USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ТОП-10 провальних закупівель Волинської ОДА у 2018 році

30 Грудня 2018 17:42
Ремонт та обслуговування доріг, будівництво навчальних закладів та спортивних майданчиків та придбання медичного обладнання: з різних причин протягом року не відбулися понад 1,2 тисячі тендерів, окремі з них – на суми, що перевищують 20 мільйонів гривень.

Неуспішними у 2018 році виявилися 1,23 тисячі тендерів очікуваною вартістю 636,58 мільйона гривень, організатором яких виступила Волинська ОДА.

Найбільша кількість неуспішних закупівель припадає на управління освіти, науки та молоді (як другорядний орган; замовники закупівель - різноманітні заклади освіти області) – 347 та управління охорони здоров’я – 339. 81 закупівлю не вдалося провести успішно Луцькій РДА, 56 – Камінь-Каширській РДА, 41 – Горохівській РДА, 33 – департаменту соціального захисту населення, 31 – Любешівській РДА.

До переліку топ-10 неуспішних закупівель за очікуваною вартістю цього року увійшли:

Послуги з обслуговування наземних видів транспорту (послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Волинської області, лот №1) на суму 46,284 мільйона гривень. Замовником виступав департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА. У торгах зголосилися взяти участь двоє учасників – ПрАТ «Ковельське ШБУ-63» та Дочірнє підприємство «Волинський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». Оскільки документи облавтодору за рішенням тендерної комісії відхилили, до аукціону допустили лише одного учасника, отже, торги довелося скасувати 23 березня.

Управління соціального захисту населення Камінь-Каширської РДА відмінило торги з надання послуг з харчування дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Камінь-Каширського району. Очікувана вартість послуг становила 40,171 мільйона гривень. Причиною скасування торгів 19 грудня стала технічна помилка через проблеми зі зв’язком.

Управління капітального будівництва Волинської ОДА скасувало торги з нового будівництва учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей» на вулиці Лящука,4 в селищі Луків Турійського району. Очікувана вартість робіт становила 20,814 мільйона. Процедуру скасували 9 липня через неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель. Так, визначили, що проектно-кошторисна документація потребує коригування.

Також довелося скасувати торги на будівництво дитячого садка на вулиці Лесі Українки, 30а в селі Любитів Ковельського району (коригування). Очікувана вартість робіт, замовником яких стало управління капітального будівництва Волинської ОДА, становила 20,776 мільйона гривень. Торги скасували через відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг. Так, проект не пройшов відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що будуть у 2018 році реалізуватися за кошти ДФРР. Одночасно йшлося про відкликання коштів, виділених з місцевих бюджетів на співфінансування проекту.

У вересні управління капітального будівництва ОДА скасувало торги на капітальний ремонт та улаштування спортивного майданчика із штучним покриттям Турійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня по вулиці Володимирська,1 в селищі Турійськ. Очікувана вартість робіт становила 20,391 мільйона гривень. Торги не відбулися через відсутність учасників.

Департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА скасував торги на виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О 031698 Адамчуки – Голядин – Згорани – /Т-03-02/- Нудиже – Стара Гута – Стара Вижівка км 38+000 - км 41+200 Старовижівського району. Очікувана вартість робіт становила 13,823 мільйона гривень. Взяти участь у тогах зголосилися чотири учасники: «Дорожно-строительный трест № 4 г.Брест» з Білорусі, ПрАТ «Ковельське ШБУ-63», ТОВ «Ідея» та Дочірнє підприємство «Волинський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». Учасник торгів з Білорусі, який запропонував найнижчу ціну – 12,799 мільйона гривень, просив скасувати рішення про відхилення його пропозиції (натомість переможцем торгів визначили ПрАТ «Ковельське ШБУ-63», яке пропонувало виконати роботи за 12,8 мільйона). Тендерний комітет вирішив скасувати закупівлю 13 серпня через неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель.

Не відбулися торги з визначення виконавця поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О 031275 Тур – Заболоття км 2+000 - км 6+000 Ратнівського району. Очікувана вартість робіт становила 13,489 мільйона. До участі зголосився лише один претендент – «Дорожно-строительный трест № 4 г.Брест» з Білорусі з пропозицією 12,808 мільйона, тож торги скасували через недостатню кількість учасників.

Жоден претендент не зголосився взяти участі в торгах на виконання капітального ремонту автомобільної дороги С031008 від М-07 до села Машів від (км 0+000 до км 2+800) Любомльського району. Очікувана вартість робіт становила 12,696 мільйона гривень. Торги скасували 14 липня через відсутність тендерних пропозицій.

Двічі не змогли провести торги на визначення виконавця поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О 031600 Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове-/ М-07/ на ділянці км 5+550 - км 6+850 (в селі Світязь) Шацького району очікуваною вартістю 12,659 мільйона гривень. Так, у червні торги скасували, оскільки отримали лише одну тендерну пропозицію. Згодом, попри те, що тендерні пропозиції подали два учасника – ТОВ «Вельт капітал» та ТОВ «А.Омега», їхні пропозиції тендерний комітет не допустив до оцінки та відмінив торги у серпні.

Скасували також торги із закупівлі обладнання для анестезії та реанімації (апарати штучної вентиляції легень і система СРАР терапії) для Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Очікувана вартість становила 8,419 мільйона гривень. Тендерний комітет розглянув скаргу одного з учасників торгів та не маючи з технічних причин можливості внести зміни до тендерної документації відмінив закупівлю за цим лотом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
я Показати IP 30 Грудня 2018 18:14
Який у вас критерій визначення неуспішності?
Він Показати IP 30 Грудня 2018 18:59
Цифри насторожують своєю неправдоподібніс.1230 тендерів на 640 мільйонів,на один тендер приблизно 500 тис грв, а це до тендерний порігЗвичайно не всі там по 500 тис гра, але 1230 тендерів щось забагато на область по ОДА. Те що УКБ провалив рік- це факт.
конкурси тендери ігр Показати IP 30 Грудня 2018 19:00
------------------ Реформи управління ОіН - плахотна , сумісно з ВОДА - мишковець ,з ЛВПУ - романюк ВПУ давно потрібно реорганізувати в ВИЩУ ШКОЛУ ЗЛОДІЙСТВ? Хто забороняє сьогодні провести перевірку використання цих коштів? Притягнути до відповідальності за нецільове використання державних коштів. (Свідки є в наявності і мають бажання показати все ....).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus