найоб"єктивніший у світі.
скептик до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2020 20:12
солженіцина, набокова, того ж стуса і багато інших також забороняли. і що ? де ті забороняльщики ? та за похід 19 травня до памятника Шевченку в сибір висилали, не кажучи про жовто-синій одяг , слова Слава Україні !!!!, тризуб і т.д. виплекали ту смердючу кацапсько-олігархічну антиукраїнську владу і позасовували язики між булки. ТЬХУ НА ВАС ВСІХ !!!!!!!!!
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2020 11:21
Я в шоці, як нацистів старих по 90 років так судити можна, а як кегебіста продажного зрадника медведчука, так про нього жодного поганого( неважливо, що правдивого) слова не можна сказати - всім тихо, бо він путінська підстилка.
додік до Анонім Показати IP 19 Жовтня 2020 12:02
Бо КГБісти керують Україною. - Поцікавтесь, ким був дєдушка ЗЕ
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2020 11:24
Коли вже почнеться ця судова реформа? будуть тягнути - людям доведеться вдаватися до самосуду
скептик Показати IP 19 Жовтня 2020 11:53
опублікувати книгу анонімно в інтернеті - і нехай суддя разом з мертвечуком застреляться
А до скептик Показати IP 19 Жовтня 2020 13:28
Безплатно?!! Українець?!!
скептик до А Показати IP 19 Жовтня 2020 20:04
а що , немає платних інтернет-видань ? і такі щирі українці як ти могли б і спонсорувати публікацію
ага Показати IP 19 Жовтня 2020 13:21
а судді хто? все що забороняють то з з більшим заохочуванням люди читають плюючи на заборони крадіїв пенсій!
правдиво Показати IP 19 Жовтня 2020 13:24
а судді хто? все що забороняють то з з більшим заохочуванням люди читають незважаючи на заборони крадіями пенсій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus