USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Випускники зможуть скласти мультипредметний тест за кордоном

24 Травня 2022 22:33
За кордоном мультипредметний тест українці зможуть скласти у 39 містах 24 країн Європи.

Майбутні абітурієнти, які планують цього року вступати у вищі навчальні заклади і нині перебувають за кордоном, можуть скласти НМТ у країнах свого тимчасового перебування.

Про це повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час пресконференції.

З її слів, 24 країни Європи підтвердили проведення у них мультипредметного тесту.

Читати ще: Випускники воєнного часу: як на Волині складатимуть тести замість ЗНО. Інтерв’ю

«Є наказ МОН, яким підтверджується проведення мультипредметного тесту в 24 країнах Європи, є 39 міст, де буде проходити тестування. Ці міста є на інтерактивній карті на сайті центру оцінювання якості освіти. Наприклад, у Великобританії – Лондон, у Німеччині – це Берлін і Мюнхен. Є країни, які не мають можливості створити такі тимчасові екзаменаційні центри», – повідомила вона.

З її слів, нині майбутні абітурієнти активно реєструються і багато хто вказує інші країни для проходження тестування. Наприклад, у Німеччині зареєстровано майже 3,5 тисячі осіб, а у Великобританії – понад 2 тисячі осіб.

Нагадаємо, зовнішнього незалежного оцінювання цьогоріч не буде. Натомість усі матимуть можливість здати мультипредметний тест.

Читати ще: МОН оприлюднило графік єдиного вступного іспиту для абітурієнтів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 25 Травня 2022 07:09
І поступатимуть діти цього року у закордонні вузи. Наші залишаться ні з чим . А все через норму закону, що хлопці студенти наших вузів з 18 років хоч і не підлягають мобілізації, виїхати за кордон не можуть . А студенти закордонних вузів можуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus