USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трамп офіційно заявив про початок виведення військ із Сирії і пригрозив туркам

14 Січня 2019 09:13
Президент США Дональд Трамп підтвердив, що процес виведення військового контингенту Сполучених Штатів із Сирії офіційно розпочався.

Про це він написав у Twitter, пише Українська правда.

"Розпочали давно назріле виведення (військ - ред.) із Сирії, одночасно вражаючи невеликі залишки територіального халіфату ІДІЛ з багатьох напрямків. Будемо атакувати його і в майбутньому з уже існуючих сусідніх баз, якщо халіфат відновлюватиметься", - заявив глава Білого дому.

Крім цього, він застеріг Туреччину від атак проти курдів на території, яку звільняють війська США, пригрозивши Анкарі економічним тиском.

"Економічно знищимо Туреччину, якщо вони атакують курдів. Не хочеться також, щоб курди провокували Туреччину", - написав американський президент.

"Росія, Іран і Сирія отримали найбільше вигоди від довгострокової американської політики щодо знищення ІДІЛ в Сирії. Ми також отримували вигоду, але тепер настав час повернути наші війська додому. Зупинити нескінченну війну!", - підкреслив Трамп.

Нагадаємо, у грудні президент США оголосив, що він наказує вивести з Сирії американські війська - приблизно 2 тисячі військовослужбовців.

На початку січня США почали виводити з Сирії наземну військову техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus