USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Талановита акторка з Луцька Юлія Максименко завойовує Україну

12 Квітня 2017 16:56
Луцьк дав Україні багато знаних імен. Тут народилась і відома актриса Юлія Максименко. Телеглядачі насамперед її знають за серіалами «Черговий лікар», що йде на каналі «Україна», та «Повернення Мухтара», які демонструють на ICTV. Її грою як актриси театру раніше мали змогу насолодитися лише кияни та гості нашої столиці. Нині ж Юлія Георгіївна готується до вистави у рідному Луцьку, пише Вісник+К.

Ця талановита жінка народилась у таких же талановитих батьків. Її мама – заслужений художник України Тетяна Галькун, тато Георгій Максименко – у минулому диригент симфонічного оркестру, а нині – художній керівник Волинської філармонії. І хоч дівчина з дитинства мріяла стати акторкою, батько бачив у дочці свою послідовницю. Тож Юлія закінчила Луцьке державне музичне училище, диригентсько-хорове відділення, й готувалася до вступу у київську консерваторію.

Але доля повернула інакше. Перед вступними іспитами юна лучанка «про всяк випадок» вирішила пройти прослуховування у Волинському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Переживала, щоб не залишитися без роботи, якщо раптом не вдасться стати студенткою з першого разу. Мріяла бути задіяною бодай у масовці. Але під час прослуховування народна артистка України Нонна Гурська встала і сказала: «Дитино, яка консерваторія? Йди у театральний!» І Юлія зважилася на непросту розмову з татом.

– Я дуже дякую батькові, що він дослухався до моєї мрії, – каже Юлія Максименко. – На руках уже були квитки на потяг до Києва на прослуховування у консерваторію. Ми сіли на нього і поїхали на консультацію у театральний. Так я стала студенткою Київського державного інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого. Мене взяв на курс Михайло Резнікович, якого якраз призначили головним режисером Театру російської драми імені Лесі Українки в Києві. Він дав дуже круту школу.

Спочатку була робота у театрі. Згодом Юлія Георгіївна спробувала себе й у ролі пародиста. Першою, кого довелось імітувати, стала Юлія Тимошенко: її голос мав прозвучати у рекламному ролику. Актриса цілу ніч слухала виступи леді Ю, і, коли зранку зайшла у студію звукозапису й привіталася характерним для Юлії Володимирівни «Доброго вечора, любі мої», всі впали. Після цього була велика робота у театрі пародистів, голоси Лії Ахеджакової, Наталії Вітренко, Ренати Литвинової, Каті Осадчої, Людмили Гурченко й багатьох виконавців української естради. А хто дивився популярний мультсеріал «Київська Русь», створений студією «Квартал-95», обов’язково чув її не раз, адже там актриса озвучувала багатьох персонажів.

За плечима Юлія Максименко має ролі у дев’яти популярних серіалах, багатьох театральних постановках. Вона драматург, спробувала себе і як продюсер. Популярними у Києві є її вистави «Кульгава балерина» та «Надзвичайна історія звичайної акторки». З останньою Юлія Георгіївна розпочинає гастрольний тур Україною. І стартує він саме з Луцька.

– Це п’єса автобіографічна, – зізнається Юлія Максименко. – Головна героїня після розлучення з чоловіком переживає важку драму. Вона закохана і зламана, в усіх чоловіках, яких зустрічає, бачить його. Це сповідь актриси, яка дозволить зазирнути за куліси творчого буття. Хоча вистава побудована так, щоб люди не тільки плакали, а й сміялися. У ній є елементи оперети, гра, розмова з глядачем.

П’єса підкорює щирістю, бо оголює людську душу, змушує глядача задуматись і багато кого від розчулення пустити сльозу. Не випадково її назвали «психологічним тренінгом для виходу з депресії».

Прем’єра п’єси «Надзвичайна історія звичайної балерини» у Луцьку відбудеться 28 квітня 2017 року в Палаці культури. Початок о 19.00. У ролях: Юлія Максименко, Андрій Корженевський та Даниїл Мірешкін.

Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ніна Показати IP 14 Квітня 2017 16:47
Щасливої дороги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus