USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Три стволи і сотка зверху»: в Луцьку судять донеччанина, який допомагав чоловікам виїхати за кордон

10 Червня 2023 17:49
У зв’язку з незаконним переправленням осіб через кордон на лаві підсудних опинився уродженець Донеччини. Як розповіли свідки, він за гроші обіцяв чоловікам допомогу з документами та внесенням їх у систему «Шлях» як волонтерів від благодійного фонду. Суми були різні – від 300 доларів до 1000 євро.

У Луцькому міськрайонному суді продовжують слухати справу щодо обвинувачення уродженця Донецької області в незаконному переправлені військовозобовʼязаних за кордон. На минулих засіданнях досліджували докази, зокрема переглядали відео з прихованої зйомки, коли свідки зустрічалися з фігурантом історії та обговорювали суми й умови. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На цьому засідані слухали самих свідків. Один із них розповів: мав виїхати за кордон, щоби владнати справи з документами про офіційне працевлаштування в Німеччині. Знайомі йому порадили звернутися до благодійного фонду, який мав би допомогти з виїздом.

«Обвинувачений сказав: якщо хочу виїхати за кордон, потрібна визначена сума, але треба протягом 30 днів повернутися з-за кордону й привезти гуманітарну допомогу на фонд. Сума, яку назвав, – 1000 євро», – сказав свідок.

На фонді його оформили волонтером. Щоправда, необхідних документів так і не дали, але гроші повернули.

У матеріалах справи фігурує фонд «Допоможемо разом Україні». В його засновниках – Наталія Кушнір. Вона відома в Луцьку тим, що наскуповувала разом із сестрою в кредити квартири на перших поверхах і переробила їх під офіси.

Після початку повномасштабної війни офіс генпрокурора повідомив, що керівниця благодійного фонду разом зі спільником придумали, як заробити на переправлені військовозобовʼязаних через систему «Шлях». Ті їхали під виглядом водіїв для перевезення гумвантажів для Збройних сил. Тоді інформували, що на гарячому зловили керівницю «Допоможемо разом Україні» Наталю Кушнір.

Читати ще: Має 24 квартири і десятки судових справ: що відомо про лучанку, яка за $3-4 тис. допомагала чоловікам виїхати за кордон
Проти заслуховування другого свідка сторона захисту була категорично проти. Мовляв, епізод щодо нього був закритий. Проте прокурор наполіг, аби другого свідка таки допитали.

Чоловік у суді розповів, що планував виїзд за кордон за сімейними обставинами. Звернувся до фонду. Згодом його сконтактували з обвинуваченим, із яким той зустрівся.

«Він запропонував вийти на вулицю і присісти в автомобіль. Ми присіли. Сказав, що потрібно оплатити три ствола і сотка зверху… Я заплатив гроші», – сказав свідок.

Ці гроші йому не повернули, та й у «Шлях» внесли лише через кілька місяців, коли поїздка за кордон для чоловіка вже не була актуальною.

У слуханні справи взяли паузу. 21 червня на засіданні мають допитати наступних свідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мігранти зло Показати IP 10 Червня 2023 20:54
Ара, цим все сказано.
Оглядач Показати IP 10 Червня 2023 22:24
Незруміло, чому автор наїзджає на Наталію Кушнір? Знаю її особисто, зі скромної родини, починала буквально з нуля. Пишете: "Вона відома в Луцьку тим, що наскуповувала разом із сестрою в кредити квартири на перших поверхах і переробила їх під офіси". А що тут протизаконного? По Луцьку є сотні таких прикладів... Просто знайте, що ті, хто проти Наталії організував травлю - це взагалі кримінальні покидьки, які, крім "блатної фєні", нічого не навчилися в житті (типу такого приблатньоного комерсанта, як нєкій Буряк Ігор Анатолійович, який на словах блатує, базарить братву, а якщо щось серйозне - то тільки поліцію і кличе, так тільки "пітухи" роблять)...
Оглядачу Показати IP 12 Червня 2023 15:25
Квартири були кредитні, за які вона не платила, а бабло за їх оренду получала. В неї судових справ, більше чим на собаці блох. Шахрайка та аферистка, яку пів Луцька знає саме таку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus