USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Церковна анексія: синод РПЦ підпорядкував єпархії у Криму Кирилу

7 Червня 2022 16:05
Синод Російської православної церкви прийняв кримські єпархії Української православної церкви МП під пряме підпорядкування московського патріарха Кирила.

Як інформує Українська правда, про це повідомляє офіційний сайт Московського патріархату за результатами синоду 7 червня.

«Постановили: прийняти Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії у безпосереднє канонічне та адміністративне підпорядкування патріарху московському та всієї Русі та священному синоду Російської православної церкви», – йдеться у рішенні синоду.

Також синод РПЦ вирішив утворити на території Криму Кримську митрополію у складі Джанкойської, Сімферопольської та Феодосійської єпархій, а її головою призначити митрополита Сімферопольського та Кримського Лазаря.

Повідомляється, що такі рішення були прийняті у відповідь на звернення кримських митрополитів і виходячи з «необхідності збереження дієвого канонічного та адміністративного зв’язку з центральною церковною владою» з огляду на «практичну неможливість регулярного зв’язку цих єпархій з Київською митрополією».

Також синод РПЦ оголосив, що «самочинні дії щодо зміни статусу Української православної церкви можуть призвести до нового розколу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Недовго музика іграл Показати IP 7 Червня 2022 16:22
"Натішились" УПЦ МП ? Це зрозуміло було з 2014 року, що вивіска "УПЦ" в кримських єпархіях МП - просто "фіговий листочок". Після того, як ви "відмазались" від Москви, вас як кота, що нашкодив, зараз гундаєв назве "раскольниками", "филаретовцами", "предателями канонического православия". . А ви далі просіть "автокефалію" в Москві....
дідо Показати IP 7 Червня 2022 17:40
ну і правильно...назвали своїми іменами, а не ховатися за назвою "українська"....РПЦМП має бути заборонена в Україні,як фашиська секта...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus