USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Тендер з реконструкції очисних споруд Луцька оголошено в Європейській системі закупівель

18 Липня 2023 19:57
18 липня – значною мірою історичний день для КП «Луцькводоканал», адже сьогодні тендер з реконструкції очисних споруд опубліковано в Європейській системі закупівель.

Це стало успішним результатом багаторічної і кропіткої роботи фахівців підприємства над залученням європейських інвестицій на капітальну реконструкцію очисних споруд в селі Липляни, яка забезпечить якісне і безперебійне очищення стічних вод приблизно на тридцять років, а також суттєво поліпшить екологічну ситуацію в громаді, зокрема і стан вод басейну річки Стир, інформують у Луцькій міській раді.

Оголошення тендеру на Європейській платформі для визначення підрядника з реконструкції очисних споруд в селі Липляни – це була та головна мета, до якої команда КП «Луцькводоканал» рухалась наполегливо, пройшовши складний бюрократичний шлях, опрацьовуючи технічні вимоги, узгоджуючи всі найдрібніші етапи з закордонними партнерами, долаючи виклики, спричинені складною економічною і політичною ситуацією, не зупиняючись навіть в умовах повномасштабного вторгнення і війни. Адже від цього проєкту залежить дуже багато – це питання екологічної безпеки громади, а також навколишнього середовища.
Читати ще: «Луцькводоканал» встановить 6 нових підвищувальних насосних станцій

Фахівці підприємства, технічні експерти, інші залучені спеціалісти працювали над всіма технічними вимогами і завданнями, узгоджували проєкт відповідно до найвищих європейських вимог, оскільки саме реконструкція очисних споруд без їхньої зупинки є одним із найскладніших інженерних технічних об’єктів у муніципальній інфраструктурі.

У процесі треба було охопити величезні обсяги організаційної, технічної, інноваційної роботи, аби підготувати відповідну документацію для проведення саме такого тендеру. Це був найскладніший етап роботи над проєктом, який сьогодні увінчався успішним результатом.
Читати ще: Вода у Луцьку буде чистішою: водоканал реалізову проєкт з Європейським інвестиційним банком

Тепер КП «Луцькводоканал» очікує на вибір підрядників з європейським досвідом, які зможуть у відповідні терміни провести глибинну модернізацію очисних споруд, а отже, Луцька громада отримає гарантії щодо функціонування системи очищення стічних вод терміном до 30 років і залагодить низку екологічних питань.

Це дуже дорога інвестиція, але вона є хорошим стимулом для соціально-економічного розвитку регіону.

Тендер триватиме до кінця цього року і вже на 2024 рік заплановано процес проєктування і реконструкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus