USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Трамп вже рік шукає спосіб купити Гренландію, – New York Times

16 Серпня 2019 12:53
Президент США Дональд Трамп наказав своїм помічникам пошукати шляхи для купівлі Гренландії у Данії. Це підтвердили троє людей, поінформованих про деталі обговорення. Його інтерес до острова з’явився минулого року.

Як пише New York Times, на зустрічі в Овальному кабінеті він пожартував про покупку Гренландії заради її ресурсів. Про це виданню розповів один з учасників зустрічі, пише УНІАН.

Впродовж року з того часу президент США постійно піднімав цю тему, запитуючи помічників, чи можливо купити напівавтономну Гренландію, щоб отримати доступ до її вугілля й урану.

В приватних розмовах радники Трампа кажуть, що не вірять, що щось подібне може справді статись. Але замість того, щоб сказати американському президенту про неможливість втілення такої забаганки, вони погодилися вивчити питання.

Вперше про інтерес до купівлі острова повідомило видання Wall Street Journal. Гренландія – країна із самоврядуванням, яка входить у склад королівства Данія, куди Трамп вирушить з візитом у вересні. Там він зустрінеться з прем’єр-міністром Метте Фредріксен і королевою Маргарет ІІ. Також у американського президента буде можливість зустрітися з лідерами Гренландії й Фарерських островів.

Білий Дім відмовився коментувати New York Times тему покупки острова. Видання зауважує, що Трамп – колишній забудовник, який схильний розглядати своє президентство через призму покупок. Але, як зауважили співрозмовники видання, територія острова цікавить його ще й через її цінність для національної безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus