USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Свобода» у міськраді зрадила домовленість з «Батьківщиною»?

29 Листопада 2010 17:43
Депутати Луцької міської ради, не дивлячись на домовленість не підтримувати Василя Байцима і Юрія Вербича в якості кандидатів на посади заступників луцького міського голови, і таки дали їм більшість «за».

Про те, що Фракції «Батьківщини», «Свободи» і «За Україну!» домовилися не підтримувати Байцима і Вербича, повідомили, зокрема депутати Луцькради Сергій Григоренко і Роман Бондарук.

Те, що домовленості були, підтвердив і керівник фракції Юрій Корольчук, проте назвав їх «кулуарними». «Зі «Свободою» ми мали певні домовленості по певних питаннях. Вони їх виконали, зокрема стосовно виборів секретаря міськради. Решта домовленостей носили кулуарний характер, тому фактично не можна сказати, що вони нас підставили», - сказав Корольчук.

Як повідомив Григоренко, «причиною рішення не підтримувати Василя Байцима було те, що він «порушив командну дисципліну і не проголосував, як усі демократичні сили в обласні раді, за голову облради».
«Щодо Вербича, то оскільки мер Романюк практично не враховував пропозицій демократичних сил по виконкому і по раді, ми хотіли показати свою позицію, схилити його до подальших переговорів. З таких мотивів було прийнято рішення не голосувати за цих двох заступників», - пояснив Григоренко.

Та все ж Василь Байцим отримав 26, а Юрій Вербич – 29 голосів «за» від депутатів Луцькради.

Цікаво, що перед голосуванням за цих двох заступників у залі звучала пропозиція голосувати за Байцима з Вербичем відкрито. Проте фракції «Свободи», Партії регіонів, «Сильної України», «Фронту Змін», «Нашої України», а також частина депутатів «Батьківщини» і «За Україну!» та депутат ЄПУ підтримали таємне голосування, тим самим унеможлививши надалі розуміння – хто ж зрадив домовленості опозиційних сил у міськраді? Всього ідею таємного голосування підтримало 43 депутати.

Керівник фракції «Батьківщина» Юрій Корольчук вважає, що фракція «Свободи» підтримала Байцима і Вербича, «щоб у міськвиконкомі був їх представник – Євген Мельник».

Хоча керівник фракції «Свободи» у міськраді Святослав Боруцький стверджує що фракція «Свободи» «дотрималася своїх зобов’язань і за Байцима не голосувала». У відповідь на питання, чи підтримала «Свобода» у міськраді Юрія Вербича, Боруцький наголосив, що більше нічого не коментуватиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
дідо Показати IP 29 Листопада 2010 18:19
З БЮТОГОЛОВИМИ НЕ МОЖНА У ТУАЛЕТ СХОДИТИ НА ОДНОМУ ГЕКТАРІ...БЮТ МАВ БІЛЬШІСТЬ У МІСЬКРАДІ ПЯТЬ РОКІВ,І ЗАРАЗ МАЄ... А ЛУЦЬК ВСЕ ГАМНІШАЄ..
Маркіян Показати IP 29 Листопада 2010 19:03
а з ригіоналами і на сотці не присядеш, бо довели країну до такої ж..., шо далі нікуди! Хоча, є куди, в них фантазії вистачить!
Орест Показати IP 29 Листопада 2010 19:05
Почалося! Влада змінилася, значить треба новій владі підлизати! Завжди знайдеться одна чорна вівця, яка все зіпсує!
Джек-горобець Показати IP 29 Листопада 2010 19:06
Така у нас свобода.Як тільки смаженим або грошима запахло, можна відразу забути і інтереси виборців, і обіцянки, і гасла передвиборчі. Зрадили,як завжди...
ЛЛЛ Показати IP 29 Листопада 2010 19:07
В нас править Верховна Зрада, і місцева туди ж...
Пасажир Показати IP 29 Листопада 2010 19:19
Я думаю, кращого доказу "опозиційності" Свободи і не треба. На словах - принциповість і голосні заяви. На ділі - усі ознаки кулуарних домовленостей і бажання й собі добратися до корита. Але при тому лишитися чистенькими. Боруцький, чому не прокоментував про Вербича? Чому твоя фракція голосувала за таємне голосування? Чому Мельника у виконком ввели, а відповідальності за вчинки влади й далі брати не хочете? Політичні запроданці!!!
Мишка Показати IP 29 Листопада 2010 19:23
А вам шановні, тільки війнушки, революції, вибори, зміна влади ... А коли країну, регіон розвивати? Тільки й навчилися на дотаціях жити та язиком бла-бла-бла!
Я бачив Показати IP 29 Листопада 2010 19:31
Я знімав спереду і бачив що Свобода голосувала проти таємного, в них ще Сівак виступив за відкрите голосування, будьте уважніші.
Василь до Я бачив Показати IP 29 Листопада 2010 19:35
http://www.volynnews.com/news/city/verbycha_i_baytsyma_proshtovkhnuly_khytroshchamy__hryhorenko/ Читай тут. Не знаю що ти бачив, але щось ніякого спростування ЦИХ СЛІВ ГРИГОРЕНКА тут на сайті не читав.
Стрийко Показати IP 29 Листопада 2010 19:36
Орест, Джек-горобець, ЛЛЛ та Пасажир: Не фіг було вашого упиря на голову облради сунути. Скільки можна цим одороблом область ганьбити?
Камеди клаб Волынь Показати IP 29 Листопада 2010 20:00
Зустрічаються два Українці та й один другому каже: – Куме, я позавчора зранку встаю, а на моєму ставку москаль рибу ловить. Ну я його з гвинтівки бабах і вбив. – Добре зробили куме. – А вчора я встаю, а там уже два москалі. Ну я їх з автомата бах-бах та й убив. – Ну добре зробили куме. – А сьогодні я встаю, а весь ставок москалі обсіли і всі мою рибу ловлять. Ну я їх всіх з кулемета розстріляв. – Та ви куме брешете. – Та брешу, але як би гарно було. ТУТ ВСЯ СВОБОДА :)
Tarantino до Камеди клаб Волынь Показати IP 29 Листопада 2010 23:30
+100 ))))
віталій конський Показати IP 29 Листопада 2010 20:09
Хто це проти ВО"Свобода"сховавшись за псевдо рота відкриває.Може вам вийти ще на площу і все розказати.Ми своє слово стримали.Як що криси є серед дермократів,то їх садіть на палю,а на свободівців не квакайте.
Tarantino до віталій конський Показати IP 29 Листопада 2010 23:29
або ви не дуже вмілий провокатор, або типовий свободівець. Якщо перше - учіться, якщо друге - мені вас шкода
анонім Показати IP 29 Листопада 2010 20:14
Рекомендую виключно математично порахувати, і чітко стає зрозуміло, що БЮТівці перші ж стушкувались. Гляньте перше голосування. Скільки не вистачало голосів, і, якщо добавити свободівців, однозначно було б більше голосів. Як на мене, то тут чітко зрозуміло, що хтось виправдовує своє ж "тушкування".
віталій конський Показати IP 29 Листопада 2010 20:16
модернатор чому тормозиш .Чому москальською друкуєтесь.і ще багато запитань...
Tarantino до віталій конський Показати IP 29 Листопада 2010 23:24
Я колись теж вважав себе націоналістом. Після того як пару років поспостерігав за коли істеричними, коли неадекватними, але беззмінно лицемірними свободівцями (особливо нашим волинським Вітівим), якось вже не хочеться бути націоналістом.
Є до Tarantino Показати IP 30 Листопада 2010 10:15
Дякую!!! Влучно!!! Ще раз підтверджує те, що лучани в більшості своїй ТУПОГОЛОВІ!!! Навибирали, не думаючи!!!
olik Показати IP 30 Листопада 2010 10:15
Так, "Свобода" не ідеальна, але це чи не єдина партія, яка не змінює своїх поглядів. І альтернативи їй нема!!!
Helge до olik Показати IP 30 Листопада 2010 11:37
Альтернатива есть - это их старшие бизнес-партнеры из "Единой России"! )))
Коментаторам Показати IP 30 Листопада 2010 11:39
Да суть зовсім не у Лучанах не грамотних, чи як там хтось написав, справа в тому, що сама система висування кандидатів не давала можливості піти на вибори нормальним людям. А як порахували голоси і як формували комісії, ви ж згадайти, ви ж усі тут розумні люди і вмієте думати,хто б що не писав. Якщо чесно, хочу тільки одного, поїхати з цієї країни і не бачити її навіть в кошмарах. Одне тільки погано, що родина тут залишиться.... Порядку тут вже ніколи не буде... Вони нам життя тут більше не дадуть....
Helge Показати IP 30 Листопада 2010 13:51
"Предательство" - это естественное состояние души Тягнибока и его старших по-званию "товарищей". Вспомните - откуда появилась "Свобода", как вели себя т.н. украинские "патриоты" начала 90-х годов, почему они помогли Кравчуку, а позднее и Кучме остаться при власти - некоторые, вероятно, не в курсе, но соратники Тягнибока активно поддерживали Кучму во время его второй предвыборной компании - до сих пор с умилением вспоминаю выступление главы КУНа на предвыборном междусобойчике по этому поводу. Цель Тягнибока - единственная - создавать информационной повод "опасности" и консолидировать электорат настоящих патриотов Украины - Януковича-Мороза-Симоненко, поддерживая затертый до дыр образ т.н. непримиримого западно-украинского националиста-бандеровца, который с топором в руках рубит москалей направо-налево))) Искренне жаль тех, кто ВЕРИТ Тягнибоку лично... )
VSC до Helge Показати IP 30 Листопада 2010 16:46
Поддерживаю.
Olik Показати IP 30 Листопада 2010 17:48
А мені зовсім не жаль тих, хто досі вірить Януковичу, Морозу, Симоненку і іже з ними. Це абсолютно безпринципні люди
віталій Показати IP 22 Січня 2011 19:29
З першого дня формування СНПУ -ВО СВОБОДА читаю ваші панове коменти і уже не дивуюсь ,чому УКРАЇНА така бідна держава.Требаж бути таким тормозом,щоб подивитись на вітіва і відмовитись від нац переконнань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus