USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Син громадських активістів у Ковелі продавав гранати й вогнепальну зброю

5 Жовтня 2017 11:27
У Ковельському міськрайонному суді винесено вирок Олександру Артюшенку, якого обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Він є сином секретаря Громадської ради при Ковельській міській раді та члена Громадської ради при УМВС України у Волинській області Галини Артюшенко.

Про це повідомляє Район.Ковель.

24 лютого цього року його затримали у Ковелі на вулиці Мічуріна працівники СБУ під час спроби продати за 23 600 гривень перероблений під вогнепальну зброю газовий пістолет «Вальтер» з глушником та набоями. Ще раніше оперативники задокументували факт продажу ним за 3 400 гривень двох гранат Ф-1 із запалами.

Під час обшуку за місцем проживання Олександр Артюшенка було вилучено тротилову шашку, вагою двісті грамів, пістолет та патрони.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. За його словами, приблизно в березні 2016 року він разом зі своєю знайомою їздив відпочивати на базу відпочинку в село Кричевичі Ковельського району. Саме там знайшов заховану у дровах сумку з вогнепальною зброєю та боєприпасами – усім, що перераховано в обвинувальному акті. Про знахідку знайому не повідомляв, забрав сумку з собою, заховав, а після повернення з відпочинку залишив її зберігати у себе вдома за місцем фактичного проживання. Членам сім’ї про це також не повідомив. Пізніше познайомився з чоловіком, який цікавився, де можна придбати зброю.

Суд під головуванням судді Олени Восковської визнав Олександра Артюшенка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки, встановивши іспитовий термін на 1 рік. Також він має сплатити на користь держави процесуальні витрати у даному кримінальному провадженні в сумі 9 051,23 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Громадянин У Показати IP 5 Жовтня 2017 17:55
от же су&і діти , з яких це пір за торгівлю зброєю осуджують з іспитовим терміном ? мама з татом занесли на новий лексус для продажної суді ?
123 до Громадянин У Показати IP 6 Жовтня 2017 20:33
Читай уважно, СИН ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ!!! Це круче навіть навіть чим батьки депутати !!! А якщо, ще й були на майдані чи в АТО (як наприклад Данильчук), то автоматично не недоторканість ще й для внуків та правнуків...
Правозахисники Показати IP 8 Жовтня 2017 07:26
Син торгує зброєю, а мама Галина Артюшенко член Громадської ради при УМВС. Нормально !!!!! Генералу Петі Шпизі такі "члени" в Громадській раді і потрібні. : щоб освіти не мали (а він з дипломом вчителя історії виглядав на їхньому фоні ПРОХВЕСОРОМ) , щоб торгували наркотою, зброєю, бурштином і з ним бабло ділили..... Таким "членам" у Петі уважуха.... А той синок раніше притягався за крадіжку. потім мама за вбивство одеситки витягнула тільки (Богу правда у цій справі відома) . Думаю , мамочка має подати заяви на вихід з "членів" громадських рад при органах влади., куди вона лізла роками "по трупах" ( самогубство Миколи Никитюка) та ціною брехні.... Версію із знайденою сумкою синок сам придмав чи відомий правозахисник Галина Артюшенко завчасно підготувала .... Знайшов, викликай поліцію, ублюдок.... Якби не затримали????? Так багато заробляє, що родичі не помічають, як по 20 тис. грн. зявляється в його кишенях...... То може і золошітко вбитої одеситки в сумці до Ковля привіз в 2004 році синок, , а мама не знала....
Лучани Показати IP 8 Жовтня 2017 07:31
Працівникам СБУ величезна подяка, що вчасно зупинили скотиняку і комусь врятували життя.
Олександр Показати IP 21 Лютого 2018 09:21
- до - " Громадянин У " , " 123 до Громадянин У " - ; Перед тим як викладати свої коментарі , думкі , потрібно хоча б трішки знати про людину . написане вами - полний бред - ... - той хто - " Правозахисники " , судячи з коментаря , добре знає цих людей . Цікаво, а звідки скільки інформації , почитайте уважно коментар . - до - " Лучани " - відразу видно , що людина не зацікавлена і розумйє , зброя це погано... Я саме той про кого статья . І за свої діяння , Я , як і Всі , прийде час, буду відповідати . Так вот я до чого , - не шукайте в моєму оці щепку, з свого бревно вийміть .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus