USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Третя доза вакцини від Moderna посилює захист від нових штамів коронавірусу

6 Травня 2021 08:44
Третя доза вакцини від COVID-19, розробленої американською біотехнологічною компанією Moderna, виявилася ефективною від «бразильського» і «південноафриканського» штамів коронавірусу.

Про це свідчать попередні результати клінічних випробувань, оприлюднені на сайті виробника, пише ТСН.

Зазначається, що учасники дослідження отримали бустерну дозу препарату через шість-вісім місяців після другої ін’єкції COVID-вакциною, а через 15 днів аналізи показали посилену реакцію антитіл.

Загалом щеплення «добре переносилися», а більшість побічних ефектів «була легкого або середнього ступеня тяжкості». Результати випробувань ще повинні пройти перевірку, а компанія продовжує дослідження.

«Ми продовжимо вносити стільки оновлень в нашу вакцину від COVID-19, скільки буде потрібно для боротьби з пандемією», – заявив гендиректор Moderna Стефан Бансель, додавши, що нові дані «зміцнюють впевненість» у тому, що «стратегія бустерів повинна захищати» від нових штамів коронавірусу.

Як повідомлялося, директорка британського консорціуму COVID-19 Genomics (Cog-UK) Шерон Пікок вважає, що в найближчому майбутньому регулярні бустерні вакцини стануть необхідними через мутації, які роблять вірус сильнішим.

А тим часом Німеччина вже розпочала замовляти вакцини від COVID-19 на 2022 рік на випадок, якщо для збереження імунітету населення до нових варіантів коронавірусу потрібні будуть регулярні чи бустерні дози.

Бустерна доза – це спосіб повторно піддати організм впливу антигенів (молекул патогенів, які запускають імунну систему), щоб ініціювати другу частину імунної відповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 6 Травня 2021 09:09
А четверта доза вакцини зробить вас безсмертними!
Математикиня до Анонім Показати IP 6 Травня 2021 10:01
Розширює свідомість і можливості літати - з вікон можна буде вилітати на будь-яких поверхах і не розбиватися.
Климкин Показати IP 6 Травня 2021 10:01
я привился спутником 2 раза.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus