USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Танення льоду в Арктиці призведе до підвищення температури повітря вже у найближчі 10 років, – вчені

31 Жовтня 2020 23:43
Танення льодовиків в Арктиці призводить до зниження здатності криги відбивати сонячне проміння з поверхні планети. А це спричинює підвищення температури повітря.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на N+1.

За таких темпів глобального потепління через 10 тисяч років Землю чекає додаткові 0,43 тепла за Цельсієм або на 29%, а найближчі 10 років – в середньому на 0,19 градуса.

При цьому на екваторі потепління складе +0,2, а в районах Гренландії та Західної Антарктиди – майже +5.

Крім того, танення льоду призведе до збільшення концентрації водяного пару в атмосфері, що затримує тепло на земній поверхні.

Зміни клімату в майбутньому будуть, зокрема, залежати від обмежень на вихлопні гази. На сьогодні в головних країнах, які «постачають» довкіллю шкідливий газ ці обмеження майже відсутні, і нинішній вміст вуглекислого газу в атмосфері побив рекорд за останні 23 мільйони років.

Це викликає занепокоєння у вчених, які нещодавно з’ясували, що всі 5 масових вимирань в історії Землі були пов’язані з глобальним потеплінням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Листопада 2020 09:10
Як добре прогнозувати, що буде через десять тисяч років. І не помилитися на один день.
Лучанка Показати IP 1 Листопада 2020 13:52
Це не танення потепління викликає, а потепління викликає танення, через парникових ефект і викиди в атмосферу шкідливих газів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus