USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

Міністр культури та інформполітики Ткаченко подає у відставку, – ЗМІ

10 Листопада 2021 20:24
Найближчим часом в українському уряді може відбутися чергова ротація. ЗМІ повідомили, що Олександр Ткаченко йде з посади міністра культури.

Про це пише «Українська правда. Життя».

Ймовірно, що очільник відомства подасть заяву про відставку голові парламенту вже завтра, 11 листопада.

Співрозмовник видання повідомив, що 10 листопада уряд підтримав відокремлення Держкіно від Міністерства культури та інформаційної політики. Сталося це під час закритого засідання. Саме це рішення, мовляв, спонукало Ткаченка піти з посади.

Ткаченко дізнався про таке рішення постфактум, адже сам перебуває у відрядженні в Парижі. Там міністр бере участь у 41 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО.

Джерело називає відокремлення Держкіно «останньою краплею для Ткаченка».

Міністр виступав проти відокремлення Держкіно, адже, за словами співрозмовника, «це суперечить логіці реформи, розпочатої ще до того, як Ткаченко став міністром».

Йдеться про передачу операційних функцій у відповідні центральні органи виконавчої влади – Держмистецтв, Держкіно, донедавна Держтуризму, Держетнополітики тощо, коли за міністерством залишалася функція формування політики, стратегій та координація діяльності ЦОВВ та регіонів у сфері культури й медіа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Листопада 2021 08:54
выделил 20 лямов на фильм про гомосекcуалістів. вот и пригласили на главную роль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus