USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Світла пам’ять Великій людині», – реакція відомих волинян на смерть Бориса Патона

20 Серпня 2020 12:49
19 серпня на 102-му році життя відійшов у вічність український вчений, якого знають у всьому світі, президент Національної академії наук академік Борис Патон.

Співчуття рідним великого українця та скорботу з приводу невиправної втрати висловили відомі волиняни.

«Відійшов у вічність Борис Євгенович Патон – людина-легенда. Вчений, який істинно творив науку. Унікальні технології зварювання, мегаінноваційні розробки, які випереджали час. Заслуговує на велику повагу і шану все створене ним. 102 роки – саме стільки Борису Євгеновичу було даровано для активного і плідного життя. Ровесник української Академії наук і незмінний президент з 1962 року!!!!! Світла пам’ять Великій людині», – написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Ірина Констанкевич.
Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович висловила щиру вдячність легендарному вченому за неоціненний внесок у становлення та розбудову української науки та її інституцій.
«Пішов з життя великий, геніальний та надзвичайно талановитий вчений і грандіозна людина неймовірних масштабів... Справжній Атлант. Вічна пам’ять», – написав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.
«І знав, що лиш великого бажати

Повинен той, хто прагне перемог!

І залишивши нам свої надії,

Він відійшов…», – відреагував депутат Луцької міської ради Борис Смаль.

«Просто поцікавтеся, що таке зварювальний шов Патона. І оцініть вклад людини в прогрес», – написав режисер Олександр Стеренчук.
«Багато хто пише, що Борис Патон помер, а я вам скажу, що він не вмер. Його праця і пам'ять про нього увіковічені ще за його фізичного життя. І це, друзі, насправді дуже велика справа – прожити велике життя і залишити після себе величну працю, а не шматок лайна, чого нам всім і бажаю», – поділився думками голова ГО «Інститут Соціальної Ініціативи» Ілля Токаренко.

Читати ще: Останній із могікан: легендарний Борис Патон 60 років керував українською наукою
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
моска львов Показати IP 20 Серпня 2020 13:35
А Пирожик щось напише ???
Активіст до моска львов Показати IP 20 Серпня 2020 15:03
"Свобода" другий день вирішує, Патон патріот чи ні. Поводом послужив міст його імені, оздоблений зірками та іншими атрибутами радянської влади.
Анонім Показати IP 20 Серпня 2020 16:17
СЛАВА СССР!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus