USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ситуація із кліматом близька до критичної, – вчені

29 Липня 2021 07:20
Вчені із семи країн оцінили глобальні зміни клімату за останній рік і констатували, що ситуація є близькою до критичної.

Статтю дослідників опубліковано в журналі BioScience, передає Кореспондент.

Напередодні виходу в світ Звіту про зміну клімату Міжнародна група експертів зі зміни клімату (МГЕЗК), в яку входять представники США, Австралії, Великої Британії, Франції, Нідерландів, Бангладеш і Німеччини, опублікувала його оновлення.

Відзначається, що в порівнянні з 2019 роком стався безпрецедентний сплеск стихійних лих, які пов’язані зі зміною клімату, зокрема руйнівних повеней, рекордних хвиль тепла, найсильніших штормів і лісових пожеж.

У квітні цього року вміст вуглекислого газу в земній атмосфері досяг 416 частин на мільйон. Це найвища середньомісячна концентрація за всю історію спостережень.

Читати ще: Світові запаси продуктів постраждали від посухи та повеней: загрожує найгірша за 10 років ситуація

«З’являється дедалі більше свідчень, що ми на межі чи вже за межею критичних точок у таких важливих елементах земної системи, як коралові рифи, тропічні ліси Амазонки, крижані щити Західної Антарктики і Гренландії», – заявив провідний автор статті, професор екології Вільям Ріппл.

Дослідники закликають радикально скоротити викиди парникових газів (особливо метану), створити стратегічні кліматичні резерви для зберігання вуглецю, ввести плату за користування вуглецем, а також захищати біорізноманіття.

Вчені пов’язують щорічне погіршення кліматичних показників з тим, що людство не припиняє безжально експлуатувати Землю «у звичайному режимі».

Як повідомляли раніше, що в найближчі десятиліття Земля зіткнеться з інтенсивнішими періодами аномальної спеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рауль Показати IP 29 Липня 2021 11:41
ничего страшного. не первый раз такое

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus