USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Церква обурена рекламною листівкою. ФОТО

10 Лютого 2012 10:32
У Волинську духовну консисторію принесли рекламну листівку одного із сайтів, яку цими днями поширили в Луцьку, насамперед, у маршрутних таксі. Людей обурило рекламне зображення: герб обласного центру, в основі якого образ святителя Миколая Чудотворця, пам’ятник цьому святому біля міськради, а також один із місцевих храмів дизайнер розмістив на спортивному взутті.
Про це повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.
У зв’язку з цим голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко звертається насамперед до керівництва веб-ресурсу, а також до керівників організацій, установ, підприємств області з проханням і вимогою відповідально підходити до дизайнерських рішень у популяризації товарів і послуг.

На його думку, не можна опускатися до блюзнірського, святотатського, некоректного зображення священних для християн чи представників інших релігій знаків, образів, храмів, інших святинь.
З цього приводу юрисконсульт єпархії адвокат Юлія Спіріна застерігає: статтею 179 Кримінального кодексу України передбачено покарання за осквернення релігійних святинь, якими є священні символи – Біблія, ікони, храми, поховання, місця паломництва, святі джерела тощо. Осквернення – наруга над релігійною святинею, різні цинічні дії, що зачіпають релігійні почуття віруючих, тощо. Оскільки вірян обурило рекламне зображення, можна дійти до висновку про осквернення релігійних святинь у цій листівці.
Автор цього рекламного продукту скоріш за все не мав наміру ображати релігійні почуття. Тим більше, потрібно і дизайнерам, і керівникам звернути увагу, які засоби не можна використовувати, щоб привернути покупців, споживачів, глядачів, замовників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Александр Показати IP 10 Лютого 2012 10:52
Какая же у нас душа волнынская ранимая:))). Листовка - не очень, мягко говоря, но осуждение ее - полный бред вообще.
Зневірений Показати IP 10 Лютого 2012 10:56
А зображення людини, яку катують, не ображає віруючих?
8 Березня Показати IP 10 Лютого 2012 11:38
Яке ж тут осквернення? Навпаки - популяризація. А які права має церква на пам`ятник? Там що - копірайт застережено? Геть попів!
Anonymous Показати IP 10 Лютого 2012 12:31
не это вообще полный писец !!!! попы ... страх потеряли и суют свои носы и бороды куда им не положено и ... диктовать условия этим жалким назлебникам !!!! за какой ... они церкви строят???
Anonymous Показати IP 10 Лютого 2012 12:39
уже матов не хватает !!!у них вообще как у циган свои законы ... уже набрались наглости и в политику полезли и в интернете свои условия диктуют! Гнать ... нужно а то расплодились как бацылы !!! церквей настроили и ездят на мерсюках и бмв ...
попередньому Показати IP 10 Лютого 2012 13:01
в тебе не матов не хватає - а - МОЗГІВ!
Fantom до попередньому Показати IP 10 Лютого 2012 14:05
Мозгів то якраз в тебе не вистачає, а в нормальних свідомомислячих людей матів ))) Попів треба давно гнать в шию, так само як і нашу владу..
Fantom до попередньому Показати IP 10 Лютого 2012 14:05
Мозгів то якраз в тебе не вистачає, а в нормальних свідомомислячих людей матів ))) Попів треба давно гнать в шию, так само як і нашу владу..
Рекомент Показати IP 10 Лютого 2012 13:19
Вже попець на памятки архітектури притендує?. Хватить в політику пішов, бо в церковних справах бути йому, мабуть, нудно. Тепер права на рекламній ниві "качати" всім буде, потім ще кудись захочеться. Молитись треба хоч за душу свою, та заробляти на церковних началах своїх, а в справи бізнесу та реклами мирська хай втягуються...
ведмеденко Показати IP 10 Лютого 2012 15:02
любіть ближніх своїх, грішники
))) Показати IP 10 Лютого 2012 16:25
пипец осквернение! *в слезах пошла бить челом* клоуны, блин
8 Березня до ))) Показати IP 10 Лютого 2012 17:31
Попец - пипец ) Изыди нечестивый )
Егор Виноградов Показати IP 10 Лютого 2012 18:37
Вспоминается история в Самаре 31 декабря 1955 года в доме 84 по улице Чкалова...Там отупевшей колодой стояла свідомомисляча Зоя. Простояла 128 дней...Св.Николай Угодник вразумил.Юные ленинцы думайте.Господь поругаем не бывает.
Exaboto до Егор Виноградов Показати IP 11 Лютого 2012 08:39
Стояча Зоя то казочка для ніївних :)).
Я Показати IP 10 Лютого 2012 19:59
http://www.youtube.com/watch?v=jAECpik8daU просто . . . ппц, на зображенні ще є кірха і ніхто не обурився..., а на рахунок вище написаного коменту про Мерси і БМВ, то на ютубі є і Каділакі - http://www.youtube.com/watch?v=7tA0n-Nihd4 Я вірю в Бога, але не їм...
Взгляд со стороны Показати IP 10 Лютого 2012 20:17
Ого-го, как запели, на что обратили внимание! Это очень существенное замечание. Я бы внимание "обурених людей" больше на это обращал: http://www.volynpost.com/news/1747-pianyj-batyushka-u-kyievi-napav-na-mashynu-dai http://gazeta.ua/ru/articles/np/392114 http://www.ostro.org/jokes/article-189249/ и т.д. и т.п.
Exaboto Показати IP 11 Лютого 2012 08:37
а ви не думали що певних громадян можуть обурювати ідіотські написи на білбордах з однойменної книги які час від часу зявляються в місті? Ви не думали що ваше вчення може обурювати людей розвиток яких не закінчився на рівні кочових жидівських племен декількатисячолітньої давнини? Чи не вимагаєте ви до себе особливого відношення?
бандерлог Показати IP 11 Лютого 2012 09:14
бачу, у багатьох атеїзм головного мозку. дєдушка ленін одобряє. вєрной дарогай ідьотє, таваріщі!(((
Exaboto до бандерлог Показати IP 11 Лютого 2012 13:05
ну, немає нічого дивного в такій примітивній логіці віроючої людини яка порівнює себе з твариною з якої зстригають бавовну. Тим не менше населення Швеції ніколи не було комуністичним (принаймі в таких жахливих масштабах як у нас). Будучи однією з самих комфортних та розвинутих країн світу, населення на близько 80% вважають себе атеїстами. Якщо ви не полінуєтесь поглянути на зображення карти світу на якій показано доля атеїстів, ви переконаєтесь що чим більш релігійна країна, тим більш вона відстала. Вийнатком може бути хіба США. Ps. можливо дані дещо застарілі, так як розумнодумаючих людей з кожним днем стає дедалі більше (в розвинутих країнах).
бандерлог до Exaboto Показати IP 11 Лютого 2012 16:16
Дані не застарілі, а просто брехливі. в Україні рівень релігійності приблизно такий же, як у США і Японії. А в Норвегії і Польщі, приміром - на рівні більшості арабських і африканських країн. Південна Корея - на рівні Африки, а Північна - впєрєді планєти всєй по рівню атеїзму. Вона що, сама розвинута???
Exaboto до бандерлог Показати IP 11 Лютого 2012 20:27
Забув дати ссилочку http://uk.wikipedia.org/wiki/Файл:Believers_-_Religion_map_2005.svg Є чим підтвердити ваші слова?
Дима Показати IP 11 Лютого 2012 09:31
ето ппц!!!)))
попереднім ботам,басам,фантомам Показати IP 11 Лютого 2012 10:40
обурюють громадян і ваші дибільні коменти і ніки.Господь сотворив людину на свою подобу - а вас на чию? тільки виникає якесь питання щодо віри,церкви,Бога - то вас зразу конкретно глючить і виповзаєте ви як гади - це все від лукавого!
раз так, то виходить господь такий же нетерпимий, ненависний, глючний повзаючий гад ?? :)))
111 Показати IP 11 Лютого 2012 12:47
Памятник Святому Миколаю створювався для віручих людей, надихався відповідними почуттями. І тому коменти новомодних атеїстів, навіть якби вони були раціональними щодо звичайних архітектурних споруд, тут недоречні. Це якби сторонні залізли в брудних чоботях до вас у ліжко і розказували шо ви "зажрались" в одиночку спати на такій широкій постелі
Егор Виноградов Показати IP 11 Лютого 2012 17:06
Сказка говорите...Понедельник,вторник,среда в Почаевской Лавре около 11 часов специальные службы для более одаренных(одержимых)безбожием.Берете благословение у батюшки(обязательно) и вперед-вы участник сказки.Тогда всем здесь расскажете,что видели,а может что-то и с вами произойдет.Не надо ехать в Самару,все на Волыни.Можно в интернете найти видео с одержимыми,но на свои глаза и уши увидеть и услышать согласитесь вернее как-то.Ни в коем случае не смеюсь на этими людьми-это их тяжелый крест. Булгаков "Мастера и Маргарита":— Имейте в виду, что Иисус существовал. — Видите ли, профессор, — принужденно улыбнувшись, отозвался Берлиоз, — мы уважаем ваши большие знания, но сами по этому вопросу придерживаемся другой точки зрения. — А не надо никаких точек зрения, — ответил странный профессор. — Просто он существовал, и больше ничего. — А дьявола тоже нет? — вдруг весело осведомился больной у Ивана Николаевича. — Нету никакого дьявола! — растерявшись от всей этой муры, вскричал Иван Николаевич — Ну, уж это положительно интересно, — трясясь от хохота, проговорил профессор, — что же это у вас, чего ни хватишься, ничего нет!
Exaboto до Егор Виноградов Показати IP 11 Лютого 2012 20:30
Саме там казочки і розказують :)) А божевільних треба лікувати в лікарні а не тримати в вашій лаврі. А Булгакова читали. Це художня література. :))
Anti-Mafia Показати IP 11 Лютого 2012 18:10
Чомусь, коли луцькі попи викидали ціле кладовище щоб втулити незаконно свою академію, пан Собко мовчав... http://volyntimes.com.ua/news/260 http://volyntimes.com.ua/news/359 Подвійна мораль - основа служіння двом началам...
прихожанин Собору св. Трійці до Anti-Mafia Показати IP 11 Лютого 2012 19:47
Якщо невинну листівку вважають "оскверненням релігійних святинь" і приміняють кримінальну статтю, то як такі вчинки оцінювати???... просто мову віднімає!
прихожанин Собору св. Трійці Показати IP 11 Лютого 2012 19:58
Чи не могла би адвокат Юлія Спіріна прокоментувати таке осквернення?! Для тих, хто не читав статтю ось фрагмент: "Недавноі ми публікували статтю “Варвари в сутанах”, в якій розкрили факти кричущого вандалізму, що його вчинило керівництво Волинської єпархії УПЦ КП (йшлося про цинічне знищення археологічних об’єктів та поховань на території пам’ятки національного значення монастиря Бернардинів - нинішнього Собору св.Трійці в м. Луцьку). А тепер оприлюднюємо фахові висновки експертів-археологів, які здійснювали дослідження знайдених людських останків на місці дитячих атракціонів на території Центрального парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки у м. Луцьку, що їх перевезли разом з шаром грунту з будівельного майданчика семінарії Собору св.Трійці.... Отже, в результаті будівельних робіт у м. Луцьку було грубо порушено Закони України “Про охорону культурної спадщини”, “Про поховання та похоронну справу”, а також моральні норми у ставленні до останків померлих. На жаль, виявлені в Парку культури і відпочинку кісткові залишки не дають можливості визначити характер первісного захоронення. Це можна зробити лише під час дослідження самої могили, частина якої мала б залишитися не порушеною будівельними роботами.”
Егор Виноградов Показати IP 11 Лютого 2012 21:07
Так дело не пойдет.Пока лично не поучаствуешь в сказке-до сих пор молчок. А Булгакова читали. Це художня література. Не поверишь-это знают все.Читайте,хорошие произведения. Не ищите никаких доказательств.Мы не знаем про себя ничего,а хотите сразу познать Бога. Мне кажется Вам непременно нужно какие-то факты.Вот в Почаеве их можно найти.
непонятно.. до Егор Виноградов Показати IP 19 Лютого 2012 21:57
А при чем тут "познать Бога", Почаев, Булгаков??? Говорится о том, что людям глаза замыливают мифическими проблемами, отвлекая их внимание от реальных проблем, которых никто- ни церковь ни облрада даже не соберается решать! А тут сенсация, кто то им листовку принес!... И группа быстрого реагирования сразу стает на защиту обиженых, "обурених"... Зато я не один раз наблюдал то, как "оперативно" реагируют на обращения людей с реальными проблемами, так их даже не воспринимают, отшучиваются прибауточками всякими и отправляют неведомо куда и к кому, и никто не при делах сразу! Вот об этом нужно отчитыватся! А не устраивать клоунаду, какие мы герои!((
виталий Показати IP 23 Листопада 2012 23:32
пусть каждый начнет с себя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus