USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Торік в Україні через домашнє насильство загинули 74 людини

25 Січня 2021 22:38
В Україні фіксують спалах побутових сварок, 208 тисяч скарг зафіксувала поліція торік. Минулоріч 74 людини загинули через домашнє насильство. 141 особа під час таких побоїв дістала тяжкі травми, понад тисячу – легкі побої.

Де сховатись від домашніх кривдників і чому побільшало агресії – у сюжеті ТСН.

Людмилі 30 років. Вона – мама двох дітей. І два роки живе у постійному домашньму насильстві. Співмешканець табуреткою розбив жінці голову, і відгамселив старшу дитину. Жінка схопила двох дітей і також щось із речей, що встигла, і соцслужби терміново її перевезли до притулку. Людмила каже, що втекла б іще раніше, якби мала куди поїхати. Пощастило тепер, якраз неподалік відкрився притулок. Нині вона приховує, де живе. Далі планує влаштуватися на роботу, а дітей віддати у садочок.

В Україні діє 30 таких притулків для підтримки потерпілих від домашніх побоїв. Потрапити туди можна через гарячу лінію і через направлення соцслужб. Перебувати – до 3 місяців. Більшість притулків переповнені.

Водночас кількість тих, хто скаржиться на домашнє насильство, вдвічі зросла. І лише щодесятий потерпілий звертається до поліції.

«У 2020 році до органів Нацполіції надійшло понад 208 тисяч звернень щодо вчинення домашнього насильства», – говорить Василь Богдан, заступник керівника Управління дільничих офіцерів поліції.

«2020 рік став переломним. Він вплинув на випадки домашнього насильства. Карантин став фактором ризику. Випадки насилля стали частішими та жорстокішими», – говорить Олена Кривуляк, керівниця департаменту національних гарячих ліній «Ла Страда-Україна».

У поліції наголошують, що не потрібно чекати тяжких наслідків, а дзвонити заздалегідь. Торік видали 47 тисяч заборонних приписів домашнім кривдникам.

Нагадаємо, що у Києві від 1 до 11 січня із заявами про домашнє насильство зверталося 743 особи. Зокрема, до поліції повідомляли 629 людей, решта телефонували на муніципальну гарячу лінію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 25 Січня 2021 23:22
Заміж виходити і дітей народжувати, небезпечно для життя, висновок такий... Хто ж захистить від власного коханого?
Павлик Морозов Показати IP 26 Січня 2021 08:26
І війни не треба. Бий своїх, щоб чужі боялися!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus