USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Термомодернізація і каналізування: дві школи та садок відремонтували у Луцьку

19 Липня 2018 18:23
Сьогодні відбувся плановий огляд ремонтних робіт, що тривають у навчальних закладах Луцька.

У рамках огляду посадовці разом із радником міського голови Ігорем Поліщуком відвідали дошкільний навчальний заклад №13, навчально-виховний комплекс Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №10 – професійний ліцей та гімназію №21 імені Михайла Кравчука, йдеться на сайті міської ради.
Комплексну термомодернізацію провели у ДНЗ №13. Тут, за кошти міського бюджету було відремонтовано, перекрито та утеплено дах (1,5 млн грн), облаштовано ІТП (280 тис. грн). Також, завдяки коштам НЕФКО-2 попередньо утеплили фасад, замінили вікна та двері на енергоефективні.
Не оминула модернізація також ЗОШ №10. Раніше тут вже були замінені вікна за кошти НЕФКО-1, встановлено ІТП. Сьогодні ж триває ремонт коридору на 2-му поверсі закладу, проводять роботи із облаштування зливової каналізації, адже попередні трубопроводи уже прогнили. Для ремонту зливової системи у школі місто виділило близько 15 тис. грн.
Утеплення фасаду, термомодернізація та встановлення ІТП вже стали “золотим стандартом” у школах нашого міста. І, можна сказати, що луцька гімназія №21 цілком йому відповідає. Завдяки НЕФКО-1 тут провели утеплення фасаду, замінили вікна. Тепер тривають ремонтні роботи шкільного басейну, якому більше 30-ти років. Буде замінена уся відповідна сантехніка, що стосується очистки та обеззараження води, підігріву підлоги, вентиляції. Проведуть необхідні оздоблювальні роботи. Вартість проекту – 1,5 млн грн.
“Завершується реалізація програми НЕФКО-2, по якій здійснюються заходи термо- та енергомодернізації. Міський бюджет активно долучається до тих грантових коштів, що виділяються в рамках програми. Окрім того, проводиться безліч інших різнопланових робіт. Утеплення фасадів, ремонт дахів, басейну, встановлення ІТП – це те, що дасть можливість в майбутньому економити на енергоносіях і вкладати ці кошти у покращення та ремонти навчальних закладів”, - розповів Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus