USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Трамп хоче ще майже 9 мільярдів доларів на стіну з Мексикою

11 Березня 2019 09:13
Президент США Дональд Трамп має намір просити Конгрес збільшити витрати на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє інформаційна агенція Associated Press.

За даними журналістів, Трамп хоче витратити на будівництво 8,6 мільярда доларів і закласти ці витрати в бюджет 2020 року.

Ця сума на 6% перевищує попередню вартість стіни, яку озвучував президент.

Нагадаємо, що небажання Конгресу виділити гроші на стіну призвело до того, що з 22 грудня 2018 року в США почався шатдаун через відсутність фінансування держустанов. Опозиційні демократи категорично відмовилися голосувати за фінансування цього проекту вартістю понад $ 5 млрд.

Шатдаун тривав рекордні 35 днів. 25 січня президент США підписав законопроект про тимчасове відновлення роботи уряду - до 15 лютого.

15 лютого Дональд Трамп підписав декларацію про введення в США надзвичайного стану в зв'язку з ситуацією на кордоні з Мексикою.

Таким чином лідер Білого дому розраховує в обхід Конгресу отримати гроші на будівництво стіни на південному кордоні. Цілком ймовірно, він розпорядиться багатомільярдним бюджетом Пентагону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus