USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Світ на межі катастрофи, – в ООН попередили, коли ситуація з кліматом стане критичною

21 Вересня 2021 08:44
В Організації об'єднаних націй застерегли, що світ перебуває на межі катастрофи через стрімкі зміни клімату. Там пояснили, як уникнути критичних наслідків.

На цю тему висловився Антоніу Гутерріш, генеральний секретар ООН. 20 вересня він виступив на конференції з питань клімату, пише 24 канал.

Гутерріш звернув увагу на те, що наразі світ не досягає кількох вкрай важливих цілей у боротьбі зі зміною клімату. В ООН цим дуже стурбовані.

«Світ рухається до катастрофи – може відбутися потепління на 2,7 градуса замість 1,5, як всі раніше домовилися обмежити», – зауважив він.

Читати ще: Лише одна країна вжила необхідних заходів для запобігання глобальному потеплінню. Звіт

Як пояснив генсек ООН, вчені попередили, що будь-яке потепління, вище ніж на 1,5 градуса, стане катастрофою. Аби не допустити цього, потрібно до 2030 року скоротити викиди на 45%. Лише так вдасться досягти вуглецевої нейтральності до 2050-х років. Найбільше викидів, за словами Гутерріша, припадає на країни G-20. Йдеться про майже 80%. В ООН закликають поступово припиняти використання вугільних електростанцій, адже вони – забруднюють навколишнє середовище.

Раніше науковці розповіли, що кількість стихійних лих у світі за останні 50 років зросла аж у 5 разів. Такі дані оприлюднили у Всесвітній метеорологічній організації. Причина цьому – зміна клімату, адже глобальна температура повітря підвищилася. Водночас варто відзначити, що катаклізми забирають життя меншої кількості людей, ніж раніше. Це, ймовірно, результат покращень системи попередження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus