USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

«Це був перформанс-протест»: луцький терорист Кривош пояснив мету свого вчинку

25 Вересня 2022 16:59
Максим Кривош, який захопив автобус з пасажирами в Луцьку, сказав останнє слово перед оголошенням вироку.

Під час останнього судового засідання він зазначив, що ціль його вчинку – вимога справедливості. Свої дії він терактом не вважає, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Як зазначив Кривош, це був перформанс-протест проти тероризму людей над живою природою і протест проти несправедливості системи влади.

Максиму Кривошу інкримінують сім статей Кримінального кодексу України. Прокурор, виступаючи на судовому засіданні, вимагав призначити Кривошу 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Натомість адвокат просив виправдати обвинуваченого за однією зі статей: йдеться про посягання на життя правоохоронця. Зі слів захисника, обвинувальний акт за цією статтею складений неправильно і є нечітким. Загалом призначити покарання просить у межах 10 років позбавлення волі. Адвокат зауважує, що працівникам поліції Кривош здався сам, а не був затриманий у результаті операції щодо звільнення заручників.

Читати ще: «Зеленський на «ти» перший перейшов, я вже потім»: луцький терорист дав перше інтерв'ю після року в СІЗО

Після виступу прокурора та адвоката суддя надав Максиму Кривошу останнє слово перед оголошення вироку.

«Ціль і мотив мого вчинку – вимога справедливості. Це був не теракт. Це був перформанс-протест проти тероризму людей над живою природою, протест проти несправедливості системи влади.

Те, що пережили мої заручники, не порівнюється з тим, що переживають мільярди тварин, яких ми безжально катуємо й вбиваємо, переживають кожен день і кожну хвилину. Те, що пережили 13 людей, не можна порівняти з несправедливістю, яку терплять мільйони людей, – заручників системи. Я встав на захист тих, хто сам не може і не вміє себе захистити», – сказав Кривош.
На засідання обвинувачений прийшов з пов’язкою на голові, де був напис «Не убий». Згодом він пояснив, що він означає, що вбивство людей починається з вбивства тварин.

Нагадаємо, у липні 2020 року озброєний Максим Кривош захопив у Луцьку рейсовий автобус. Чоловік взяв у заручники 13 людей і пів доби протримав їх у полоні, зокрема вагітну жінку і неповнолітнього. Ввечері він здався правоохоронцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Показати IP 25 Вересня 2022 17:24
Так який же вирок? Чи коли його зачитають?
Дмитро Показати IP 25 Вересня 2022 20:46
Коли вже ця таганина скінчиться? За процедурою можна стати дурою!
Дред Показати IP 26 Вересня 2022 19:01
Вирок - 13 років, матиме час на перформанси

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus