USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гра «Стань мером»: Кандидати. Версія перша

22 Липня 2010 12:56
До дня виборів міського голови трохи більше трьох місяців, але чіткості у тому, хто ж боротиметься за посаду голови обласного центру Волині, мало.

Тим не менше неконкретні заяви, конкретні вчинки і неофіційна інформація дають змогу виокремити й оцінити фігурантів операції «Мер-2010» у Луцьку. Що й спробували зробити «ВН».

Важливо: у назві свідомо сказано про «версію першу». Адже луцький політичний котел усе ще бродить. І ті згустки інформації, що вириваються на поверхню, навіть якщо вони йдуть від авторитетних і знаючих людей, не обов’язково є достовірними. Плюс волинські «небожителі» люблять пускати пил в очі. Бо все ще – думають, зважують, а головне – «домовляються». Тому максимум за місяць буде «версія друга»: уточнена і доповнена. Чи вкорочена.

А зараз – огляд тих, хто за певними, не завжди конкретними, не завжди достовірними, але завжди небезпідставними ознаками буде претендувати зайняти головне крісло на Хмельницького, 19.

Боротьбу прогнозують гарячу – на пост міського голови претендують мінімум троє політичних «важковаговиків», а загальний список кандидатів сягає двох десятків. І, швидше за все, боротьба буде брудною: війна компроматів, взаємне «мочилово», використання «своїх» ЗМІ і громогласні звинувачення визначатимуть основний тон гри «Стань мером».
* * *
«Формула любові» лучан до наступного мера – це його фінансові, інформаційні та адміністративні ресурси, які той здатен задіяти на виборах, «шлейф» посад і досвіду роботи, а також особисті якості, які найчастіше називають «харизматичними» чи «лідерськими».

Окрім цього, вплинуть на майбутні вибори й норми нового законодавства, які вимагають від кандидата бути «партєйним».

«Діючий»
Богдан Шиба

Робота муніципалітету – основна зброя, якою кандидат Богдан Шиба може набирати очки. Але вона ж може стати й зброєю проти нього самого. Тільки за останній рік робота мерії ознаменувалася і скандалами в комунальних підприємствах, і непорозуміннями з бізнесом, хаотичною кадровою політикою, що, очевидно, й послабило позиції Шиби як кандидата.

Безперечно, Шиба має вагому перевагу перед усіма своїми конкурентами на найближчих виборах – інформаційні й адміністративні ресурси. Міськрада Луцька має фактично найбільші інформаційні можливості серед усіх кандидатів: ІАЦ «Луцьк» з його інтернет-сайтом і програмою «Лучани» на телеканалі «Аверс», програму «Місто» на Волинському телебаченні, департамент інформаційної політики міськради та комунальну газету «Луцький замок».

Додає шансів Шибі і його імідж патріота-інтелігента, вміння вести полеміку, почуття гумору. Шиба – важкоатлет, запросто лізе щороку у крижану водохрещенську річку і відкриває купальні сезони.

А перейменування вулиць, висока увага до акцій патріотичного виховання, прихильність до національних свят, популяризація усього українського однозначно роблять Шибу привабливим кандидатом для лучан з національно-демократичними поглядами.

Політичною «оболонкою» для Шиби стане котрась із правих партій. Вибір є, адже мер зумів оточити себе «відповідними» людьми: директором департаменту культури та збереження історичної спадщини у нього працює голова Української народної партії на Волині Сергій Годлевський, директором департаменту інформаційної політики – близький до ВО «Свобода» Олександр Пирожик, членом виконкому – голова міської «Батьківщини» Григорій Пустовіт.

Очевидно, що котрась із цих сил і матиме за честь сказати про Шибу: «Він - наш». Найбільші ставки – на УНП та «Свободу».

«ЇЇ довірений»
Кандидат від ВО «Батьківщина»


Назвати ім’я претендента на крісло мера від найпопулярнішої у Луцьку за результатами виборів 2010 року партії Юлії Тимошенко поки що не наважуються ні партійці, ні їх конкуренти. Серед імовірних кандидатів у різний час звучали імена Григорія Пустовіта, депутата облради, бізнесмена-будівельника Віктора Чорнухи, голови Луцької районної ради Богдана Пруса. А ще у листопаді минулого року очільник волинськоо БЮТу Анатолій Грицюк казав, що «тимошенківці» на виборах міського голови підтримуватимуть Володимира Банаду та Миколу Кучеренка.

Та несподівано новим ім’ям в якості ще одного припущення того, хто стане «бютівським» кандидатом, стало ім’я самого Анатолія Грицюка. Безсумнівно, він йтиме і до обласної ради, проте, за окремими даними, спробує помірятися силами і за мерство у Луцьку.

Обставини, які зіграють на користь кандидата Грицюка – це ресурс найрейтинговішої партії і підтримка самої Юлії Тимошенко, імідж господарника та не менша ніж у Шиби гласність в медіа завдяки займаній посаді.

Фактори, які гратимуть проти нього – імідж того ж господарника-селянина (скажуть: місто – не село), а також заполітизованість займаної ним зараз посади, яку пересічні громадяни інколи ототожнюють швидше з конфліктами та словесними перепалками, аніж з кропіткою господарською працею.

«Добрий банкір»
Микола Романюк

Спокійно пройшла каденція Миколи Романюка на посаді голови Волинської облдержадміністрації. Нині, коли крісло губернатора дісталося «бурхливому» Борисові Клімчуку, спокійного, виваженого, чутливого до критики та навіть дещо сором’язливого попередника на головному кріслі виконавчої гілки влади в області важко й уявити.

Між тим, припускають, що Микола Романюк спробує зайняти головне крісло Луцька попри його неодноразові заяви про протилежне.

Серед переваг Романюка як кандидата в мери – неслабі фінансові ресурси та імідж врівноваженого керівника-чиновника, створений ним за час сидіння на Київському майдані, 9. Цей імідж, щоправда, (цілеспрямовано чи мимоволі) намагається похитнути його наступник Борис Клімчук – викриваючи минулі порушення, змови і схеми, гучно грюкаючи по столу і недвозначно натякаючи «порядок – це те, що зараз, а не те, що колись». У пресі навіть з’явилася думка, що таким чином нова владна команда, яка мусить грати на боці партії влади, хоче «приручити» рейтингового кандидата Романюка – як мінімум не давши йому стати таким, як максимум – зробивши «своїм» кандидатом.

Іншим слабим місцем в часи кризи може стати саме професія Романюка: озлоблених до банків кредитних боржників, депозитних ошуканців та зневірених у фінансовій системі чимало. Кажуть, навіть слоган «Партії лучан» – «Де керують злі банкіри – там в людей в кишенях діри» – спрямований проти нього.

Романюк – не «трибун», що теж на фоні таких ораторів, як Шиба чи Бондар, дещо занижує його шанси. І незвиклий працювати у жорстких умовах війни компроматів, які, розповідають близькі до екс-губернатора, сприймає болісно. Ці особисті якості можуть, до речі, похитнути й бажання рейтингового Романюка вв’язуватися у боротьбу.

Можна припустити, що кандидатуру банкіра підтримає політична сила Сергія Тігіпка – «Сильна Україна». Романюк і Тігіпко – давні знайомі ще з часів їх «комсомольської юності». А тандем фінансиста та віце-прем’єра, чиє крісло розхитується щодень сильніше, може дати позитивний для сторін та неочікуваний результат. Зрештою за Тігіпка у Луцьку в січні проголосувало майже 16% виборців, а Романюк – майже безсумнівний лідер неофіційних рейтингів кандидатів у мери Луцька.

«Трибун-центрист»
Володимир Бондар

Один з обласних депутатів якось сказав, що полководець Помаранчевої революції 2004 року на Волині Володимир Бондар посаду губернатора собі «викричав». І справді, такого рвання до влади, любові до об’єктивів, жаги мікрофонів, вміння дебатувати повсякчас і всюди з будь-яких тем – справжня «фішка» Бондаря.

Публічність кандидата Бондаря – один з основних його козирів. Інший, не менш важливий, – це не тільки моральна підтримка його давнього товариша, бізнесмена, президента ФК «Волинь» Василя Столяра.

Очільник обласного осередку партії «Єдиний Центр» Бондар – один з перших серед кандидатів почав активну інформаційну діяльність: його часті виступи у пресі, й не тільки у місцевій, близька до нього газета «Хроніки Любарта», очевидно, не проходять повз увагу лучан. Дехто приписує Бондарю і вплив на сайт «Луцькі вибори 2010», проте сам він заперечив , що знає адміністратора цього ресурсу.

Проте імідж вправного «трибуна» може стати й слабким місцем Бондаря. Адже чи відповідатиме цей імідж образу міського голови, якого хочуть бачити лучани – господарника, чия душа болить за дірки в каналізаційних трубах, ями на дорогах та нестерилізованих бездомних собак? Тут Бондарю доведеться «крити» хіба своїм досвідом роботи на посаді губернатора.

«Екс-революціонер»
Геннадій Кожевніков

Здається, що Геннадій Кожевніков набрався у 90-х під час здобуття Україною незалежності стільки пороху в порохівниці, що йому вистачить стріляти ще протягом багатьох виборів. Тим більше, що у міжвиборчий період головний волинський захисник прав споживачів дарма сил не розтрачує, тихенько відробляючи чиновницький хліб.

Обтрушений від пилу імідж революціонера, борця за справедливість вкупі з адміністративними важелями впливу контролюючого органу, який він очолює, певно, й стане основним козирем Кожевникова у черговій боротьбі за крісло мера.

Ще у кінці 2009-го Геннадій Кожевніков рішуче заявив, що балотуватиметься на пост міського голови, як і робив це в попередні роки. Гарні ораторські здібності, досвід державного управлінця та підтримка УПР «Собор» дає кандидату певні плюси.

Але чи вдасться йому перевершити свій результат 2006 року – 6 % – й чи повірять йому цього разу – питання відкрите. Хоч і трохи риторичне...

«Президентський сюрприз»
Кандидат від Партії регіонів

Якого кандидата висуне на пост міського голови «Партія регіонів» – здається, поки що загадка навіть для самих місцевих регіоналів. Дисципліновані білоблакитні чекають команди.

Утім, хто б це не був, він може розраховувати на великі привілеї і потужну підтримку під час кампанії. Адже піар-супровід і негласну підтримку йому забезпечуватиме сам губернатор області Борис Клімчук, про що той відкрито заявив.

Припускають, що «білоблакитним» кандидатом може стати Антон Кривицький, який нещодавно пішов на пенсію з посади начальника Головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Наміри Кривицького – чи не найбільша загадка кампанії, адже поява його у списках кандидатів може серйозно змінити розстановку сил. На виборах 2006 року він програв Шибі менше одного відсотка голосів, набравши 27,6%.

Основний його плюс – поширені і подекуди небезпідставні думки про те, що «був Антон – у місті був порядок». Невдоволені Шибою – об’єктивний електорат Кривицького.

У пресі якось з’явилася інформація, що Кривицький таки хоче повернутися у крісло мера. Про те, що він – вигідний кандидат для ПР, казали і деякі політологи.

Проте чи цікава передвиборча метушня самому пенсіонеру Кривицькому – достеменно не відомо.

Кандидатом на міського голову від ПР може стати й голова луцького осередку партії та депутат Луцькради Іван Смоленг, який, на відміну від інших «віп-регіоналів» Волині Олександра Башкаленка та Олександра Курилюка, після президентських виборів не отримав шматок «владного пирога».

«Людина-скорпіон»
Василь Токарський

Бізнес, як і чотири роки тому, не тільки інвестуватиме мерські вибори, а й даватиме туди своїх достойних представників. У 2006-му такий був один. У 2010-му таких буде як мінімум три.

21 липня легалізував чутки про наміри йти у мери бізнесмен, власник ПФ «Скорпіон-сервіс» Василь Токарський. «Вважаю, що як успішний менеджер у бізнесі я відбувся, і маю потенціал, аби зробити ефективним та прибутковим господарство міста», – сказав він.

Сильні сторони Токарського як кандидата – фінансовий ресурс і можливість зосередити агітацію на «досвіді господарника».

Утім, часто факт ведення власного бізнесу грає з претендентами злий жарт: успішному підприємцю набагато легше, аніж «чистому політику» чи чиновнику, приліпити тавро «злодія» чи «бандита». Гратиме на пониження результату й довгограючий конфлікт Токарського з базаринками з торгово-пішохідного ряду, яких «Скорпіон-сервіс» ніяк не може звідти виселити ось уже тривалий час.

Зрештою успіх Токарського багато в чому залежатиме від того, чи зуміє він запропонувати щось переконливіше, ніж те, що чотири роки тому пропонував Олег Чернецький. Той теж, ідучи під гаслом «господар бізнесу – господар міста», набрав 9,3% голосів виборців.

«Бізнесмен, якому «пре»
Олег Чернецький
Бронзовий призер мерських перегонів 2006 року, може вв’язатися у кампанію і цього разу, хоч якось і назвав свою участь у перегонах «найбезглуздішою інвестицією». Наприкінці минулого року його довірена особа, президент «Волинського обласного благодійного фонду Олега Чернецького» Михайло Щур сказав, що Олег Чернецький «швидше буде брати участь, аніж ні, так як бізнесмен має великий досвід господарника і громадської діяльності». За словами Михайла Щура, Чернецький знає проблеми Луцька і знає варіанти виходу з них. «Це не просто амбіції чи бажання. Олег Чернецький має напрацювання і готовий їх реалізувати», – повідомив Щур. І зазначив, ніби заглядаючи наперед, що не виключає можливість підтримки Чернецького якоюсь політичною силою.
Набір передвиборчих тез у Чернецького, очевидно, не зміниться: «бізнесмен-будівельник розбудує Луцьк», «багатій людині нема чого красти з бюджету», «допомагає лучанам зараз – допомагатиме, й будучи мером».
І навіть третє місце луцького бізнесмена і благодійника свого часту не розчарувало: «Скажіть, коли людина іде на змагання юніором і стає третім на дорослих змаганнях, як ви думаєте, наступного разу вона відступить чи буде боротися до кінця?!» – говорив Чернецький у грудні минулого року.

«Юний орел»
Андрій Козюра
Про молодого й амбітного депутата міської ради Андрія Козюру кажуть, що у нього стався передвиборчий фальстарт. Мають на увазі початок його «походу у публічність» ще далеко до початку передвиборчої гонки. Нічого дивного: до виборів 31 травня готувався не він один.

В різні часи, у різних місцях біллборди з його зображенням з’являлися в Луцьку. Депутат-«нашоукраїнець», здається, абсолютний лідер за кількістю депутатських звернень, протестів, запитів та пропозицій до міської ради, прокуратури, міліції, судів тощо.

Борець за чистоту парків, очищення Луцька від «рюмочних» та зменшення вартості проїзду в громадському транспорті, хоча сам ним вже давно не їздить, проте намагається завоювати цим аудиторію молодих виборців. Кандидат, окрім публікацій в ЗМІ, не гребує юридичними консультаціями в безкоштовних газетах та рекламуванням себе через соціальні мережі.

Незважаючи на переваги, які дає Козюрі його вік («дорогу молодим!»), все ж відсутність управлінського досвіду може завадити переконати лучан у тому, що він може стати добрим мером («спочатку підрости!»). Окрім того, за деякою інфомрацією, у Козюри склалися не зовсім приятельсьськоі стосунки з керівництвом міської «Нашої України»

«Людина-шоу»
Олександр Главацький

Схоже, для Олександра Главацького виборча кампанія – це шоу-проект, частина концертної програми, яка ніколи не закінчується, а лише переривається на антракти. Стартує кампанія – і починаються нові фотосесії для календариків, інтерв’ю у місцевому глянці, привітання лучан зі святами, передвиборчий конкурс краси...

Главацький вкладатиме в себе і власну передвиборчу кампанію кошти лише для власного задоволення, за принципом – головне не перемога, головне – участь.

Обличчя цього кандидата з’являтиметься до 31 жовтня повсюди. Проте чи повірять творцю модельного агентства, що він може стати господарником – покаже час. Поки що – не вірили…

«Чистильник»

Євген Мельник

Кажуть, що кандидата від «Свободи» бізнесмена Євгена Мельника муштрують на посаду міського голови протягом декількох останніх років. Не зважаючи на програш в попередній компанії з гаслом «Чисте місто – чиста влада», претендент у спробах відмити Луцьк не здається.

Волинському осередку «Свободи» бракує харизматичних людей. Відомий у місті Анатолій Вітів є, проте, депутатом Тернопільської облради, а тому претендувати на луцького очільника не буде. Крім того, за інформацією «ВН», він має місце у першій п’ятірці списку «Свободи» до Верховної Ради.

Лишається Мельник, який, очевидно, для того і перейшов не так давно у «Свободу» від УНП. Його мінус – політична пасивність. Його плюс – підтримка свободівців: кандидат у президенти Олег Тягнибок здобув у Луцьку на останніх виборах 4,9% прихильників… Сам же Мельник на виборах 2006 року «спромігся» на 3,3%

Мельник – один з найсумнівніших фігурантів цього огляду. Набагато логічнішим видається варіант підтримки «Свободою» Богдана Шиби.

Темні конячки

Єдина жінка, якій прогнозують місце у списку кандидатів, – Олена Голєва від Європейської партії. Біллборди з обличчям Голєвої і Катеринчука давно «прописалися» у Луцьку. Майданчик для «розкрутки» Голєвої – проект Миколи Катеринчука «Народний адвокат». З іншого боку, судячи з усього, Голєва як кандидат має кілька «ахілесових п’ят» – деяких її родичів опоненти будуть точно не проти використати в якості критики, чи, мовлячи політичним жаргоном, «мочилова» цієї жінки-політика.

Скептично оцінюються шанси і підприємців Сергія Арента, Миколи Яручика та Олександра Чижика. Активність перших двох після «підготовчої кампанії», коли чекали виборів 31 травня, зникла повністю. Хіба від громадської організації «Партії лучан» депутата Луцької районної ради Олександра Чижика періодично з’являються політичні потуги у вигляді листівок та плакатів.

Варто згадати й те, що поки що нічого не відомо, чи прихистила котрась з політичних сил цих людей.

За деякою інформацією, пограти у грі «Стань мером» збирається і депутат міськради пеерпівець Олександр Мартинюк.
"Волинські новини"
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 145
Експерт Показати IP 22 Липня 2010 13:19
Основна боротьба розгорнеться між Романюком і Грицюком. Кривицький не піде. Бондар не має шансів. решта - шушера
Довірена особа Чижика до Експерт Показати IP 22 Липня 2010 14:48
Я думаю в цей двобій втрутиться і достойний кандидат Чижик.
Лучанин Показати IP 22 Липня 2010 13:20
Самий порядний з усіх - Яручик.
gugu до Лучанин Показати IP 22 Липня 2010 13:26
Хвали,хвали мене моя губонька...
VSC до gugu Показати IP 22 Липня 2010 13:31
А, это кто?
Довірена особа Чижика до Лучанин Показати IP 22 Липня 2010 14:51
Але Чижик порядніший. Він САМИЙ порядний політик. Це обєктивно
Партия Регионов Показати IP 22 Липня 2010 13:25
Всю помаранчевую шушеру на нары. Нет среди этих козлов которые мешают нам жить ни одного нормального. Я обращаюсь к руководителям местной Партии Регионов пригласите толкового человека с Донбасса. У нас много толковых хозяйственников. И поверте люди вас поддержат. А всех этих бендеровцев снять с выборов.
Довірена особа Чижика до Партия Регионов Показати IP 22 Липня 2010 14:52
Да а Чижика в мери. Погоджуюся з вами, шановний
бют Показати IP 22 Липня 2010 13:31
"этих козлов которые мешают нам жить" - тут ти себе, шановний провокаторе і видав. Ніколи представник Партії регіонів після того, як цю фразу Януковича розтиражували ЗМІ, не вжив би її
Довірена особа Чижика до бют Показати IP 22 Липня 2010 14:53
Канєшно спалив! А от Чижик так ніколи не спалився!
Справедливий Показати IP 22 Липня 2010 13:32
Так, МИКОЛА ЯРУЧИК дійсно порядна людина, давно за ним слідкую. Але в кругах кажуть, що він на вибори не піде. Що йому втрачати, у нього й так все є. Хоча я особисто хотів би бачити цю людину на посаді луцького міського голови. Чесний лучанин.
Довірена особа Чижика до Справедливий Показати IP 22 Липня 2010 14:54
Не піде, бо Чижик вже йде на мера, а Чижик трохи чесніший за Яручика
VSC до Справедливий Показати IP 22 Липня 2010 15:35
Кто это? Апельсин-мандарин? Это он? Смеялся. Пиарьтесь попроще.
Ковель Показати IP 22 Липня 2010 13:32
Грицюк - в МЕРИ???? Оце да....
Довірена особа Чижика до Ковель Показати IP 22 Липня 2010 14:55
Та куда йому! Він же не Чижик. Правда?
виборець Показати IP 22 Липня 2010 13:53
Самий достойний кандидат - Грицюк.Він як був "бригадиром в колгоспі" так ним і залишився.А такого нам потрібно для міста.
Довірена особа Чижика до виборець Показати IP 22 Липня 2010 14:56
А як же Чижик? :(
несторнонній Показати IP 22 Липня 2010 14:10
Романюк, або Кривицький, думаю. Шибі треба прикласти надзусиль, як і Бондарю.. А з Грицюком це виглядає як невдалий жарт..
Олег до несторнонній Показати IP 22 Липня 2010 14:16
И почему это? Юля приедет, покладет Петровичу руку на плечо, м скажет всем - "Любі мОї!!! Кому ще дарага ненька-Украіна!!! Хто не прадався цим алігархічним бандитським кланам які танцюють пад дудку Маскви!!! Хто в Бога вірує!!! Галасуйте за цього дастойного чалавіка!!! Я йому вірю як самій сабі!!!" И Петрович всех порвет, вот увидите.
Довірена особа Чижика до несторнонній Показати IP 22 Липня 2010 14:58
Хлопці не тратьте голосів. За Чижика треба, тоді діло буде!
любарт Показати IP 22 Липня 2010 14:13
а самий непорядний-всі!!!
ВАСЯ Показати IP 22 Липня 2010 14:18
Пацани боблом всіх задавлять,тож буде мер в Луцьку з базарного бізнесу,і Луцьк стане як великий грязний вульгарний базар
Довірена особа Чижика до ВАСЯ Показати IP 22 Липня 2010 14:59
От-от, а Чижик недопустить цього!
фанат Чижика Показати IP 22 Липня 2010 14:43
Не пойняв, а Чижик де? Це ж реальна фігура! Чижика чого не написали, я вас питаю?!!
Довірена особа Чижика до фанат Чижика Показати IP 22 Липня 2010 15:00
не переживайте, шановний. Чижик буде. Він зара оддихає на морі
зюка Показати IP 22 Липня 2010 14:44
Думаю, найдостойніший кандидат - Романюк. а от коли стане відомо, які ж "скелети у шафі" приховував Клімчук, то це навіть не допорівння буде з Романюком. Репутація у Романюка хороша. Впевненний, що Луцьк розквітне з-за його мерства, а не буде "гавнішати і гавнішати" як зараз....
ага до зюка Показати IP 22 Липня 2010 14:55
вже область розквітла за його губернаторства. Люди, очі відкрийте: ВІН НІЧОГО НЕ ЗРОБИВ І НІКОЛИ НЕ ЗРОБИТЬ, бо насправді просто партійний чинуша, хоч, припускаю, і нормальна людина... вам цього достатньо?? порядних людей в списку - кілька, але вибирати треба того, хто 100% шось змінить
Начальнік штаба Чижика до зюка Показати IP 22 Липня 2010 15:10
Луцьк розквітне тільки з Чижиком! Скільки вам всім ще повторювати?!! Шо з першого разу не доходить?
Йован до зюка Показати IP 23 Липня 2010 09:48
Знаєте як Романюка називалив його ж адміністраціі- три Б або БББ-безхарактерний , безхребетний, безвольний.А на рахунок "розквітне" згадайте купи непрбраного будівельного сміття за метер від тротуару павпроти Білого дому на День незалежності
Спостерігач Показати IP 22 Липня 2010 15:00
Складається вражння, що найкращим аргументом кандидатів в цій "грі" буде поливання опонентів багном. В результаті мером може стати нездара, і що саме страшніше в команді у нього будуть не фахівці, а купка крикунів-недоучок які вмітимуть займатися асенізацією та і то в переносному значенні цього слова...
Друга довірена особа Чижика. до Спостерігач Показати IP 22 Липня 2010 15:03
Запевняю Вас, що Чижик не такий. Він господарник
))) Показати IP 22 Липня 2010 15:02
Прекращайте стебаться! нет сил уже ржать )))
Політтєхнолог Чижика до ))) Показати IP 22 Липня 2010 15:18
А при Чижику буде ще весіліше!
Свій Показати IP 22 Липня 2010 15:09
Розклади цікаві, але підводних течій тут дуже багато. По перше Ромонюка зараз приручають - Б. Клімчук, ще не достав самих цікавих скелетів з шафи минулого губернатора, так полякав щоб знав хто в хаті хозяїн. Бондар і Шиба маю зіпсовану репутацію і господарники з них як з г... куля. Кривицький спробує вернутись під прапором голубих, але думаю вкрав він достатньо за попередні свої каденції. Цікаво з БЮТівцями, але хто точно піде невідомо, а все сказане це припущення, Грицюк господарник, але він нормальний голова обл ради куди і буде йти. Починаючи від Кожевнікова і вниз це взагалі кандидати піарщики, які просто нагадують про себе шанси в них рівні 0. Молоді люди, які названі в кінці цікаві, але не на цих виборах їхнє майбутьне попереду. Реальна боротьба буде БЮТ (невідомий кандидат), Романюк (приручений Клімчуком), Шиба (з підтрикою свободи), хоча можливо Борис зробить ставку на ще якогось прирученого політика
Іміджмейкер Чижика до Свій Показати IP 22 Липня 2010 15:25
Чижик хоч і молодий, але він переможе вже. І скєлєтів в шафі в нього немає. От тільки попугайчика, бо він його дуже любив
Партия регионов Показати IP 22 Липня 2010 15:17
Ваня Смоленг-спецагент, засланый казачок из УНП, с ним всё понятно. А вот биг босс Саня Башкаленко должен идти в мэры, и доказать насколько он крутой, потому что все остальные шушара.
Партія Регіонів Показати IP 22 Липня 2010 15:22
Всі ви дуже гарно міркуєте і говорите, але мером Луцька буде Шиба Б.П. При такій кількості претендентів він набере свої 15 відсотків, та простою більшістю виграє. А громада вже розуміє, що Шиба серед всіх перерахованих злодюжок - кращий.
Бухгалтер Чижика до Партія Регіонів Показати IP 22 Липня 2010 15:29
Ну я з вами не погоджуюсь. Я в цифрах розбираюсь. Чижик набере на 0,93% більше і переможе. А мені премію дадуть :)
Лекторат Показати IP 22 Липня 2010 15:30
Як Башкаленко може йти в мери, за які гроші? Йому аби вистачило (згідно декларації про доходи) оплатити навчання старшого сина у англійському університеті, молодший підростає, ЛЕКСУС 460 заправляти треба, та і їсти щось треба. Хоча якщо краще збирати ринковий збір з ПРИВОЗУ, то на пальне для ІНФІНІТІ хватить і на вибори лишиться!
економіст Чижика до Лекторат Показати IP 22 Липня 2010 15:42
да бєнза зара дорога. Через те Чижик їздить на газу! А на зекономлені кошти побудує виборчу кампанію!
VSC Показати IP 22 Липня 2010 15:42
А теперь все хором - Чижика в меры. Кстати, а кто такой Чижик? Вы его знаете?
Сусід Чижика до VSC Показати IP 22 Липня 2010 15:51
Канєшно знаю. Отакий мужик! Міровий! Хароша людина...
Автомафія Показати IP 22 Липня 2010 15:43
Якщо це АС 00040, то ця тачка жере літрів з 20 девяностопятого. Крутий перший заступник губернатора.
Заправщік Чижика до Автомафія Показати IP 22 Липня 2010 15:55
А якщо по городу то всі 21,37 л. нам такий мер не треба. Чижика давай
Заправщік Чижика до Автомафія Показати IP 22 Липня 2010 15:56
А якщо по городу то всі 21,37 л. нам такий мер не треба. Чижика давай
безпартійний Показати IP 22 Липня 2010 15:46
всі з того списку це вже люди з прошлого або ті які ні чого не роблять але кричать більше всіх. Самий достойний з них це Яручик. Про нього говорять його добрі вчинки і ті кому він допоміг, особливо діти
Діти Чижика до безпартійний Показати IP 22 Липня 2010 15:58
Но Чижик кращий, вн нам тетріс купив і приставку
VSC до безпартійний Показати IP 22 Липня 2010 16:46
Коля, фильтруй базар. Не смешно.
Шакіл Показати IP 22 Липня 2010 15:51
Розклади такі: Романюка відітруть (чи Клімчук "прихватить" чи хто інший "переконає")і балотуватись він не буде; Шиба розгубив свій електорат - надто багато незадоволених - хоча в підсумковій трійці він буде; В Бондаря надто багато "друзів" (Оушена), хоча останнім часом багато піариться, то можливо і стане прохідним кандидатом, залежить від кампанії; Чижик, Козюра надто молоді і нерозкручені; Кривицький - можливо, але ж йому 65, чи йому це треба. Таким чином коло претендентів не таке й велике: Шиба, Бондар, Кривицький (якщо піде), Романюк (тіньовий фаворит - однак все-таки відітруть).
піарщик Чижика до Шакіл Показати IP 22 Липня 2010 16:02
Шо значить Чижик не розкручений?! Ви подивіться на коментарі - всі про Чижика тільки й говорять!!!
Аналітик до Шакіл Показати IP 22 Липня 2010 16:03
слабкий аналіз ситуації і кандидатів, більше реальніше як "СВІЙ" написав
нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 15:58
Шанси перемогти мають Шиба і Романюк.І якщо Шибі вдасться обєднати патріотів, а його команда не наробить дурниць, то шанси в нього навіть більше ніж в Романюка.А все інше,в тому числі і Грицюк, це несерйозно.
Астролог Чижика до нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 16:04
Зірки напророкували, що Чижик виграє. Про це навіть Нострадамус згадував. Так що Шиба і Романюк пролітає
Dino до нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 16:04
Робити дурниці (читайте в основній статті про скандали в ЖКГ і "послідовній" кадровій політиці) іманентна (притаманна) властивість команди нинішнього ОЧільниКА міста.
Dino Показати IP 22 Липня 2010 16:00
Заруба буде між Романюком і Бондарем, решту відкидаємо в силу об'єктивної слабкості і "ефективного" господарювання паном Шибою.
Домработніца Чижика до Dino Показати IP 22 Липня 2010 16:06
заруба буде між Чижиком і Чижиком, бо вони найреальніші кандидати!
постійний читач до Домработніца Чижика Показати IP 22 Липня 2010 16:13
Всьо, чувак, вже не смішно. Закругляйся
Домработніца Чижика до постійний читач Показати IP 22 Липня 2010 16:20
не затикайте мені рот! Я гроші відробляю. всім можна, а мені шо нє?
Брехун-політолог до Dino Показати IP 22 Липня 2010 17:17
Заруба буде між Грицюком і Главацьким. Представляєте дискусію: - Ото, панімаєте, Пєтровіч, тілько я могу спасти Луцк! Крупи і красавіци нужни лучанам! - Сашко, схолонь! Не треба робити шумиху там, де не варте демагогії...Ти – симпатичний хлопчисько! Остинь від моєї персони!
ПРОРІК Показати IP 22 Липня 2010 16:08
Не спішіть з виводами! Я знаю. Буде несподіванка!
нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 16:08
"Заруба буде між Романюком і Бондарем" Повний брєд.Бо в цих людей один елеторат і поява Романюка автоматично робить Бондаря аутсайдером. А в Шиби є свій стійкий патріотичний електорат і чим більше буде "бондарів" тим більше шансів буде у Шиби.
Аналітик Чижика до нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 16:16
Інше діло Чижик. В нього свій великий і неповторний електорат. Він буде мером, я вже все прощітав
Dino до нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 16:24
Стійкий патріотичний електорат (Шиби) - це максимум 7000-10000 виборців - ось і орієнтовний результат Богдана Павловича. (3 місце) Лідерами ж будуть Романюк і Бондар, вони і виявлять переможця
goodok Показати IP 22 Липня 2010 16:11
А припустимо, що в мери йде приватний підприємець, фермер, в якого річний валовий дохід 58543 грн. 47 коп. Живе чесно, порядно, ГОСПОДАРНИК, "скелетів" в шафі нема (а звідки вони з таким доходом?), не крав, хабарів не брав, людей не розводив, в політиці не замазався... Має 4-ох дітей, 6-ох внуків, чорні і мозолясті від роботи руки. От сяде такий чоловік поряд із чижиками-пижиками... Гляньте на них і скажіть, хто достойніший?
Біограф Чижика до goodok Показати IP 22 Липня 2010 16:18
Ви щойно процитували біографію Чижика! Де ви її нарили? віккіпедія?
goodok до Біограф Чижика Показати IP 22 Липня 2010 16:25
а навіщо Чижику якась там біографія, його цільова аудиторія - жіночки 35+, які ще на 8 березня ходили з Чижиковими календариками і лялякали: "який симпатічьний мужчіна" ;)
Біограф Чижика до goodok Показати IP 22 Липня 2010 16:32
Да це був дуже вдалий піар хід. Зараз плануємо випустити шкільні лінійки з фото Чижика, щоб коли вчителі бють нею дитину вона впізнавала нашого кандидата. такий нестандартний маркетинговий хід. І осінню щоб ноги не мокли будем роздавати галоші з гаслом "З Чижиком тепло і сухо"
goodok до Біограф Чижика Показати IP 22 Липня 2010 17:16
нічого сказати... треба ж комусь голоси розпорошувати щоб Шибині 15% стали переможними
нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 16:14
"скандали в ЖКГ" А що ви маєте на увазі? Та лучанам до лампочки проблеми Стемпковського і Ко. Вони навіть не знають хто це.
Zorro до нейтрал Показати IP 22 Липня 2010 16:20
якась у Вас невідповідність ніку до змісту повідомлення(((((((
Темна конячка Показати IP 22 Липня 2010 16:28
Гіпотези, припущення, перша версія... Коротко про кожного: - Шиба - патріотично налаштований бездарний керівник та управлінець; - Кандидат від "Батьківщини" - фанат Юлії, без чітких поглядів і переконань, головне перемога, а комунальне господарство?!! Якось воно буде; - Микола Романюк - вихованець Тігіпка, ставленик Януковича, приручений Клімчуком; - Володимир Бондар - вічний борець за владу, підкилимний інтриган із завищеною самооцінкую; - Генадій Кожевніков - участь у виборах з метою втриматись на посаді або ж сторгуватись про нову; - Кандидат від ПР - молоймовірно що такий буде, буде приручений Романюк (хоча для формальної відмазки можуть висунути технічного); - Антон Кривицький - скільки ж ПР має йому проплатити, щоб він від них пішов? Своїх ні копійки не вкладе; - Василь Токарський - власна самовпевненість не дозволяє реально оцінити шанси, базарники йому не простять, тай важко уявити як такий чоловік керує містом; - Олег Чернецький - сподівається завдяки "американській" посмішці та кільком майданчикам стати мером. Цікаво як планує містом управляти? Для міста посмішки й майданчиків замало. Чи як Черновецький? Там Лесь тут Михась?; - Андрій Козюра - вклав чимало коштів, а скільки вкраде? І кому писатиме звернення, протести тощо?; - Олександр Главадський - без коментарів; - Євген Мельник - стартане, поучаствує і... підтримає "рейтингового" в обмін на певні домовленості; - інші - дочекаємось версії другої! P.S. Підозрюю, що основний претендент ще не відомий (відсутній у цьому переліку) - "Адже луцький політичний котел усе ще бродить."
goodok Показати IP 22 Липня 2010 16:30
Бондар вже профукав вибори тим, що майже не приховує своїх братських стосунків з СС (Стемпковський і Савчук), рейтинг яких набагато нижче нуля. Скажи, хто твій друг, і я скажу хто ти!
Спостерігач до goodok Показати IP 22 Липня 2010 16:38
Цікаво було б дізнатися більш менш докладні біографії цих таємничих СС до 2004 року.
такий собі чиж Показати IP 22 Липня 2010 16:35
да розпіарили Чижуля "неподєцкі"
ПРОРІК Показати IP 22 Липня 2010 16:44
Гудок, це хто там у вас такий модний, не Цапюк, бува?
goodok до ПРОРІК Показати IP 22 Липня 2010 17:00
І знову не вгадав!))) Ну Ви, братство Савчукове, і смішні...
Масажистка Чернецького Показати IP 22 Липня 2010 16:46
Ви чьо? Якій Чижік? Алєг всіх здєлає! Ета ж гігант! Уміщє! Спартсмєн! Благадєтєль!
Масажист Чижика до Масажистка Чернецького Показати IP 22 Липня 2010 17:03
наївна ви колєго. Чижик і тільки Чижик виведе місто із цого ступора, вибачте за натуралізм
goodok Показати IP 22 Липня 2010 16:53
біографію цих СС можна скласти із низки скандальних новин Луцька та області! Та шо тут говорити - це ж все бувші Шибеники.
однокласниця чижика Показати IP 22 Липня 2010 16:59
попрошу не обіжать аудиторію 35+...знаєте який Чижик хороший і розумний...я в нього завжди списувала
несторонній Показати IP 22 Липня 2010 17:21
Цікаво Темний конячка написав))Як на мене, Романюк,- професійний управлінець, порядна людина, але чи його це рівень..?; Шиба,- "луцький Ющенко",- патріот, людина непогана, почуття гумору, але з системою противаг перестарався і тепер всі проти нього.; Бондар,- відмінний оратор і піарщик, дуже пробивний, нечесний, низький рейтинг у Луцьку. Кривицький,- тверда рука, професіонал, старі скандали і просто старий..
несторнонній Показати IP 22 Липня 2010 17:29
побільше б таких як goodok, за свої новини взагалі респект! З більшістю думок згоден, але такі люди Стемковський заслуговують повагу, зробив Шибу мером, спробував реформувати ЖКГ, ну це складне завдання, і заважали..
невідомий Показати IP 22 Липня 2010 17:31
Черновецький = Чижик хто знає чижика все зрозумів
володимирянин Показати IP 22 Липня 2010 17:31
А можна замовити такий самий матеріал по інших містах Волині?
goodok Показати IP 22 Липня 2010 17:32
і настала тиша.... піарщики покинули офіси та пішли додому)
Секретарка Чижика до goodok Показати IP 22 Липня 2010 17:34
Не всі! Ми ще на місці, бо ми живемо на офісі.
Dino до goodok Показати IP 22 Липня 2010 17:45
а Ви чого не йдете)))))))))))
анонім Показати IP 22 Липня 2010 17:34
17.15 закінчився робочий день у чиновників - коментарів поменшало.
Я Показати IP 22 Липня 2010 17:36
Шиба - без вус якийсь мутний. Романюк - міг би завести вуса. Бондар - по три місяці працівникам зарплату не платив. А хто такий Кожевніков? Токарський - прикольна краватка. Чернецький - побудував один міст, добудує і над вокзалом ))) З Козюрою Луцьк стане тролейбусним центром. Главацький - Луцьк стане діскатєчним центром. Мельник - дивись про Кожевнікова ))) Чижик - мер міста! - не звучить ))))
Маркіян Показати IP 22 Липня 2010 17:42
Даю сорок голосів тому, хто покладе 350 метрів асфальту на вулиці Вересневій, шо в Теремно!!!!
Знов Маркіян Показати IP 22 Липня 2010 17:44
І ше 70 голосів тому, хто пустить маршрутки 9, 9а і 32 до 00.00. А 300 голосів тому, хто спустить воду в Теремнівських ставках!!!!
Перший мільйон Показати IP 22 Липня 2010 17:50
Гра «Стань мером». другий тур. Шиба: Чижик, Ви продовжуєте гру? Чижик: А можна забрати гроші? ))))
Не журналіст Показати IP 22 Липня 2010 17:53
Дайте спокій Чижику. Не варто вже так жорстко насміхатись
Другий мільйон Показати IP 22 Липня 2010 17:55
Добре, даємо спокій Чижику. Гра «Стань мером». другий тур. Шиба: Главацький, Ви продовжуєте гру? Чижик: А можна забрати крупою? ))))
Громадянин Показати IP 22 Липня 2010 17:56
да попрацювали тут на славу, хлопці різних штабів, але ранній старт - це ще не перемога, а скоріше навпаки.
вого КРОК Показати IP 22 Липня 2010 18:03
Богдан Шиба - Cloaca maxima Кандидат від ВО «Батьківщина» - Deest remedii locus, ubi, quae vitia fuerunt, mores fiunt Микола Романюк - O sancta simplicitas! Володимир Бондар - Non sum qualis eram. Геннадій Кожевніков - Cantus cycneus. Кандидат від Партії регіонів - Homo novus. Василь Токарський - Multos timere debet, quem multi timent Олег Чернецький - Ut desint vires , tamen est laudanda valuntas- Андрій Козюра - Et tu quoque, Brute! Олександр Главацький - Rideamus! Євген Мельник - Tarde venientibus ossa .....Feci quod potui, faciant meliora potentes)))....
Заноза Показати IP 22 Липня 2010 18:09
Я б не голосувала за Шибу, того шо весільне фото біля РАГСу з Бандерою - це жесть. Я б не голосувала за Романюка - бо він якийсь тихенький. Не пам"ятаю його як губернатора. Я б не голосувала за Бондаря, бо він не гребує нічними метеликами і винесе з мерії все, що можна. А ще забагато говорить. І він дурить Столяра. Я б не голосувала за Козюру, бо поки він замолодий, думаю ще потяне. Я б не голосувала за Чернецького, бо він наліпив над панно найдурнуватішу рекламу своєї сауни. подумати тільки, напівгола баба з томним видом і надпис - акція 35 грн за годину. Я б не голосувала за Арента, бо цей ніби патріот декілька років тому мав на пмж в Німечиину їхати. Я б не голосувала за Голєву, бо бачила, як вона курила прямов холі драмтеатру. І ваапще - жінка з цигаркою, то негарно. Я б не голосувала за Грицюка, бо він не лучанин і живе не в Луцьку. Я б не голосувала за Токарського, бо бізнесмен робить лише все для примноження прибутку. Я б не голосувала за Кожевнікова, бо не знаю хто це. Я б не голосувала за Яручика, бо в апельсіні з мене здерли на 10 грн більше за заправку картриджа ніж в інших точках. Я б не голосувала за Чижика, бо він косить під Тігіпка, а Тігіпко мені подобається, як чоловік, але до нього треба ще дорости, аби наважуватися під нього косити. Я б не голосувала за Кривицького, бо мені не подобається Башкаленко. Я б не голосувала за Главацького, бо він до мене клєєвся. Я б не голосувала за Мартинюка, бо він знімає дівчат біля карамелькі або в однокласніках чи вканатктє. Будь папроще - всі роблять це біля цума. Я б не голосувала за Мельника - бо як на мене "свобода" дуже нещира. Я б голосувала за Ларису Соколовську.
Психолог до Заноза Показати IP 22 Липня 2010 20:29
Дурноватіше коментаря я ще не читав!
Розважливий до Заноза Показати IP 22 Липня 2010 21:23
Дотепно, але це не виправдовує наліт брехні і брутальності в окремих позиціях
Антиянек до Заноза Показати IP 22 Липня 2010 22:34
Ого! Зміючка Оленка ще й пачить. А я думав, що це все перебір косметики так дає знати. Боїться розтовстіти, то й травиться )))))))
ход каньом Показати IP 22 Липня 2010 18:10
нє ну про "Фібу" прям в яблучко, головне всім зрозуміло:))
вого КРОК Показати IP 22 Липня 2010 18:14
Дик когось таки доведеться голосувати...)))
свій Показати IP 22 Липня 2010 18:22
Більше позитивної кандидатури, ніж Токарський немає. За ним перспектива, порядок і розвиток міста. Сильного всі бояться, відоме неписане правило, так і з Василем Васильовичем поступають.
Чупакабра Показати IP 22 Липня 2010 18:43
Я бачу, що буйних багато. Завіряю ВАС вожак точно знайдеться. І ним буде-Я.
Оля Показати IP 22 Липня 2010 18:56
Яручик порядний точно. Та,як для мера,надто спокійний, встидливий, інертний. Першої прес-конференції зубатих журналістів морально не витимав би. А так хоч знедоленим дітям якась з ньоо користь.
Сергій Арент Показати IP 22 Липня 2010 19:46
ЗАНОЗІ Інший би скористався можливістю жити в країні, де соц. рівень в десятки разів вищий, ніж в Україні. Тому я і патріот, що залишився і хочу піднести свою державу до рівня Німеччини і далі... І надіюсь моя німецька принциповість і педантичність допоможуть реалізувати цей план!!!!!!!
волинянин Показати IP 22 Липня 2010 20:38
не знаю чому пишете про те , що невідодомий кандидат від БЮТ. Теж мені професійні журналісти , ане знаєте ,що в Катеринчука з Тимошенко підписана угода , ще перед президентськими виборами- про те що Катеринчук підтримує Тимошенко на виборах президента , а Вона (тобто Тимошенко) підтримує в Луцьку Олену Голєву на посаду мера. Тільки Грицюк з Кирильчуком сильно підстрибують - їм аби хто старший за них - дідів був на всяких кругом посадах- щоб вони на тому фону здавались молодими та гарними- от і кричать-" ні за що Голєву не хочемо. Вона молода!" А чим погано , що молода? Сил ,думаю, значно більше ніж в тих двох- їм вже давно пора на заслужений відпочинок, а молодим треба працювати. Розвели тут Ківерцівський колгосп- два беззубі дідугана. Думає Тимошенко слухати їх не буде- приїде сама- представить Голєву у Луцьку,як кандидата від БЮТ - та й по всьому. До речі, досить смазлива білявка...
Антиянек до волинянин Показати IP 25 Липня 2010 23:33
Олена Голєва - ще політик-стажер. Це видно і по примітивній кампанії, і коли вона рота розкриває. А якщо Тимошенко її раніше представлять бютівці, а не Катеринчук? Краще вже Пустовіта висувати, однаково як і вона набере. З таким кандидатом як Голєва БЮТ тільки спозориться, бо компри на її сімейство та на неї хоч відваляй, тож і лінивий знайде. Ніхто поки не чіпає, бо не конкурентка. Посталять на Голєву - крутий облом для партії буде.
Оглядач Показати IP 22 Липня 2010 20:51
Занозі - респект. В Соколовській щось є, але розкрутити її нема кому. Та й міський голова це не лише виконавець волі лучан, він їм - "батько", або "мама". А над цим Соколовській треба працювати, та й чи захоче вона - питання.
SPIKER Показати IP 22 Липня 2010 21:12
многа букаффф...не осилив!!!
За людей Показати IP 23 Липня 2010 03:40
Карочє як не крути все одно все-одно Яручика і Романюка співставляєте. Дай їм сили і здоровя в цій нелегкій боротьбі. Колі, я з Вами, за Вами наше майбутнє.
Лучанка Показати IP 23 Липня 2010 09:06
Я б голосувала за Джулинського. Правда, він не входить ні в яку партію. Головний базарник наведе порядок, напевно. Та він і не балотувався ще. І міст від базару до вокзалу, казав мені особисто, що добудувати не дає Шиба.Той міст заходить в його Караван, то навряд чи хтось другий буде туди вкладатись. Хоча з мені достовірних джерел відомо, що буде Шиба. Знов.Тримаймось.
Громадянин Показати IP 23 Липня 2010 10:39
До вого КРОК, написав толково, але чи всі розуміють латину, якщо це спрямовано на інтелектуального виборця то вони вже всі визначились.
Ваньок до Громадянин Показати IP 23 Липня 2010 10:41
а я теж себе інтелектуалом вважаю, але ще не визначився...
Фрутті Показати IP 23 Липня 2010 11:07
Голєвій не тільки треба кинути курити, а ще й краситись (робити мейк ап), бо починаю розуміти що він зовсім не красить, а тільки старить... Тож дівчатка, ми за мінімум макіяжу, а то будемо схожі на жабу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Фрутті Показати IP 23 Липня 2010 11:09
Баба з воза коням легше ))) Коли Голєва перестане займатись політикою, а???
GaGa Показати IP 23 Липня 2010 11:31
Ой дуже хотілося б побачити Бондаря з нічним метеликом! Мо скажете, куди забігали - аж кортить побачити. Бо я з його дружиною працювала - нормальна тітка, в них шлюбу ніби купа років. "У меня такая репутация..." Як казали у відомому фільмі. Чи ви Столяра нічним метеликом тепер називаєте?
Ха-ха Показати IP 23 Липня 2010 13:12
А котрому з кандидатів підбили кулачком око в літньому кафе?! Може це знак долі і саме він стане мером?
Фрутті Показати IP 23 Липня 2010 14:28
Я хочу бути мером!!!!!!!!!!!!!!!!!
Фрутті Показати IP 23 Липня 2010 14:30
Таки стану!!!!!!!!! Переможемо і все зможемо!!! Луцьк живе в серцях!
виборець Показати IP 23 Липня 2010 16:16
Таке враження, що в Луцьку не вмбори, а "крисіні бєга"
бажаючий спокою Показати IP 23 Липня 2010 18:13
Слава богу припинили перепалку.Їдьте відпочивати.Вихідні дні будуть сонячними.Та й кандидати від вас відпочинуть.
goodok Показати IP 23 Липня 2010 19:35
ага, припинили! я з вчоршнього вечора не можу залишити тут коментар, З НЕВІДОМИХ ТЕХНІЧНИХ ПРИЧИН!!! шо за фігня?
goodok Показати IP 23 Липня 2010 22:50
адміністрація! так і аудиторію можна втратити...
Знаючий Показати IP 24 Липня 2010 18:55
нищать коментарі тільки так.
Olya Показати IP 24 Липня 2010 20:10
А хто автор цього матеріалу? Чи то спільно вся редакція ВН писала? Це як мінімум некоректно до читача не називати автора. Це не новинна замітка, а матеріал, що претендує на аналітику. Окрім того, тут купа власних, оцінюваних суджень автора.
ЗАМ Показати IP 24 Липня 2010 23:16
Я голосуватиму за того кандидата, який відключить інтернет в міськраді. Щоб менше флуду було, а більше працювали
Знайка Показати IP 25 Липня 2010 14:05
Казатиму, що знаю напевне. Козюра молодий, амбітний і перспективний. На мою думку він найжорсткіший і найвимогливіший керівник,бачила, як працює його колектив!!! І ще погодьтесь, що ще три роки тому його ніхто не знав, а зараз не тільки знають, але й бачать його роботу. Бондар теж не поганий керівник і теж вимогливий, думаю, що в міськраді треба хорошого керівника, такщо шанси є. Романюк - замякий і робить більше язиком, нехаризматичний, на мою думку.Решта - не цікаві, як політики...
Антиянек Показати IP 25 Липня 2010 19:11
Козюра - це примітив із неадекватним розумінням реальності
Михайло Наход Показати IP 25 Липня 2010 22:15
Цікавий матеріал. Дякую редакції ВН! Звичайно є певні позиції спірні, та твердження з якими я не зовсім, але кожен має право на свою точку зору. Шкода, що обговорюють не матеріал, а його героїв:(( А герої це люди, такі як ми всі, зі своїми позитивами і недоліками.
Агітатор Показати IP 26 Липня 2010 03:23
Та перестаньте ви вихваляти роботу Грицюків, Яручиків, Чижиків, Бондарів та тим більше Козюр ітд. Все одно "підмутять" так як треба і буде той хто треба, як і минулих виборів це зробили. Кожен з них ще себе покаже можливо т-ки пізніше. Там до речі серед молодих людей є один толковий кандидат, та от невідомо чи він піде на вибори. Брат у нього просто супер, за містом зробив таке що Луцьку далеко, то може б і цей зробив таке тут як зараз в Боратині!
пуся Показати IP 26 Липня 2010 10:31
Для громади вибір царський-луцький мер Василь Токарський!
Zheniok Показати IP 26 Липня 2010 13:20
то всі хто будуть?
Олег Показати IP 28 Липня 2010 12:43
Кожевніков, куди Ви претеся? Хоча знаю, куди небудь аби кудись. Вам необхідно обєднати Ваші зусилля з Главацьким. Сенс участі у виборах однаковий. На жаль,ні на щастя, за Вас точно не голосуватиму. Я заяву подав до управляння захисту прав споживачів, а мене там дінамили, відписувалися... . Такий мер популіст і брехун нам не потрібен!
Вибори 2010 Показати IP 29 Липня 2010 09:53
Передивившись вищєзгадану інформацію, задумуєшся, чи не віддати наші голоси за Токарського В.В. Спокійний, багатий, молодий і вже досвідченний, пройшов шлях бізнесмена з всіма владами. Чом би й ні.
агітатору Показати IP 29 Липня 2010 10:03
Спитай скільки той супер брат вкрав землі в Боратині
Агітатор до агітатору Показати IP 30 Липня 2010 12:15
Ага, а за вкрадені гроші чи землі вкинув більше 20 мільйонів в розвиток села... Головою думай шо пишеш, спочатку познайомся з ним, з людьми поспілкуйся, зроби висновки і тільки тоді коментуй. Там за нього всі двома руками і малий я бачу теж не промах, толкові люди.
Луцький Показати IP 29 Липня 2010 11:56
А яка політична партія вичуває Токарського? І що він собою представляє ніхто не знає. Таких нам не треба, він як кожен бізнесмен тільки розбудує власний бізнес за рахунок луччан
Алла Сямук 29 роки м.Луцьк Показати IP 4 Серпня 2010 15:39
Яручик -знаю, знаю сватався до мене але я його вчасно відшила, він не серйозний чоловік, таким буде і коли стане мером
Агітатор до Алла Сямук 29 роки м.Луцьк Показати IP 4 Серпня 2010 21:12
Ти його чи він тебе??? )))Знаючи Миколу сумніваюсь твоїм словам )))
ОКСАНА Показати IP 4 Серпня 2010 15:44
Микола Яручик, порядна і хороша людина, побільше таких людей в нашому місті, які не просто говорять, а ще й роблять!
Іван Показати IP 4 Серпня 2010 16:16
Згідний, Коля отличний чоловік, ті,що женуть просто заздрять
Нормальний чоловік Показати IP 4 Серпня 2010 16:20
Ті, що знають Яручика, ніколи не будуть на нього гнати, або розказувати не правду, Коля слухай тих, що вміють порадіти разом з тобою
за Яручика Показати IP 19 Вересня 2010 16:10
так я згідний Яручик гідна кандидатура !
накродний месник Показати IP 21 Жовтня 2010 23:45
хто повірить Кожевнікову,буде дурніший за дурного,хіба можна таким довіряти.В минулому році зазіхав на псаду мера,"танці з песнями"влаштовував біля"Краю",гуляй народ.Наглота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus