USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Трагедія у США: у школі розстріляли 20 дітей. ФОТО

15 Грудня 2012 11:47
У штаті Коннектикут криваву бійню в початковій школі влаштував 20-річний хлопець.

Про це пише ТСН.

Як повідомляється, картина в містечку Ньютаун, населення якого ‒ 27 тисяч людей, була настільки жахливою, що деяким учасникам операції, які прибули на місце, самим знадобилася медична і психологічна допомога.

За даними New York Times, перший дзвінок за номером 911 про постріли в школі був отриманий о 9:30 ранку в п’ятницю, стрілянина вщухла лише о 10:30.

Адам Ланца був у камуфляжі. Він досить влучно стріляв по своїх живих мішенях. Діти і вчителі були охоплені панікою, однак, школярів почали виводити з будівлі ще до того, як стрілянина вщухла. Останній постріл Ланца залишив для себе. За останніми даними, загинуло 27 осіб, з яких 20 ‒ маленькі діти.

У момент стрілянини в школі знаходилося не менше 600 дітей. Мотиви, що спонукали Адама Ланцу на цей кривавий злочин, поки що невідомі. За даними агентства Ассошиейтед Прес, він був зразковим учнем, трохи замкненим, і сповідував субкультуру готів.

Daily News стверджує, що він був неврівноваженим, страждав на синдром Аспергера і був «бомбою сповільненої дії», яка рано чи пізно мала вибухнути. Синдром Аспергера вважається легкою формою аутизму, причому його носії можуть мати високий рівень інтелекту, однак, як правило, мають проблеми в соціальних взаємодіях з однолітками, особливо в дитинстві і юності.

Сім’я Ланца жила в престижному районі Ньютауна. Батько отримав розлучення в 2008 році і покинув родину. За даними телеканалу ABC, він обіймає посаду віце-президента в General Electric. 24-річний брат Адама Райан Ланца, якого помилково ЗМІ спочатку прийняли за вбивцю, співпрацює зі слідством, однак, він заявив, що протягом останніх двох років не спілкувався з Адамом.

Трагедія змусила розплакатися президента США Барака Обаму під час публічної заяви з приводу того, що трапилося. «Загиблим було від п’яти до десяти років. Я сам батько, і мені важко уявити це. Ми повинні зробити все, щоб покінчити з інцидентами зі стріляниною в школах», ‒ сказав Обама на прес-конференції в Білому домі.

Свою скорботу щодо кривавої драми висловили генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, королева Великобританії Єлизавета II, британський прем’єр-міністр Девід Кемерон, президент Франції Франсуа Олланд і інші світові лідери. У США на четверо діб на знак жалоби приспущені прапори. Трагедія в Коннектикуті стала другим за кількістю жертв інцидентом в школах в історії США ‒ після аналогічного злочину у Вірджинії в 2007 році, коли загинули 32 людини.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Семен Показати IP 15 Грудня 2012 12:02
Общесво, на которое мы равняемся. И всегла сравнение - а от в америке...
antikommi до Семен Показати IP 16 Грудня 2012 10:19
Мажорські дітки забирають життів не менше...
Віталік Показати IP 15 Грудня 2012 13:04
Таке є скрізь. Просто в америці все більш доступно(і зброя і все інше). Але незважаючи на даний інцидент я всеодно притримуюсь думки, що потрібно на них рівнятия. Хоча б тому що у них в парламенті не відбуваеться такого безумства як у нас. І доречі просто для інтересу подивіться на чому їздять наші плітики і у чому живуть!!!(наскільки я знаю в США такого немає, а якщо і є то цим займаються "правоохоронні органи")
Exaboto Показати IP 15 Грудня 2012 16:53
у нас щодня гине 15-20 людей на дорогах. і всім на це пох. Не рівняються на такі країни як штати тількі кацапськомовні шановні люди типу Семена.
Джонік Показати IP 15 Грудня 2012 17:57
типова волинська новина
OrestN Показати IP 15 Грудня 2012 20:42
Мені багато що імпонує у американців, (поспілкуйтеся з американськими пацанами-мормонами) але і у них є недоліки в суспільстві. сіонісько-зброярське лоббі в уряді лобіює інтереси виробників зброї, що і приводить до подібних ексцесів.
Exaboto до OrestN Показати IP 16 Грудня 2012 09:59
пацан мормон це і є недолік :))
інна Показати IP 15 Грудня 2012 21:33
скоро у нас буде так само в школах вчаться психі
Віктор Показати IP 16 Грудня 2012 09:24
Фото з детективом, якому років так 28 (на мою думку), а то і менше, хоча хто його знає, просто розсмішило. Типу "А єсть чьо"
123 Показати IP 17 Грудня 2012 09:14
так це ж патрульний, чим він гірше наших в неонових жилєтках ;)
Вамп Показати IP 17 Грудня 2012 11:06
Ну за рівнем життя звичайно в Америці краще, а от відносно методів виховання підростаючого покоління, то і Америка і Європа з своєю демократією, лібералізмом і правами дитини штампують дебілоїдів, які казяться з жиру, а ми беремо зних приклад і вирощуєм місцевих дебілоїдів. А коли система виховання була дідівська - інколи ременем по ср...ці плюс обов"язкова трудотерапія, без фанатизму звичайно, то шизоїдів, які казились з жиру і мучились проблемою "что бы такого сделать плохого" було значно менше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus