USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Син Стуса працював у проекті Медведчука

15 Серпня 2018 17:41
Син відомого українського поета і політв’язня Василя Стуса – Дмитро Стус – у 2013 році був членом журі поетичного конкурсу, який організував "Український вибір" Віктора Медведчука, а також був головним редактором у журналі Володимира Рубана, якого підозрюють у змові з нардепкою Надією Савченко щодо насильницького повалення конституційного ладу в Україні, передає Вголос.

На ролику під час поетичного конкурсу зафіксовано, як одна з конкурсанток після прочитання поезії запитала у Стуса, як він ставиться до того, що людина, яка засадила його батька, фінансує цей поетичний конкурс.

"Така людина тут сидить – Дмитро Стус. Не очікувала вас тут побачити. Скажіть, а яке ваше ставлення до того, що подібні літературні заходи задля політичного піару оплачує людина, яка засадила великого українського поета Василя Стуса за грати?", - запитала вона.

Зал зустрів питання оплесками. Дмитро Стус подякував за питання і заявив, що не знав, хто спонсор цього конкурсу.

"Відвертість за відвертість. Коли мене сюди запрошували, я не питав, хто спонсор", - заявив син поета-політв’язня.

Його відповідь зустріли сміхом і вигуками, що про спонсора знали усі. Стус після цього звинуватив дівчину, у "залежності від політики" і заявив, що вона "говорить не своїми словами".

"Я давно вже працюю в культурі і хочу вам сказати, що дуже мало людей, які підтримують поетичні конкурси. А для вас я хочу сказати і ваших колег: ви занадто залежите від політики. Якщо ви вже говорите про Василя Стуса, то в нього є дуже добрі слова: "А ще зневажаю політиків". Люди, які служать політикам, це ще гірше. В даному випадку ви говорите не своїми словами", - сказав син поета.

Він також додав, "якщо вам буде легше, я можу звідси піти", однак залишився у залі.



Також відомо, що Дмитро Стус був головним редактором журналу "Київська Русь" в 2006-2013 роках. Генеральним директором цього видавництва був "медведчуківець" Володимир Рубан (підозрюваний у змові з нардепкою Надією Савченко щодо насильницького повалення конституційного ладу в Україні, сприянні бойовикам та підготовці теракту).

Як відомо, Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса у 1980 році, коли радянський суд засудив поета до 10 років таборів і 5 років заслання. Тоді Медведчук визнав "злочини", які нібито скоїв Стус, і погодився в необхідності покарання за це (сам Стус злочинів не визнавав). Загинув Стус у вересні 1985 року в тюремному карцері.

Нагадаємо, 10 серпня 2018 року, актор Геннадій Попенко повідомив у Facebook про те, що із фільму «Стус» вирізали сцену із процесом суду над Василем Стусом, адвокатом якого виступав призначений державою адвокат Віктор Медведчук, кум теперішнього президента Росії Володимира Путіна.

Після розголосу в ЗМІ творці фільму обіцяли дозняти сцену із Медведчуком. Натомість у Медведчука пригрозили заборонити фільм про Стуса через суд.

Водночас Дмитро Стус заявив, що відмовився співпрацювати з творцями фільму про батька, оскільки йому категорично не сподобався сценарій стрічки. Щодо згадки про Медведчука у цьому фільмі - Дмитро Стус від початку був проти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 15 Серпня 2018 17:48
Це дрібниці, да й немає чогось такого дивного. Подивіться на сина Чорновола, тарасика, кому він тільки не служив. А найбільше "данєцкім", - батько в труні напевно перевернувся і не раз.
123 Показати IP 15 Серпня 2018 21:51
Бог на дітях відпочиває
Коза Показати IP 16 Серпня 2018 09:53
Стус відповів правильно. Половина людей працює на підприємстві і не знає, хто його власник. Ви знаєте директора, бухгалтера і т.д., а власник одного дня один, другого - інший, або фірма взагалі зареєстрована в офшорах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus