USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Священник з Волині очолив «Софійське братство», створене для єднання українського православ’я

14 Лютого 2024 08:06
Протоієреї Володимир Вакін і Олександр Колб увійшли до керівного складу новоствореного братства задля єднання українського православ’я.

Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

6 лютого в рамках Форуму єдності українського православ’я, що проходив на території Національного заповідника «Софія Київська» в столиці, відбулись установчі збори ГО «Софійське братство». Головою його правління обрано о. Олександра, настоятеля луцького храму Рівноапостольної Марії Магдалини. До складу правління увійшов і ректор Волинської православної богословської академії о. Володимир.

Читати ще: Життя в окупації, погрози колаборантів, ціна хліба. Історія волинянина, якого охрестили «бандьоровскім батюшкою»

Отець Олександр підкреслив, що створення братства – це можливість чути один одного. Він закликав до єднання та служіння людям. «Сьогодні у мене виникає думка, що це навчання, як почути один одного, – зазначив душпастир. – Якщо ми зможемо почути один одного, то зможемо навчити і людей слухати один одного».
«Софійське братство» позиціонує себе як об’єднання православних українців – представників ПЦУ та інших помісних Церков. Основна мета діяльності братства – всебічне сприяння діалогу для досягнення єдності Українського Православ’я, об’єднання зусиль і підтримка ініціатив православних християн, спрямованих на його розбудову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus