USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суддя, який видав ухвалу на обшук в облраді, розвалив справу про багатомільйонний хабар

15 Лютого 2017 23:31
Суддя Печерського районного суду Києва Білоцерківець Олег Анатолійович, який санкціонував обшуки у приміщенні Волинської облради, минулого року провалив справу про чотиримільйонний депутатський хабар.

Йдеться про справу екс-депутата Київради від "УДАРу" Віталія Даниленка, якого звинувачували в організації схеми вимагання хабарів з власників столичних автозаправочних станцій, повідомляє Експрес.

Даниленко, який у квітні 2015 року очолив тимчасову контрольну комісію Київради з перевірки київських АЗС, був затриманий працівниками СБУ і ГПУ 4 серпня того ж року при одержанні хабара. У ході слідчих дій у депутата і його спільників було вилучено понад 4 мільйони гривень. Лише в автомобілі, яким керував Даниленко та який формально належить його дружині Юлії, було виявлено 177 тисяч гривень, майже $13 тисяч, 20 польських злотих та 50 євро.

Під час досудового розслідування було встановлено, що Даниленко створив злочинну схему, яка полягала в отриманні хабарів від директорів та власників АЗС Києва за не проведення перевірок та їх подальше безперешкодне функціонування.

Даниленка пов’язують з екс-секретарем Київради Олесем Довгим, який зараз є народним депутатом (група «Воля народу»).

Прокурор ГПУ закрив кримінальне провадження стосовно Даниленка 13 квітня "у зв’язку з невстановленням доказів для доведення їх винуватості в суді і вичерпанням змоги на їх отримання". Про це свідчить ухвала Печерського райсуду.

Як відзначають Наші гроші, слідчим суддею був саме Олег Білоцерківець, який у 2014 році відпустив на волю помічників керівника Держцентру зайнятості Володимира Галицького, які проходили по справі по багатомільйонні розкрадання та хабарництво. Також Білоцерківець у 2012 році засудив трьох хлопців за символічне смаження яєчні на Вічному вогні у столичному Парку Слави.

Окрім того, за даними Провокатора, Білоцерківець свого часу відмовився вести справу Єфремова, взявши самовідвід, та засвітився і у справі афери “Еліта Центр”, де не допускав журналістів на засідання.

Нагадаємо, опівдні до будівлі Волинської облради прибули декілька десятків силовиків з автоматами, та розпочали обшук. Серед них – бійці КОРДу, працівники Генпрокуратури та місцеві силовики.

З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що обшуки відбулися з подачі губернатора Волинської області Володимира Гунчика, який сьогодні під час брифінгу в штаб-квартирі УНІАН намагався знайти аргументи, чому він виступає проти підприємства, яке належить громаді і здатне принести в бюджет Волині суттєві прибутки. Зокрема, він заявив про нібито конфлікт інтересів, який може виникнути в результаті діяльності на території області КП «Волиньприродресурс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Активіст Показати IP 16 Лютого 2017 08:08
Оце по нашому, по-українськи. Європа вчись!
Андрій Показати IP 16 Лютого 2017 08:23
Гунчика на мило, на коліна, що він робить,він не розуміє що по голові за це не погладять.
Петро Показати IP 16 Лютого 2017 08:46
Владі і суддям треба памятати, що якщо у народа забрати право на справедливий суд - народ буде діяти в стані крайньої необхідності , тобто вчиняти самосуд.
ВВ Показати IP 16 Лютого 2017 08:48
Зарплату підніміть цьому герою
Адвокат Показати IP 16 Лютого 2017 08:52
А хто відпустив Лазорка?
Правдоруб Показати IP 16 Лютого 2017 09:50
Замовні
Ігор Показати IP 17 Травня 2017 12:58
Аутсайдерство і правовий нігілізм судді Печерського районного суду м. Києва Білоцерківець Олега Анатолійовича http://proisvol.info/2017/05/17/autsajderstvo-i-pravovij-nigilizm-suddi-bilocerkivec-o-a/
Ігор Показати IP 13 Серпня 2019 01:32
Суддя Печерського районного суду м. Києва Білоцерківець О.А. вчиняє підроблення і саботаж, приховує злочини, затягує розгляд судових справ, порушує присягу судді
Ігор Показати IP 15 Грудня 2019 01:20
Суддя Печерського районного суду м. Києва Білоцерківець Олег Анатолійович вчиняє службові підроблення, приховує вчинені злочини, виносить неправосудні рішення, порушує присягу судді, саботує роботу суду, організовує диверсії, підриває економічну міць і держави, послаблює боєздатність країни
Ігор Показати IP 2 Березня 2020 01:15
Суддя Печерського районного суду м. Києва Білоцерківець Олег Анатолійович навмисно затягує розгляд усіх судових справ у досудовому провадженні аж до закінчення терміну розслідування як спосіб приховування вчинених злочинів, вчиняє підроблення, перевищує службові повноваження, виносить неправосудні рішення https://clck.ru/MKwNy

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus