USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Треба було гнати їх усіх», – Ігор Палиця про звільнення глави Нацбанку

4 Липня 2020 10:19
Звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України вважає помилковим народний депутат, лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця. Політик переконаний, що слід було «гнати усіх» і відразу призначати нове керівництво.

Про це він заявив 3 серпня у ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

«Потрібно було гнати їх усіх, але відразу ставити керівника Нацбанку, тому що Національний банк не може бути без керівника», – цитує волинського нардепа СЕГОДНЯ.ua.
Також Ігор Палиця вкотре наголосив на тому, що Україні варто припинити стояти на колінах перед іноземними позичальниками.

«Нам варто припинити стояти на колінах перед нашими іноземними позичальниками. Сьогодні ми опинилися в дурній ситуації. Тому що з МВФ підписали договір і відразу зняли керівника Нацбанку. Я підтримую те, що Україна не мусить брати зовнішніх запозичень», – зазначив Палиця.

З його слів, Україна зараз не має повертати зовнішні запозичення, а зробити реструктуризацію.

Палиця нагадав, що Україні до кінця року потрібно повернути близько 300 млрд грн зовнішніх і внутрішніх запозичень, а таких грошей немає.

«Давайте залишимо в минулому старий Нацбанк і стару схему запозичень та підемо в майбутнє, де ми будемо самі в Україні вирішувати, які у нас мають бути податки, яка має бути облікова ставка Нацбанку», – резюмував він.

Окрім того, Ігор Палиця закликав не шукати російський слід у відставці Якова Смолія.

«Знаєте, останнім часом нам усім дуже легко говорити, що винна у всьому Росія. Що погано живуть українці, то винна Росія… Якщо хтось хоче мати іншу думку, ніж той, хто був при владі і цю країну розкрадав, то винна Росія… Тому я не хочу говорити – Росія чи не Росія. Це легко говорити тим, хто щось вкрав. Прийнято так у нас, українців, кричати «тримай злодія», коли сам щось крадеш», – цитує Ігоря Палицю OBOZREVATEL.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні 3 липня звільнила Якова Смолія з посади голови Національного банку України. Обов’язки глави НБУ виконуватиме перша заступниця Катерина Рожкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
К.лучанин Показати IP 4 Липня 2020 12:30
ПАЛИЦЯ І.П. правий !!!! Для того щоб УКРАЇНА не стояла на колінах треба нову владу, яка й буде уособлювати нову УКРАЇНУ. Владу УКРАЇНИ нинішню представляють непрофесіонали , без досвіду роботи ,не державотворці а руйнівники. Країну зробили геть залежною від кредитів і західних партнерів. Пора з цим кінчати бо майбутнє може бути дуже сумне для народу ! Українці розумна нація , мирна, талановита. Країна має потенціал і комусь із західних партнерів це не подобається. Не треба прогинатись перед ними! Не хочуть мати сильного конкурента бо не вигідно економічно. Не треба використовувати українців як заробітчан, нехай вони самі справляються.
Клава Показати IP 4 Липня 2020 13:41
міжнародне право не захистило Україну від анексії-окупації. де списання боргів ?..
! до Клава Показати IP 4 Липня 2020 18:14
Пані, ви ліки прийняли ? До чого тут списання боргів ? Списують борги при дефолті, але тоді населення вертається в девяності.
Леся до ! Показати IP 4 Липня 2020 20:42
Вже достатньо двадцятих.
1111 до ! Показати IP 6 Липня 2020 10:58
ніхто нікому не спише....в 90 повернення це точно.але і борги не дінуться нікуди...на грецію не дивіться вона відноситься до центоро банку євросуюзу і зона євро...так що сумно.....хто жив в 90 туди назад не захоче.отже смолій був на свому місці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus