USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Це буде важко»: як випускники луцьких шкіл готуються до мультипредметного тесту

13 Травня 2022 16:34
Цього року замість зовнішнього незалежного оцінювання випускники шкіл складуть національний мультипредметний тест. Він відбуватиметься онлайн.

Як розповіла Суспільному завідувачка центру ЗНО в області Алла Корнейко, кількість учасників на Волині стане відомою наприкінці травня.

Мультипредметний онлайн-тест складається з 60 завдань із трьох предметів: української мови, математики та історії України. Зі слів Алли Корнейко, будуть додаткова та спеціально організована сесії. Основну сесію очікують у другій половині липня.

«У другій половині травня кожному учаснику надійде сигнал і треба буде зайти на свою інформаційну сторінку й підтвердити складання НМТ у 2022 році. І ще одна буде відмітка: «Де саме я складатиму», – зазначила завідувачка центру ЗНО на Волині.

Учасники тестування, зі слів Алли Корнейко, проходитимуть тест за комп'ютером, однак не вдома.

Як готуються випускники

Одинадцятикласниця Софія Марченко вдома дистанційно, крім шкільної програми, вчить з викладачем українську мову. Каже: до історії, яка входить до мультипредметного тесту, не готувалася.

«Я готувалася до української мови та літератури, математики, англійської і географії, але так склалося, що історія обов'язкова. Трохи важко дається, бо історія – то складна наука, але я стараюся і в мене є репетитор», – каже школярка.
Мама школярки Тетяна розповідає, що для проходження тесту виділили 120 хвилин на три предмети. Цього часу, на її думку, замало: «Різні типи завдань, різні предмети. Всі предмети вартують дуже великої уваги та зосередженості, тому я думаю, що це буде дуже важко».

У бібліотеці ліцею науку осягають однокласниці Марія Котюк та Марія Назарчук. Обоє дівчат виконали демонстраційний варіант мультипредметного тесту. Кажуть, не допустили жодної помилки з математики.

«Ми виконуємо варіанти ЗНО, які є у збірниках, і це дуже допомагає, бо фактично весь матеріал пройшли і повторюємо», – розповіла Марія Котюк. У своїх силах на тесті дівчина впевнена.
Поради педагога

Викладачка математики Світлана Сватко розповіла, що усім своїм учням, які цього року будуть складати мультипредметний тест, радить починати з виконання найлегших завдань.

«Якщо почати з найважчого, у дитини починається паніка. Є можливість залишити те запитання, і через деякий час до нього повернутися, це дуже добре. Бо на цю секунду дитина не знала відповіді, а через деякий час вона її згадає», – каже педагог.
Як розповіла начальниця обласного управління освіти та науки Людмила Плахотна, цього року 9 класів закінчують 13 тисяч 328 учнів. До них додалося 105 дітей-переселенців. Одинадцятикласників в області – 8 011 волинян. 123 дитини – з територій, де тривають бої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus