USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Син Григорія Чапкіса назвав причину його смерті

14 Червня 2021 09:28
Син українського хореографа Григорія Чапкіса Грег назвав причину смерті батька.

Про це повідомляє ТСН.

Так, за словами Грега, танцюрист пішов з життя через вік.

«Ми все ще шоковані. Помер, бо старенький. 92 роки людині, все почало відмовляти. Він тримався добре. Він старенький, це муки», – сказав Грег Чапкіс.

В останні дні поруч з Григорієм була його дочка Лілія і дружина Міла.

«Ще не визначилися, що і як. Там сестра з ним поруч зараз. Дружина Міла була поруч, допомагала весь цей час. Вона молодець», – зазначив син хореографа.

Нагадаємо, напередодні пізно ввечері стало відомо про смерть легендарного балетмейстера, судді проекту Танці з зірками Григорія Чапкіса.

Григорій Чапкіс: біографія

Григорій Чапкіс народився 24 лютого 1930 року в Кишиневі. До Києва його родина потрапила у 1944 році, повертаючись з евакуації. Тут юний Григорій працював будівельником на відбудові Хрещатику, а у 1945 році вступив на навчання до залізничного училища.

Професійним танцюристом став у перші повоєнні роки, коли йому було 16 років. Так, у 1945 році Григорій долучився до ансамблю пісні й танцю «Трудові резерви». Згодом закінчив Київський інститут культури та студію при оперному театрі.

Після цього Чапкіс працював хореографом у театрі імені Івана Франка в Києві.

У лютому 1946 року його зарахували артистом балету в Державний ансамбль пісні і танцю України під керівництвом Л. Д. Чернишової, який згодом прославився як Ансамбль ім. Вірського. Цьому художньому колективу Григорій Чапкіс віддав багато років, пропрацювавши до 1972 року й об’їхавши з ним понад 70 країн світу.

Крім того, він був головним майстром танцю Віденського балу, суддею телевізійного шоу «Танці з зірками» на телеканалі «1+1», а також керував власною школою танців.

Григорій Чапкіс – народний артист України, лауреат багатьох міжнародних конкурсів, художній керівник низки хореографічних ансамблів. У лютому 2020 року президент України Володимир Зеленський нагородив Чапкіса орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Чапкіс був одружений чотири рази, у нього двоє дітей. Учетверте він женився у 2020 році Відомо, що його дружина молодша за хореографа на 52 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus