USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Ткаченко подав у відставку з посади очільника Мінкульту

11 Листопада 2021 14:03
Олександр Ткаченко подав у відставку з посади очільника Мінкульту. Відповідну заяву політик написав 11 листопада.

Про це Олександр Ткаченко повідомив у Фейсбуці.

Причиною свого рішення він назвав відділення Держкіно від міністерства під безпосереднє управління Кабміну.

«Замість продовження втілення європейської концепції реформи про передачу службам і відповідним агентствам операційних функцій, на чому я наполягав з лютого місяця, приймається рішення з яким я погодитись не можу», – відповів Ткаченко.

Ще одна причина відставки, яку вказав Ткаченко, – бюджет на культуру на наступний рік, характер обговорення якого та фінальна сума для міністра були неприйнятні.
Ткаченко також зазначив, що йому на посаді вдалося зробити 50% з запланованого.

10 листопада уряд підтримав відокремлення Держкіно від Міністерства культури та інформаційної політики. Сталося це під час закритого засідання.

За інформацією «Політики країни», відокремлення Держкіно від Міністерства культури та інформаційної політики (з його величезними бюджетами) означає, що його буде передано фактично в ручне управління президенту Зеленському та його найближчому оточенню.

«У цьому випадку примітно також те, що Ткаченко (один із ключових і найдосвідченіших членів уряду) наважився на публічний скандал. По суті, голосно грюкнув дверима. Ще один показник сильних процесів бродіння, що починаються в Зе-команді», – пише видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 11 Листопада 2021 15:31
Заявление нормально даже написать не может
Кіноглядач Показати IP 11 Листопада 2021 16:40
Має свою долю в Одеській кіностудії і одночасно був Міністром культури, в структурі якого було Держкіно ! Неногано пристроївся ! А тепер забрали з його віддання кіно і ось дорослий хлопчик зрозумів, що яйченята притисли дверима, і розплакався. І зовсім він не про втілення європейської концепції реформи розхвилювався, а все набагато прозаїчніше - відсунули від грошей. Будь радий, шо кримінал не пришили, хоча ше не вечір !
Активіст Показати IP 11 Листопада 2021 18:05
В тюрму скотиняку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus