USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Свідоцтво про народження дитини за $3000: у Луцьку судять спільників, які допомогли виїхати понад сотні ухилянтів

28 Березня 2024 11:44
Поїхав в Іспанію та організував схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків із України за кордон. Спритник підшукав двох помічників на Волині. Компанія підробляла свідоцтва про народження дітей. Ціни на такі документи стартували від 3000 доларів.

Поки один із обвинувачених перебуває в Іспанії, а другий – мобілізований на фронт, на лаві підсудних – панянка, від імені якої клієнтам були надіслані фальшиві свідоцтва про народження дітей. Їх вилучили правоохоронці, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На підроблених свідоцтвах про народження – печатка нібито Посольства України в Румунії. Огляд цих документів правоохоронці проводили 11 листопада, а от датовані вони 17 листопада.

Прокурор розповів, що таким чином трійця обвинувачених переправила за кордон понад сотню чоловіків.

«Одна особа перебуває в розшуку. Ще на стадії досудового розслідування матеріали виділені в окреме провадження. Інший співучасник був направлений до суду, однак уже під час судового розгляду вказана особа була мобілізована на військову службу. Загалом було встановлено, що вказані особи фактично сприяли незаконному переправленню через кордон понад 100 військовозобов’язаних осіб», – прокоментував прокурор Ігор Москаль.
Читати ще: За кордон виїхали понад 100 чоловіків: судять лучанку, яка підробляла довідки

Раніше сторона захисту запевняла, що дівчина не має стосунку до переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Мовляв, навіть гадки не мала, в яких справах брала участь. Нібито на ній була лише підробка документів. Їй привезли принтер, дали зразок довідки і підробні печатки. Чи справді це так, суд ще має з’ясувати.

Підозрюваним загрожує від семи до дев’яти років за ґратами з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus