USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Це те, що ми не маємо втратити», – депутатка облради про НУШ*

15 Серпня 2020 12:30
Депутатка Волинської обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Любов Ліпич однією з найвдаліших реформ в освіті вважає запровадження Нової української школи.

«Я була в кількох школах Рожищенського, Горохівського районів, бачила ці класи, спілкувалася з учителями, батьками. Скажу відверто: мені такий варіант навчання дуже подобається. Передусім тим, що вчителі, які вирішили лишитися в НУШ, проходять навчання, перепідготовку, потрійне тестування, тобто підвищують свій професійний рівень, – каже Любов Григорівна. – Подобається матеріально-технічне забезпечення для Нової української школи. У багатьох школах є мультимедійні дошки. І вони не просто там стоять, учителі активно їх використовують на уроках. І це дуже важливо. Я була на кількох уроках – іноземної мови, біології і бачила, що це не фікція, ці дошки реально допомагають у викладанні матеріалу дітям».

Любов Ліпич також зазначила, що дуже добре, що у вчителя є асистент, а в класі можуть навчатися діти з інвалідністю. «Це готує їх до повноцінного життя, допомагає соціалізуватися, – вважає депутатка. – А діти, які навчаються разом із ними, вчаться не сприймати їх якимись відособленими, іншими. І це вкрай важливо».

Вона також підтримує позицію, що в цьому напрямку потрібно працювати й надалі. «Однозначно, це потребує додаткового фінансування. Це те, що ми не маємо втратити. Не три класи,а далі – прірва. Це має бути система», – переконана Любов Ліпич.

З її слів, фінансування на Нову українську школу йде централізоване, ці гроші ніхто нікуди не може подіти. «Щоби було нормальне фінансування, потрібно, щоб були повноцінні класи. Тобто малокомплектні школи вимагають великих витрат, а ефективність їхня є меншою», – додала депутатка обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Серпня 2020 13:21
Ті вчителі все літо в Польці на заробітках. Відкрийте очі!
Завуч Показати IP 15 Серпня 2020 14:18
Або п'яні на озерах
Активіст Показати IP 15 Серпня 2020 14:52
НУШ продовження садочку і смерть освіті. Проведіть анонімне опитування вчителів початкових класів, бажано старшого віку. А молодим вчителям багатьом подобається нуш, бо практично немає відповідальності за підготовку учнів. Дітки граються, їм добре, ніхто нічого не заставляє вчити, а результати нульові.
Відверта Показати IP 15 Серпня 2020 21:44
До всього потрібно підходити виважено, з головою. Педагоги прикладають багато зусиль як ніхто, а добрих слів чують мало. Спробуйте побути з 30 дітьми 5-6 годин щодня і "пограйтеся", щоб потім читали, писали, обчислювали, були креативними і т.д.+ робота з батьками і самоосвіта вночі, ще свої родини. На все потрібен час, підтримка та й витримка... Шануймося.
Вчитель Показати IP 16 Серпня 2020 11:13
Забезпечте і звичайні класи сучасними навчальними комплексами не тільки НУШ - результат не забариться. НУШ - це тільки гарна обкладинка. Спробуй навчити по системі НУШ у старших 7 - 11 класах... Результат майже нуль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus