USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тариф на розподіл газу на Волині може зрости майже втричі

26 Жовтня 2021 15:07
Луцька міська рада готує звернення до центральної влади з вимогою не допустити необґрунтованого підвищення тарифу на розподіл природного газу АТ«Волиньгаз».

Про це стало відомо під час комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Як розповіла депутатка, заступниця директора департаменту економічної політики Луцької міської ради Юлія Дацюк, на сесії міської ради пропонують розглянути проєкт звернення щодо недопущення підвищення тарифу на розподіл природного газу.

Вона зазначила, що недавно у «Волиньгазі» відбулося відкрите обговорення проєкту тарифу на послуги з розподілу природного газу.

«Тарифи піднімають необґрунтовано. Хочу зазначити основні моменти. Тариф зростає з 1,57 гривні до 4,49 гривні. Як зазначено, це вартість без ПДВ. На сайті «Волиньгазу» вказано, що в тариф включено, зокрема, витрати на оплату праці, яка порівняно з попереднім тарифом зростає в понад два рази, та збитки підприємства за попередні періоди. Абсолютно нерозписано адміністративні витрати, тобто ми розуміємо, що в адмінвитрати можна включити будь-що, наприклад і заробітну плату керівного складу», – сказала Юлія Дацюк.

Читати ще: Нові ціни на газ спровокують сотні мільйонів боргів у бюджетних закладах Волині

Вона наголосила: якщо тариф на розподіл газу піднімуть, це призведе до зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Ми хочемо звернутися до Верховної Ради, Кабміну і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щоб вони обґрунтовано підійшли до затвердження цього тарифу. Будемо сподіватися, що НКРЕКП нас дослухається і принаймні не врахує в тариф збитки за попередні періоди», – зауважила Юлія Дацюк і додала, що в містах країни тариф на розподіл природного газу має зрости з 1 січня 2022 року.

Члени комісії рекомендували розглянути відповідний проєкт рішення на черговій сесії міськради.

Нагадаємо, на початку жовтня 2021 року ціна на газ у світі встановила абсолютний рекорд – $1 969 за тисячу кубометрів. Зараз вона знову впала – 25 жовтня паливо на біржі торгувалося на рівні $1 115.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 15:20
Це тому, що ми вже не такі бідні, як при кривавому баризі. Тепер, при зе, ми можем за все платити в три дорога. І ще ж потрібно податкову амністію пройти... Зажили, понавибирали...
Олег Показати IP 26 Жовтня 2021 15:31
Тарифи на газ не підніматимуть, А от за розподіл газу ніхто нічого неказав)))) Тож давайте піднімемо спочатку втричі, а потім ще. Знову простих людей розвели, як лохів
Не? до Олег Показати IP 26 Жовтня 2021 16:54
Не підніматимуть?! Ти ціну на газ бачив взагалі?!
Олег до Не? Показати IP 27 Жовтня 2021 09:12
Я про 8 грн за куб
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2021 16:17
В сусідній республіці Білорусь , яка не має свого газу, в якій керує " диктатор" , ціна газу на опалювальний період на наші гроші 2 грн. за куб. Ніяких здирницткиз плат за доставку немає. За перерахування комунальних послуг в державному банку ніяких здирницких комісій немає. Ось де керівництво країни дбає за народ.
Анонім до Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2021 16:56
Скажімо так, у нас ср.ка з газом, зелені так взагалі обіс*ал.сь у владі. Але таракан продав Білорусь за ті ж самі рашистські енергоносії. Дешевий газ, це плата за втрату суверенітету і свободи, так що це однозначно не варіант.
777 до Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 18:43
Ну он может и продал.но продал .а вы даром америкосам отдали.теперь и без суверенитету и замерзнете на фиг.
Олег до 777 Показати IP 27 Жовтня 2021 09:10
100%
Дідо до Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 22:40
а зараз у вас є суверинітет? ви на лапках перед сша і європою вже незнати скільки стоїте
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 17:52
На оплату праці в два рази?Не смішіть,прості робітники волиньгазу отримують мало,а от керівний склад і свита собі зарплати попіднімали.
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 18:19
А коли були ті відкриті слухання? Хто з громадськості там був присутній? Де активісти, які так полюбляють справедливість? Хтось що не будь чув? От у Житомирі люди пішли у свій облгаз розбиратися. Двері мало не винесли. А у нас тільки звернення можуть підготовити? Он прем’єр приїздить, так занесіть своє звернення йому прямо в руки. 1000 можливостей буде і поясніть, що люди не потягнуть вдвічі збільшені зарплати керівництва Волиньгазу. Ау, міська рада?
До бариг газу Показати IP 26 Жовтня 2021 19:26
Геноцид простого народу при повній узурпації влади. Коли вже нажретися СУКІ?
Дідо Показати IP 26 Жовтня 2021 22:37
ВІВТОРОК, 17 ГРУДНЯ 2013 Учасники Народного віче в центрі Києва ухвалили рішення вимагати від влади зниження на 30% всіх тарифів для населення у зв'язку з отриманням знижки від Росії на газ для України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus