USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сверстюк назвав українське книговидавництво слабким місцем

23 Грудня 2009 17:27
Уряд не приділяє жодної уваги фінансуванню української книги. Про це заявив український письменник Євген Сверстюк.
Євген Сверстюк наголошує, що «уряд зайнятий лише виборчою рекламою. Всі кошти і сили йдуть тільки на це».
Письменник переконаний, що розвиток української книги існує виключно в промовах прем’єра. «Є лише піддакування. Інколи деякі письменники пробивають свої проекти, – розповідає Сверстюк. – Але в цілому з боку уряду повна байдужість і, головне, нерозуміння цієї сфери», пише УНІАН.
Письменник навів приклад, що у маленькій Словенії не знайти жодної книжки німецькою мовою на філософську тему, а лише – словенською. «Про Росію вже говорити нема чого», – додав Сверстюк. 
В Україні ж ситуація катастрофічна. «Автори знаходять спонсорів за підтримкою українців, які проживають за кордоном. Дуже важко натрапити на книжку, яка вийшла за підтримки держави», – каже письменник. «Це одне із наших найслабших місць», – додав він.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
OrestN Показати IP 23 Грудня 2009 21:39
Сверстюк шанований митець, але інколи послухаєш його виступи по радіо диву даєшся, як така людина може одночасно залишатися таким не толерантним до людей наприклад іншої віри ніж він і тд. чи може вік вдається в знаки?
seal Показати IP 23 Грудня 2009 23:16
to Orest. А Ви сам толерантний? Пам'ятається не всі Ваші коментарі були особливо толерантними до людей!
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 00:16
До seal6 :)) це точно сказано. давайте критикувати будемо починати з себе!
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 00:22
українське книговидавництво не просто слабке місце, воно взагалі у нашій державі зайшло у глухий кут. та й справді вартісної книги знайти у книгарні дуже важко. писаки, які мають гроші на видання, друкують свої "шедеври", а твори, варті уваги, припадають пилом у видавництвах (чомусь мені це так Мартіна Ідена нагадало)
OrestN Показати IP 24 Грудня 2009 12:25
до seal. попри все я ніколи не торкався тем світосприйняття, а писав про оцінку свою і лучан до дій чиновників і можновладців. Тому не Вам би Seal путати Божий дар з яїчнецею!!!
OrestN Показати IP 24 Грудня 2009 12:31
ми мабуть занадто дозволии тоталітарним режимам привчити себе, що усі біди через нас самих. Ми, як не один інший народ в Європі зазомбовані своєю меншовартістю. Ми не українці, історії у нас нема, землі у нас нема, ми швидко відхрещуємось від свого коріння, швидко стаємо росіянами, поляками, турками.. Пора відкинути рабський менталітет нав"язаний кремлівськими політтехнологами!
seal Показати IP 24 Грудня 2009 13:03
to Orest/ Та що Ви? Так, для прикладу, Ваш коментар про Бориса Гребенщикова - OrestN 10 листопада, 21:00 Слід пам"ятати, що Гєбєнщіков є адептом деструктивної секти кришнаїтьсько-будиськго толку. Він сіє своєю творчістю язичнецьке невіглазтво та окультне марновірство.(кінець цитати). То як на рахунок толерантності до людей іншої віри? Чи Вам навести ще приклади Ваших же коментарів?
seal Показати IP 24 Грудня 2009 13:10
to OrestN 24 грудня, 12:31/ Цікаво, а від кого ж наші біди? Від всесвітнього масонського заговору? Чи ще від якої біди? І не потрібно розписуватись за всіх. Якщо Вас зазомбували, то про себе і пишіть. Я особисто себе меншовартісним ніколи не вважав, і від свого коріння українського не відхрещувався. Я є УКРАЇНЕЦЬ і горжуся цим.
seal Показати IP 24 Грудня 2009 13:19
А, взагалі, по стилістиці написання коментарів, складається враження, що під ніком OrestN, пишуть різні люди. Можливо я й помиляюсь, але деякі його коментарі радикально відрізняються в смисловому сприйнятті.
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 16:11
До seal, 24 грудня, 13:19: сумніваюсь, що різні. просто іноді на думки однієї людини може впливати загальний настрій, який і відображається у діях і словах.
seal Показати IP 24 Грудня 2009 16:30
До Юка 24 грудня, 16:11. Я й не настоюю, просто промайнула така думка. А свій поганий настрій я особисто ніколи не афішую і намагаюсь не переносити його на інших людей. А то би я тут такого понаписував.......
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 21:57
До seal,24 грудня, 16:30: бачте, усі ми різні люди. одні ховають подалі від людей свої проблеми, інші у такі періоди проявляють невмотивовану агресію, а треті взагалі живуть за принципом "мені погано, треба зробити так, щоб сусіду було ще гірше". а головне, як кажуть у народі, з дурнями не сперечатися, бо оточуючі не зрозуміють хто з вас дурень :)
seal Показати IP 24 Грудня 2009 22:27
До Юка 24 грудня, 21:57 Мудрі слова. На цьому давайте і завершимо наш диспут. Бажаю Вам виграти головний приз. А мені ці перегони надоїли. Тільки не подумайте, що я здався. Зовсім ні. Прихильником ВН я залишусь і коментарі свої залишати буду. Але не в такій кількості і, звісно, не на все підряд. Удачі!
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 15:15
Безперечно українським авторам сьогодні важко, але якщо говорити про україномовну книжку на полицях книгарень, то кілька років тому таку взагалі було важко знайти. А сьогодні асортимент радує і, можливо, не в повній мірі, але задовільняє потреби читачів. А щодо державної програми підтримки, то вона звичайно потрібна. Тільки от надіятися на нашу владу - себе дурити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus